εκκλησία  ιερείς

Ανησυχία στην εκκλησία

Μαθαίνω ότι στη Μεσσαρά υπάρχει ανησυχία στους κόλπους της Εκκλησίας, αφού συζητείται έντονα ότι ιερείς, ειδικά κατά τις ημέρες του Πάσχα, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Ο μεγάλος συνωστισμός που έχει παρατηρηθεί στην περιοχή κυρίως σε κηδείες και μνημόσυνα, αλλά και μια γενικότερη χαλάρωση που υπήρξε το τελευταίο διάστημα με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης, ίσως δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε σχέση με τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

Προς το παρόν οι συζητήσεις κινούνται σε επίπεδο «κουτσομπουλιού», ωστόσο υπάρχει ο φόβος ότι μια νέα έξαρση του ιού είναι πιθανή, με δεδομένη και τη μεγάλη χαλάρωση των γιορτών.

Το γεγονός ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί εκ νέου διαγνωστικά τεστ στην περιοχή σήμερα έρχεται να ενισχύσει τις φήμες και τους φόβους, που όλοι ελπίζουν να μην επιβεβαιωθούν.

 

Οι αποκαλύψεις Λαφαζάνη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξαναχτυπά! Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημοσίευσε στον ιστότοπο iskra.gr ένα άρθρο-προπομπό του βιβλίου που θα εκδώσει με τίτλο «Η μεγάλη προδοσία».

Στο άρθρο του, ο κ. Λαφαζάνης δεν στέκεται τόσο στην περιβόητη κυβίστηση του κ. Τσίπρα και πώς «πρόδωσε» το «Οχι» του δημοψηφίσματος του 2015 κάνοντάς το «ναι» και ένα τρίτο εφιαλτικό μνημόνιο, αλλά κυρίως στο πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να τουμπάρει άλλους πολιτικούς αρχηγούς (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), με υποσχέσεις περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας, τις οποίες δεν τήρησε, αλλά αντίθετα προσέφυγε σε κάλπες, τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, ενισχύοντας τον δεσμό του με την πλευρά του Πάνου Καμμένου.

Το πώς οι υπόλοιποι αρχηγοί που σύρθηκαν να συναινέσουν και να ψηφίσουν στη Βουλή το τρίτο μνημόνιο —καθώς οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν απωλέσει την πλειοψηφία— πίστεψαν τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα ότι δεν θα προσφύγει σε νέες κάλπες τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει ξαναειπωθεί στο παρελθόν, αλλά τώρα ο κ. Λαφαζάνης τα συγκεντρώνει σε ένα κείμενο, από τη δική του οπτική γωνία.

Έτσι, διαβάζουμε πως ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί για «συγκυβέρνηση» με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου στις 14 Αυγούστου ’15 και πως ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είχε φτάσει στο σημείο να προτείνει για πρωθυπουργό σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας τον Γιάννη Δραγασάκη.

Και πως τελικά ο κ. Τσίπρας, «σε συμπαιγνία» με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές-εξπρές, τον Σεπτέμβριο 2015, με το γνωστό διχαστικό δίλημμα «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε».

Ο κ. Λαφαζάνης έγραψε αυτό το άρθρο στο iskra.gr ώστε να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι μπορούσε να ανατρέψει τον κ. Τσίπρα και να μην ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο.

Όλα αυτά τα διέψευσε ο Μεϊμαράκης. Σύμφωνα με δηλώσεις των συνεργατών του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ουδέποτε υπήρξε πρόταση ή συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράταση ώς τις 30 Ιουνίου

Έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα, μπορεί οι παραλίες να γέμισαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά φαίνεται πως το καλοκαίρι μάλλον… αργεί.

Κι αυτό γιατί ο φόβος των επιχειρηματιών που θα θελήσουν να λειτουργήσουν επιχειρήσεις δεν μοιάζει να έχει φύγει, ενώ και το ενδιαφέρον για εκμισθώσεις παραλιών από ιδιώτες είναι σχεδόν μηδενικό.

