SELF TEST ΕΛΕΓΧΟΣ COVID

Ξαφνικά… νόσησε

Μακάρι να αποδειχθούν… υποψίες, αλλά πρέπει κάποιος να το ψάξει! Μου λένε ότι σε υγειονομική δομή της Κρήτης «στήνονται» πλαστά pcr για να μπορούν κάποιοι αρνητές του εμβολίου που έχουν μπει σε αναστολή να επιστρέψουν… νόμιμα στη δουλειά τους!

Συνέβη λοιπόν τώρα με υγειονομικό σε νοσοκομείο που μπήκε σε αναστολή. Δεν ήθελε να ακούσει για το εμβόλιο παρότι οι πάντες… πίεζαν για να πειστεί! Τώρα υπάρχει έντονη η φημολογία ότι εμφάνισε θετικό τεστ ότι νοσεί! Τι σημαίνει αυτό; Πως σε 15 περίπου μέρες θα επιστρέψει στη θέση που ήταν… Αλλά κάτι περίεργο συνέβη. Στη δομή εμφανίστηκε υγειονομικός που ποτέ… δεν προσφερόταν να κάνει τεστ, κάλεσε ένα εργαζόμενο που ήταν ήδη σε καραντίνα και του ξαναπήρε pcr άγνωστο γιατί! Και -ω του θαύματος- μετά… εμφανίστηκε θετικό και το δείγμα της προαναφερόμενης υγειονομικού. Η οποία, είπαμε, με το πιστοποιητικό νόσησης επιστρέφει στη δουλεια… Πώς θα σταματήσουν οι κουβέντες; Με ένα νέο pcr στην κλινική ή με τεστ αντισωμάτων… Απλά πράγματα!

 

η κ. Ευγενία Στυλιανού
Κι  όμως συνεχίζει

Ακόμα και με τις πατερίτσες δεν το βάζει κάτω η γραμματέας του Δήμου κ. Ευγενία Στυλιανού, η οποία παρά τη σκληρή δοκιμασία που περνά με το ατύχημα που είχε στο πόδι της, συμμετείχε κανονικά στη σύσκεψη που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου για το αεροδρόμιο και εργάζεται αδιαλείπτως για να τρέχει μια σειρά από θέματα που διαχειρίζεται… Παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς…

 

συγχαίρουν την κ. Ελένη Παπαδάκη ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γ. Χαλκιαδάκης αλλά και ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης
Γίνεται σπουδαία δουλειά!

Γίνεται σπουδαία δουλειά στην Αιματολογική Κλινική και την Τράπεζα Βλαστοκυττάρων. Το ξέρουμε εμείς, το έμαθε κι ο κόσμος με τη νέα βράβευση στα Healthcare Business Awards 2021  που αναγνώρισε το έργο  και της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων.

«Δεν είναι το βραβείο που μας γεμίζει χαρά αλλά η διάκριση των υπηρεσιών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε δύσκολες περιόδους! Και συνεχίζουμε με όρεξη» έγραψε η «ψυχή» της προσπάθειας, καθηγήτρια Ελένη Παπαδάκη.

Και γι’ αυτό βρέθηκαν στην κλινική να τη συγχαρούν ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γ. Χαλκιαδάκης αλλά και ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Στέλιος Κτενιαδάκης που σημείωσε:  «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεχή προσπάθεια όλων. Ιδιαίτερα η Αιματολογική μας κλινική με την Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων που βραβεύτηκε χθες ξεχωρίζει με τη διεύθυνση της καθηγήτριας Ελένης Παπαδάκη. Προχωράμε».

 

ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος

Κορυφαίος δημοσιογράφος

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 85 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος, ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της εποχής του.

Ο Γιώργος Μπέρτσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1936. Η δημοσιογραφική του διαδρομή ξεκίνησε το 1956 εργαζόμενος ως αθλητικός ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως ελεύθερος και εσωτερικός συντάκτης στην εφημερίδα «Έθνος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Νίκη», «Ελευθερία», «Ελληνικό Μέλλον», ως διευθυντής σύνταξης στη «Θεσσαλονίκη», στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», την «Εβδομάδα», διευθυντής στη «Μεσημβρινή», στα περιοδικά «Πανόραμα», «Ψυχαγωγία», «Επίκαιρα», «Τηλέραμα» και τέλος σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος της Κυριακής».