Αυτός πιθανώς είναι και ο λόγος – μεταξύ άλλων ασφαλώς διότι κι η γραφειοκρατία είναι ένα σοβαρό θέμα – που η κυβέρνηση προχώρησε στην τροποποίηση προηγούμενης απόφασής της δίνοντας παράταση για τις εκμισθώσεις των παραλιών έως και τις 30 Ιουνίου. Ίσως και αυτή να είναι η ημερομηνία που θα μπορέσουμε να δούμε «κανονικό» καλοκαίρι. Αναμένουμε…

 

Απέτυχε και φεύγει!

Την αποχώρησή του από την πολιτική ανακοίνωσε ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά την ήττα των κομμάτων της Αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης. «Όταν δεν μπορείς να είσαι χρήσιμος, πρέπει να ξέρεις να αποσύρεσαι», είπε χαρακτηριστικά.

Με καταμετρημένο το 99.9% των ψήφων το Δεξιό Λαϊκό Κόμμα συγκέντρωσε 65 έδρες, το Mas Madrid-Greens/EFA 24 έδρες, όσες και το PSOE-S&D. Τέλος, το VOX συγκέντρωσε 13 έδρες και οι Podemos 10.

Oι Podemos «κατέρρευσαν» στις πρόωρες τοπικές εκλογές της Μαδρίτης, με το ποσοστό τους να μην ξεπερνά το 7%. Οσο για τον μεγάλο νικητή των εκλογών είναι το Δεξιό Λαϊκό Κόμμα, που σάρωσε με επικεφαλής την Ιζαμπέλ Ντιαθ Αγιούζο και κέρδισε περισσότερες έδρες από όλη την Αριστερά μαζί.

Ο θρίαμβος της Αγιούζο δρομολογεί ήδη εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή της Μαδρίτης, αφού ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αισθάνεται πλέον ισχυρή πίεση τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. «Ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της Ισπανίας ανοίγει σήμερα», δήλωσε η 42χρονη Αγιούζο, νέο αστέρι της Δεξιάς, μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος οπαδών της που είχαν συγκεντρωθεί στην έδρα του Λαϊκού Κόμματος στην ισπανική πρωτεύουσα.

 

Πασχαλινά μπλεξίματα

Τελικά, να που παραλίγο να έχουν πασχαλινά μπλεξίματα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου. Η διαμάχη με τον ιδιώτη που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις ελαιολάδου του φορέα έφεραν μηνύσεις.

Το ποσό των 70.000 ευρώ συγκεκριμένα ζητάει ο ιδιώτης προσωπικά από τον  Στ.Γαβαλά για συκοφαντική δυσφήμιση για τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρόεδρος όσον αφορά το πόρισμα του ΕΦΕΤ για αναμείξεις αλλά και για ένα μηχάνημα που πάρθηκε από τη μονάδα.

Μάλιστα παραμονή του Πάσχα, αφού μπλόκαραν τον μοναδικό λογαριασμό που έχει για να πληρώνει τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς και γενικότερα τις υποχρεώσεις της. Ίσως δεν ήταν τυχαίο, αφού η πίεση για τη διοίκηση ήταν μεγάλη, μιας και η μη καταβολή του δώρου είναι ποινικό αδίκημα και επισύρει αυτόφωρο και φυλάκιση. Φαντάζεστε να είχαμε τέτοια πασχαλιάτικα;  Τελικά μαθαίνω ότι η οργάνωση και το δώρο πλήρωσε και τον λογαριασμό ξεμπλόκαρε με τη συνδρομή της δικαιοσύνης. Θυμίζω ότι πριν από καιρό είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο μια καινούρια συμφωνία, πολύ συμφέρουσα για την Ένωση, αλλά τελικά δεν υπογράφηκε ποτέ και μάλιστα αμέσως μετά ξέσπασε ένας πόλεμος ανακοινώσεων και μηνύσεων.

 

Ένα διαζύγιο… μπαμ

Ως «βόμβα» έπεσε η είδηση του χωρισμού του Μπιλ Γκέιτς με τη σύζυγό του, Μελίντα, ύστερα από 27 χρόνια γάμου, τρία παιδιά και μια αμύθητη περιουσία που αγγίζει τα 130 δισ. δολάρια.

Με κοινή τους ανακοίνωση στο Twitter ο 64χρονος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Microsoft και η 56χρονη Μελίντα ανακοίνωσαν ότι ο χωρισμός ήταν κοινή απόφαση και μολονότι δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για το τι τους οδήγησε στο διαζύγιο, επισήμαναν ότι δεν μπορούσαν πλέον να αναπτυχθούν ως ζευγάρι.

«Μετά από πολλή σκέψη και πολλή δουλειά πάνω στη σχέση μας, έχουμε λάβει την απόφαση να τερματίσουμε τον γάμο μας» ανέφερε στο Twitter ο συνιδρυτής της Microsoft, σε ανακοίνωση που συνυπογράφει και η Μελίντα.

«Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που δρα σε όλον τον κόσμο και βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές.

Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και να εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα, όμως δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας.

Χρειαζόμαστε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση. Γράφοντας έτσι λιτά τους τίτλους τέλους για ένα από τα πλουσιότερα ζευγάρια στον κόσμο, με περιουσία που κυμαίνεται περί τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Η γνωριμία και η αμύθητη περιουσία

…Ο Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς γνωρίστηκαν το 1987, σε ένα δείπνο για υπαλλήλους της Microsoft. Ο Μπιλ Γκέιτς τότε ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος, ενώ λίγους μήνες πριν είχε γίνει ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, σε ηλικία 31 ετών.

Σε ό,τι αφορά τη γνωριμία τους, η Μελίντα Γκέιτς είχε αποκαλύψει ότι ο Μπιλ Γκέιτς «χρειάστηκε αρκετούς μήνες μέχρι να εκδηλωθεί».

Ο Γκέιτς αφού… στάθμισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου σε έναν μαυροπίνακα, όπως το ζευγάρι έχει αποκαλύψει, αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στη Μελίντα και το 1994 παντρεύτηκαν στη Χαβάη.

«Ο γάμος ήταν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για εμένα» σημείωνε άλλωστε ο Μπιλ Γκέιτς σε παλαιότερο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

 

@patris
Ευλόγως ανησυχείς όταν είσαι 80άρης για τι παρενέργειες μπορεί να σου κάνει το εμβόλιο σε είκοσι χρόνια. Ποιος ξέρει πώς θα είναι τα πράγματα…
Giatros

 

Διέρρηξαν το γραφείο του

Μία πολύ περίεργη διάρρηξη έγινε, κατά πάσα πιθανότητα, τα ξημερώματα της Τετάρτης στο πολιτικό γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Συνεργάτες του αντίκρισαν το πρωί παραβιασμένη την πόρτα του γραφείου αλλά και ένα άνοιγμα σε εξωτερικό τοίχο. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα:

«Σήμερα το πρωί (σ.σ χθες), μπαίνοντας στο γραφείο με τους συνεργάτες μου αντικρίσαμε αυτήν την εικόνα. Οι διαρρήκτες αφού σκαρφάλωσαν στον 7ο όροφο, έσπασαν τον εξωτερικό τοίχο, ανακάτεψαν τα έγγραφα και αφαίρεσαν τους υπολογιστές μας. Προφανώς δεν είναι ακόμη γνωστά τα κίνητρα τους και όλα είναι πιθανά. Έχουν φυσικά γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξακρίβωση της ταυτότητας των δραστών και των στόχων τους.

Τίποτα και κανένας δεν θα μας τρομοκρατήσει, τίποτα και κανένας δεν θα μας φιμώσει, τίποτα και κανένας δεν θα μας σταματήσει. Και ας ψάξουν όσο θέλουν αυτά που αφαίρεσαν αν αυτός ήταν ο στόχος τους. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Το πολύ πολύ να μάθουν κάποια οικονομικά».

 

 

Το αποφάσισε ο Γ. Τσιχλάκης

Το είχε αποφασίσει καιρό, αλλά λόγω της πανδημίας δεν τα κατάφερε να φύγει. Ο Γιώργος Τσιχλάκης, ο άνθρωπος πίσω από την «Ώρα της Θεονύμφης» και με τις τόσες μιμήσεις φεύγει από την Κρήτη και την Ελλάδα για την Αυστραλία!

Ο αγαπητός μας φίλος, ο εξαιρετικός, θα πάει να συναντήσει την οικογένειά του, την Ελένη και τα παιδιά που είναι ήδη εκεί και μετακομίζει κι εκείνος μόνιμα.