 

Ο Γιώργος Μπέρτσος κάλυψε δημοσιογραφικά τη δολοφονία Λαμπράκη και έκανε σπουδαίες αποκαλύψεις!
Για τη δολοφονία του Λαμπράκη

…Ο Γιώργος Μπέρτσος κάλυψε δημοσιογραφικά τη δολοφονία Λαμπράκη και έκανε σπουδαίες αποκαλύψεις!

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «η πληρέστατη κάλυψη των γεγονότων και η συστηματική έρευνα, χωρίς κανένα φόβο, φώτισε τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης και οδήγησε τους υπαίτιους της δολοφονίας στη Δικαιοσύνη. Ο συνάδελφος δεν πτοήθηκε από απειλές και εκφοβισμούς. Προχώρησε σε αποκαλύψεις που φανέρωσαν τις ενέργειες του παρακράτους και τίμησε το επάγγελμά μας παραδίδοντας ένα ζωντανό μάθημα δεοντολογίας και στάσης ζωής στους νέοτερους συναδέλφους. Αλλά, και στη συνέχεια σε όλες τις διευθυντικές θέσεις που κατέλαβε υπήρξε ακέραιος, τίμιος και συναδελφικός».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕ, «αποχαιρετά τον εξαίρετο δημοσιογράφο, ο οποίος τίμησε το επάγγελμά μας όσο λίγοι και ανέδειξε τη σημασία της ερευνητικής δημοσιογραφίας για τη Δημοκρατία και την πατρίδα. Συλλυπείται τους οικείους του και ιδιαίτερα την κόρη του Ελένη που ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα της».

 

Η συνταρακτική τραγωδία του Αισχύλου, με πρωταγωνιστή στον ρόλο του Προμηθέα τον Γιάννη Στάνκογλου και υπό τη σκηνοθετική ματιά του Άρη Μπινιάρη, ανέβηκε στο Ηρώδειο και στις πρώτες σειρές του κοινού βρέθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα.
Πήγαν στον Στάνκογλου

Η συνταρακτική τραγωδία του Αισχύλου, με πρωταγωνιστή στον ρόλο του Προμηθέα τον Γιάννη Στάνκογλου και υπό τη σκηνοθετική ματιά του Άρη Μπινιάρη, ανέβηκε στο Ηρώδειο και στις πρώτες σειρές του κοινού βρέθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, χθες το πρωί, ποστάροντας φωτογραφίες από το Ηρώδειο μεταξύ άλλων και με τους πρωταγωνιστές, έγραψε για την παράσταση, τα μηνύματα και τους συντελεστές.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Είχαμε την τύχη σήμερα (σ.σ. χθες) να βρεθούμε στο Ηρώδειο και να παρακολουθήσουμε τον Προμηθέα Δεσμώτη.

Μία ιστορία αρχέγονη αλλά και πέρα από τον χρόνο. Η αιώνια πάλη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Απο τη μια το Κράτος και η Βία.

Απο την άλλη το φως, η γνώση, η πρόοδος – από προνόμιο των λίγων, δικαίωμα του ανθρώπου. Και ανάμεσά τους, επαναστάτης, ελεύθερος και δεσμώτης, ο Προμηθέας.

Εξαιρετική απόδοση του λόγου του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τον Γιάννη Στάνκογλου και όλους τους συντελεστές με τις καθηλωτικές τους ερμηνείες, σε μια παράσταση που αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό, γιατί το καλό πάντα θα ξεχωρίζει και θα επιβραβεύεται.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους».