Θα τον χάσουμε από το Ράδιο Κρήτη, θα χάσουμε την παρέα του, αλλά όλοι ελπίζουμε κι ευχόμαστε ότι είναι για καλό.

 

 

Η μεγάλη μοναξιά της ΜΕΘ

Για τον εφιάλτη που έζησε με τον κοροναϊό μίλησε ο πρώην βουλευτής και εντατικολόγος Λεωνίδας Γρηγοράκος, συγκλονίζοντας με τις περιγραφές του.«Δεν μπορεί να περιγραφεί αυτό. Ήταν μια τραγική ιστορία που ξεκίνησε από μια απλή διαδικασία που πρέπει να κάνει ένας γιατρός στην εντατική» είπε ο γιατρός. Ο κ. Γρηγοράκος, καθώς και μια νοσοκόμα, κόλλησαν τον ιό από ασθενή που εισήχθη στη ΜΕΘ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο έπειτα από πολύ σοβαρό τροχαίο, είχε πολλά κατάγματα και σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Στα τεστ που του έκαναν πριν εισαχθεί βγήκε αρνητικός στον ιό, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε θετικός.Μετά από δύο μέρες ο κ. Γρηγοράκος εκδήλωσε συμπτώματα, ενώ την έβδομη μέρα μπήκε στο νοσοκομείο.

«Είχα πολύ αδρά συμπτώματα. Ανησύχησα λόγω ηλικίας. Για λίγο έχασα το εμβόλιο. Διασωληνώθηκα την ίδια μέρα που μπήκα στο νοσοκομείο. Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες. Είχα κάνει και τραχειοτομία». Όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν ξύπνησε η μοναξιά που ένιωσε ήταν κάτι «μη διαχειρίσιμο». Δε μπορούσε να κουνηθεί καθόλου, γιατί το σώμα του άρχισε «να τρώει τις σάρκες του». Επίσης, τόνισε ότι χρειάστηκε να πάει και σε κέντρο αποκατάστασης αφότου βγήκε από το νοσοκομείο. Συγκλονιστική ήταν, επίσης, η περιγραφή του για τη μοναξιά που επικρατεί στις ΜΕΘ.

«Οι άνθρωποι στις εντατικές είναι μόνοι τους. Κανείς δε μπορεί να τους πλησιάσει. Και όταν έφευγαν, έφευγαν σαν νούμερα. Είναι δυνατόν να μη φοβηθεί κανείς για τη ζωή του όταν εξαρτάται από ένα μηχάνημα;».

Πέντε μήνες μετά δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως κινητικά. Όπως είπε, έχασε 42 κιλά. Όταν πήγε στο κέντρο αποκατάστασης έκανε εντατικές ασκήσεις για να επανέλθει. «Ήμουν ένα σακί» δήλωσε. Τέλος, θέλησε να επισημάνει ότι έχει κάνει καλή δουλειά ο ΕΟΔΥ, στο θέμα όμως της διαχείρισης των εμβολίων έγιναν επικοινωνιακά λάθη. «Ό,τι έζησα να μην το περάσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν αξίζει τον κόπο ούτε να σκέφτεστε τι θα περάσετε εάν κολλήσετε αυτό τον φοβερό ιό. Είναι κάτι τρομαχτικό που κανείς δε μπορεί να περιγράψει».

Η δεύτερη της Όλγας

Μέσω instagram και μιας λιτής λεζάντας ανακοίνωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη το ευτυχές γεγονός, καθώς έκανε το επόμενο βήμα στη ζωή της τελώντας τον γάμο της με τον εκλεκτό της καρδιάς της Μίνωα Μάτσα. Η Κρητικιά βουλευτής και πρώην υπουργός ανάρτησε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία με νυφικό επισημαίνοντας: «“Νυνί δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη».

Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο μεγάλη όμως από αυτά είναι η αγάπη. Μάλιστα κάτω από τη λεζάντα έχει προσθέσει και το όνομα του συζύγου της πλέον. Φίλοι και ακόλουθοι έσπευσαν να ευχηθούν τα καλύτερα, καθώς η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε το μεγάλο βήμα επισημοποιώντας τη σχέση της με τον συνθέτη.

Μετακίνησε τον… τράφο

Ένας αγρότης κατά λάθος άλλαξε τα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, όταν μετακίνησε εντός γαλλικού εδάφους έναν λίθο 200 ετών που όριζε το χώρισμα ανάμεσα στις δύο χώρες. Με αυτή την κίνησή του- φέρεται ότι ο λίθος εμπόδιζε τη διέλευση του τρακτέρ του- έκανε μεγαλύτερο το Βέλγιο και θεωρητικά θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες.

Ένας ντόπιος ερασιτέχνης ιστορικός, που έκανε βόλτα σε δάσος κοντά στο βελγικό χωριό Erquelinnes, ανακάλυψε πριν από δύο εβδομάδες ότι ο λίθος που χρονολογείται από το 1819 είχε μετακινηθεί κατά 2,29 μέτρα.

Τα σύνορα ανάμεσα στη Γαλλία και το σημερινό Βέλγιο εκτείνονται σε 620 χιλιόμετρα. Ορίστηκαν με συνθήκη που υπεγράφη το 1820, πέντε χρόνια μετά την ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλό. Η πέτρα που μετακίνησε ο αγρότης είναι του 1819, όταν σχεδιάστηκαν για πρώτη φορά τα σύνορα.

Το «ατόπημα» του αγρότη διασκέδασε και τις δύο πλευρές. «Δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον στο να επεκτείνουμε τον δήμο ή τη χώρα. Έκανε το Βέλγιο μεγαλύτερο και τη Γαλλία μικρότερη. Δεν είναι καλή ιδέα», δήλωσε στο γαλλικό κανάλι TF1 ο Νταβίντ Λαβό, δήμαρχος του Erquelinnes. «Χάρηκα, η πόλη μου ήταν μεγαλύτερη. Αλλά η δήμαρχος του Bousignies-sur-Roc δεν συμφώνησε» συμπλήρωσε χαμογελώντας.

Ο δήμαρχος υπέδειξε ευγενικά στον αγρότη ότι είναι υποχρεωμένος να βάλει στη θέση της την πέτρα και ότι καλύτερα είναι να «μην δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο». Αν δείξει καλή θέληση, «δεν θα έχει πρόβλημα, θα το διευθετήσουμε το θέμα φιλικά», δήλωσε χαμογελώντας ο Λαβό.

Αν ο αγρότης δεν συμμορφωθεί, το ζήτημα θα παραπεμφθεί στο υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου, που ίσως χρειαστεί να συγκαλέσει την επιτροπή γαλλο-βελγικών συνόρων, η οποία είναι ανενεργή από το 1930. «Θα πρέπει να αποφύγουμε έναν νέο πόλεμο για τα σύνορα», δήλωσε με χιούμορ η δήμαρχος του γειτονικού γαλλικού χωριού, Ορελί Γουελονέκ.

 

Προσφέρουν γη και ύδωρ!

Μια έφηβη από τη Νιγηρία πρέπει να αισθάνεται πως έχει «τον κόσμο στα πόδια της» καθώς της προσφέρθηκαν υποτροφίες πλήρους φοίτησης από 19 πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά. Το ύψος των υποτροφιών προπτυχιακού επιπέδου που προσφέρθηκαν στην 17χρονη Victory Yinka-Banjo ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

«Είναι σχεδόν απίστευτο. Έκανα αίτηση σε τόσα πανεπιστήμια γιατί δεν πίστευα πως κάποιο θα με δεχόταν» δήλωσε στο CNN. Ανάμεσα στα ιδρύματα που της προσέφεραν υποτροφίες είναι το Γέιλ, το Χάρβαρντ, το ΜΙΤ, το Στάνφορντ και το Τζονς Χόπκινς.

Στον Καναδά τής προσφέρθηκε υποτροφία από το πανεπιστήμιου του Τορόντο και από το πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας. «Η διαδικασία εισαγωγής είναι ιδιαίτερα επιλεκτική» ανέφερε η νεαρή Victory. «Δέχονται μόνο τους καλύτερους.

Έτσι, μπορείτε να φανταστείτε πως σε καθημερινή βάση πρέπει να υπενθυμίζω στον εαυτό μου πως έγινα αποδεκτή από αυτές τις σχολές. Είναι σουρεάλ!». Η άριστη μαθήτρια βρέθηκε στο επίκεντρο της εθνικής προσοχής όταν κατόρθωσε να λάβει «Α» στις εξετάσεις για το West African Senior School Certificate.