 

@patris

Τώρα θυμήθηκαν ότι ο Κούλογλου έγραψε για τον «αγωγιάτη». Σε λίγο θα θυμηθούν ότι αντέγραψε και το βιβλίο του Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν  «Φόνος στην κεντρική επιτροπή»

Syggrafeas

Ο στρατηγικός σχεδιασμός

Μια πρώτη συζήτηση για τον στρατηγικό σχεδιασμό της περιόδου 2022-2023 έγινε χθες στη Λότζια, όπου διατυπώθηκε ο προβληματισμός ότι θα πρέπει να είναι εναρμονισμένος με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας  και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Το θέμα θα συζητηθεί ξανά την επόμενη Τρίτη στην Εκτελεστική Επιτροπή όπου θα παρουσιαστεί ένα πιο ολοκληρωμένο κείμενο. Με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει η δημοτική Αρχή θα δώσει το κείμενό της στις παρατάξεις να το μελετήσουν και να διατυπώσουν τις απόψεις τους που θα  συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο θα ψηφίσει το τελικό κείμενο που θα εγκριθεί.

 

Μαρίνα στο Ηράκλειο
Ξεχωριστή περιποίηση

Στον απόηχο του περίφημου δείπνου της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, ένα από τα θετικά σχόλια που έγιναν ήταν ότι το «Μαρίνα» που κάποτε έκανε μόνο τοστ, ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε ένα τραπέζι υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων και μάλιστα επιλέγοντας τις εκλεκτές γεύσεις της κρητικής κουζίνας, που όπως και να το δει κανείς, κάνουν τη διαφορά …

 

Κούλογλου
Η δήλωση και η γκιλοτίνα

Αφού δέχτηκε ομαδικά πυρά, αφού είπε ότι δεν ασχολείται με τον Πολάκη, μια και έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί, σε… προσεκτική ανασκευή των αρχικών θέσεών του -μετά τις αντιδράσεις- έκανε ο ευρωβουλευτής του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» μετά το άρθρο του περί ισοπαλίας Τσίπρα-Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, καθώς δέχθηκε σφοδρή κριτική από βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν.

Με δήλωσή του στην «Αυγή», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είναι προφανές ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στον συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν».

Το περίεργο είναι ότι νωρίτερα το μεσημέρι  δημοσίευσε μάλιστα στην ιστοσελίδα (tvxs) που διαθέτει, ένα σκίτσο περιπαικτικό για τις αντιδράσεις των συντρόφων του, όπου αποτυπώνεται μία γκιλοτίνα για όποιον διαφωνεί με την ηγεσία του κόμματος!

 

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τι γύρευε δίπλα στον Ερντογάν;

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μερίδα πιστών από την Κύπρο, αλλά και αρκετοί ομογενείς αντέδρασαν στην παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Μάλιστα, η τουρκική προεδρία δημοσίευσε εικόνες στο Τwitter στις οποίες φαίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο ίδιο πλάνο με τον Τατάρ και άλλους επίσημους στο Μανχάταν.

Συγχαίροντας τον Ερντογάν με ανάρτηση στο Τwitter, o Ελπιδοφόρος τόνισε πως παρών ήταν και ο Αντόνιο Γκουτέρες, στέλνοντας ωστόσο μήνυμα προς την Τουρκία για τη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία αλλά και για το αίτημα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Όπως πάντα επιμένω στην σημαντικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στη στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία» έγραψε.

Αντιδράσεις για την εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής εκφράστηκαν και από την Αρμενική Οργάνωση ANCA. «Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) -και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους- ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη» ανέφερε στο twitter.

 

Η επίσκεψη Ιμάμογλου
Η επίσκεψη Ιμάμογλου

…Την ίδια ώρα είχαμε στην Αθήνα μια άλλη συνάντηση. Την πεποίθηση ότι η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη μπορούν να χτίσουν γέφυρες επικοινωνίας, φιλίας και αλληλοκατανόησης και να προχωρήσουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και εκείνων που υπερβαίνουν τα σύνορα των δύο χωρών, εξέφρασαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων Κώστας Μπακογιάννης και Εκρέμ Ιμάμογλου αντίστοιχα, μετά τη συνάντησή τους στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας. Ακολούθησε συνάντηση των δύο ανδρών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο πολιτισμός και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.