Λίγο νωρίτερα είχε διακριθεί  ως «πρώτη στον κόσμο» ανάμεσα σε όσους έχουν τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Η ίδια αναφέρει πως η επιτυχία της οφείλεται στη σκληρή δουλειά και δηλώνει ότι οι προσφορές των υποτροφιών την έκαναν να αισθάνεται υπερήφανη, να χαμογελάει πιο πλατιά και να επιβραβεύει τον εαυτό της περισσότερο. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποιο πανεπιστήμιο θα φοιτήσει.

 

Οι Κυριακές

Δύο ημερομηνίες έχει σημειώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την 4η Ιουλίου και την 11η Ιουλίου. Αυτές οι Κυριακές είναι ό,τι πρέπει για εκλογές. Θα έχουμε φύγει από το λοκντάουν και θα έχουν ηρεμήσει τα πράγματα. Έτσι ελπίζουν.

 

Δύσκολα

Δύο πολιτικές οικογένειες με κοροναϊό στην περιοχή μας. Πέρασαν δύσκολες στιγμές, αλλά το διαχειρίστηκαν άψογα. Μπράβο τους!

 

Το τεστ

Από… Δευτέρα ξανά self test για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αφού αυτή την εβδομάδα σε προτεραιότητα έχουν μπει οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι σε σχολικές μονάδες και οι μαθητές.

Επίσημα από το Υπουργείο διακινείται η είδηση πως όλοι οι εργαζόμενοι έλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα διπλά τεστ, ώστε να έχουν και γι’ αυτή την εβδομάδα. Πολλοί εργαζόμενοι ωστόσο υποστηρίζουν πως δεν είχαν λάβει δύο τεστ από τα φαρμακεία που επισκέφθηκαν αλλά ένα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή την εβδομάδα τεστ λαμβάνουν μόνο όσοι ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ για δύο ημέρες ακόμα οι υπόλοιπες κατηγορίες που δεν έχουν τεστ, έχουν… άφεση αμαρτιών κι ίσως και… ιού.

 

Καθηγητής

Πώς το είπε ο πολύς; Ο καθηγητής της Φιλοσοφίας ντε! «Πρόσω ολοταχώς για τον 19ο αιώνα!»…Τι λες βρε παιδί μου…

 

Οι άλλοι

Επέλεξαν αρκετοί ηλικιωμένοι στην Ελλάδα να μην εμβολιαστούν. Στους 80άρηδες μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 62% εμβολιάστηκε. Κάτι αντίστοιχο έχουμε και στους 70+… Δυστυχώς οι περισσότεροι ηλικιωμένοι είδαν με στραβό μάτι τα εμβόλια, πίστεψαν τους κομπογιανίτες ή τα παιδιά τους που είναι αρνητές; Ωστόσο δεν είναι σε άλλες χώρες της Ευρώπης έτσι. Είναι ενδεικτικό ότι στις περισσότερες χώρες της ΕΕ το κλίμα είναι αντιστρόφως ανάλογο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC:

  • Στην Ιρλανδία και στην Ισπανία οι άνω των 80 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 100%!
  • Στη Δανία το ποσοστό είναι 99%
  • Στην Ισλανδία 98,9%
  • Σε Σουηδία και Πορτογαλία η ίδια ηλικιακή ομάδα έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 92,2%
  • Στη Φινλανδία σε ποσοστό 90,4%
  • Η Ιταλία 85%
  • Στο Βέλγιο, οι άνω των 80 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί με μια τουλάχιστον δόση κατά 86%.

 

Τα χεράκια

Σε έρευνα υποβάλλεται ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου για τον τρόπο που περπάτησε, με τα χέρια πίσω από την πλάτη του, όταν επισκέφθηκε τον τάφο του Σουλτάνου Μεχμέτ τον II.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας θεωρεί πως δεν σεβάστηκε τον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή.  Ο ίδιος δήλωσε πως «θέλουν να δικάζουν τη συνείδηση του κάθε πολίτη. Αυτό είναι παράνομο».