 

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ύστερα από επίσημη πρόσκληση του κ. Μπακογιάννη
Αντάλλαξαν και δώρα

…Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ύστερα από επίσημη πρόσκληση του κ. Μπακογιάννη ως ανταπόδοση της επίσκεψης του τελευταίου στην τουρκική πόλη, τον περασμένο Μάιο, όπου οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Μετά τις δηλώσεις, οι δύο άνδρες προχώρησαν στην εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων.

Ο κ. Μπακογιάννης προσέφερε στον προσκεκλημένο του ένα αγαλματίδιο με το σύμβολο της αρχαίας Αθήνας, μια ασημένια κουκουβάγια και ένα οικογενειακό κειμήλιο, μια μικρή προσωπογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου, υπενθυμίζοντας στον κ. Ιμάμογλου ότι το 1934 είχε προτείνει τον Κεμάλ Ατατούρκ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ο Τούρκος δήμαρχος προσέφερε από την πλευρά του έναν ζωγραφικό πίνακα που αναπαριστά ένα κεφάλι αλόγου που περιστοιχίζεται από τουρκικές ευχές για υγεία και ευημερία, ένα βιβλίο – τουριστικό οδηγό της Κωνσταντινούπολης και ένα μεγάλο κουτί με ανατολίτικα γλυκά.

 

Άναυδος

Και να θέλει να αγιάσει κανείς, κολάζεται, σχολίαζε στη στήλη ιερωμένος, ο οποίος έμεινε άναυδος  στο αίτημα συμπολίτισσας, η οποία ζητούσε παπά να εξομολογηθεί αλλά να μην έχει εμβολιαστεί… Τι να πει κανείς! Άνω σχώμεν τας καρδίας…

 

Εκπαιδευτικός

Ξεκίνησαν οι καταλήψεις λοιπόν. Σε σχολείο του Ηρακλείου δόθηκε οδηγία να αρχίσουν αμέσως τηλεκπαίδευση. Κάποια στιγμή μπήκε στο webex ο καθηγητής και δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει μάθημα και να πάρει παρουσίες τη στιγμή που γίνεται κατάληψη… Καταλάβαμε τώρα;

 

Φαγωμάρα

Παιδιά, λίγες ώρες πέρασαν από τη ΔΕΘ και αρχίσατε! Κούλογλου εναντίον Τσίπρα. Πολάκης εναντίον Κούλογλου. Periodista εναντίον Ιάσωνα Σχινά. Καρανίκας εναντίον Κούλογλου. Παπαδημούλης υπέρ Τσίπρα. Μέσα σε λίγες ώρες μετά τη ΔΕΘ.

 

Το καζίνο

Μέσα στον Οκτώβριο θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το «μικρό Ελληνικό», που δεν είναι άλλο από την πρώην βάση των Γουρνών. Ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός, οπότε όποιος δώσει τα περισσότερα αποκτά και το δικαίωμα ανάπτυξης της παραθαλάσσιας έκτασης των 345 στρεμμάτων.

Εννοείται ότι όποιος πάρει τον διαγωνισμό όλα δείχνουν πως θα έχει δικαίωμα να αναπτύξει Integrated Resort Casino στην έκταση (όπως και στο Ελληνικό δηλαδή), αφού κλειδώνει και η παραχώρηση της άδειας λειτουργίας καζίνο. Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον από εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα και ξένα funds, ενώ θα δούμε τι θα κάνει ο μεγάλος ελληνικός όμιλος και οι Άραβες  (DAMAC)  που είχαν ενδιαφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Η απουσία

Έτσι εξηγείται η απουσία των υπουργών. Μήνυμα στο κινητό τους έλαβαν το πρωί της Κυριακής όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Αποστολέας ήταν ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που τους ενημέρωνε ευγενικά ότι η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο «Βελλίδειο» είναι μόνο για δημοσιογράφους. Εξ ου και -σε αντίθεση με παλιότερες εποχές- κανένας υπουργός δεν προσήλθε να την παρακολουθήσει από κοντά.