Ο πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης στο Υπουργικό συμβούλιο

Οι αλλαγές και οι στόχοι του

Δύο πράγματα έχει στο νου του αυτή την περίοδο ο Μητσοτάκης, με το που θα λήξει ο κόκκινος συναγερμός της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός, πρώτον, έχει πειστεί ότι πρέπει να γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές στο κυβερνητικό επιτελείο, ωστόσο, όχι αυτό που θα ονομάζαμε ανασχηματισμός. Ένα μικρό “λίφτινγκ”, με ενέσεις τύπου botox σε κάποια χαλαρά τμήματα του κυβερνητικού επιτελείου και ταυτόχρονα πρέπει να κάνει εκλογές με το που θα του δοθεί το πρώτο… παράθυρο.

Αυτό που σίγουρα έχει κλειδώσει είναι η αλλαγή στο επικοινωνιακό επιτελείο και η ανάληψη καθηκόντων κεντρικού κυβερνητικού εκπροσώπου, προσώπου νέου με πολιτικό εκτόπισμα και κυρίως γνώστη των θεμάτων του κυβερνητικού προγραμματισμού. Και βεβαίως να μην έχει παρελθόν στο twitter που… «έφαγε» την κυρία Αριστοτελία Πελώνη, εξαιτίας των παλαιότερών της απόψεων για κύρια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σημερινούς υπουργούς αλλά κυρίως των πολλαπλών σχολίων για τον Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, για τον κεντρικό ρόλο της εκπροσώπησης ακούγονται πολύ έντονα ο Άκης Σκέρτσος ή ο Θόδωρος Λιβάνιος, πρόσωπα που γνωρίζουν τους ρόλους και τους στόχους αυτής της κυβέρνησης.  Ο Σκέρτσος «παίζει» σαν μπαλαντέρ του Μητσοτάκη.

Ανέλαβε το ζήτημα των εμβολιασμών και τα self test, ρίχνει μία δεύτερη συμβουλευτική ματιά σε κάθε βασικό νομοσχέδιο – κυρίως του οικονομικού επιτελείου-, βγαίνει στα ΜΜΕ να υποστηρίξει τη σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπο. Γενικά, αποτελεί ένα κρίσιμο βαρόμετρο. Και ως τέτοιο, έχει ακουστεί και για το Υπουργείο Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας, ίσως και λόγω κόπωσης, ίσως λόγω επικοινωνιακής φθοράς και σίγουρα λόγω κακών σχέσεων με το Μαξίμου, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα αποχωρήσει. Το είχε ζητήσει και παλαιότερα. Οι κύριες αρμοδιότητες πήγαν στον Βασίλη Κοντοζαμάνη, ενώ αυξημένο ρόλο έχει ο Γ.Γ.Π.Φ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Εάν υπήρχαν Πιερρακάκηδες…

Εντάξει, ό,τι και να πει κανένας για την περίπτωση Πιερρακάκη είναι λίγο. Έχει αλλάξει την εικόνα που είχαμε για το ελληνικό κράτος.

Όπου και να γυρίσεις, σε όποιο σημείο της διοίκησης και να ακουμπήσεις βλέπεις τις αλλαγές που επιτάχυνε το Υπουργείο του και λόγω της πανδημίας. Ειδικά στις περιπτώσεις οργάνωσης του εμβολιασμού, της πλατφόρμας για τα τεστ και ό,τι σχετικό ο υπουργός και η ομάδα του πήραν άριστα!

Είναι και οι εφορίες, ενώ από χθες το Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου διατίθεται ψηφιακά.

Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 80.000 λιγότερες επισκέψεις σε υπηρεσίες του Κτηματολογίου ετησίως και επιτάχυνση των συναλλαγών γύρω από τα ακίνητα.

Το μέλλον θα ήταν λαμπρό εάν είχαμε μερικούς σαν τον Πιερρακάκη.

Ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων μια πραγματική αρχόντισσα της πόλης, η Μαρίκα Μαρκατάτη Αγγελιδάκη

Η αγαπητή Μαρίκα

Ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων μια πραγματική αρχόντισσα της πόλης, η Μαρίκα Μαρκατάτη Αγγελιδάκη.

Ο θάνατός της προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση, καθώς υπήρξε εξαιρετικά αγαπητή Ηρακλειώτισσα και σύζυγος του αείμνηστου Στέλιου Μαρκατάτη, διακεκριμένου ζωγράφου, με πλούσια και πολυεπίπεδη καλλιτεχνική δραστηριότητα και προσφορά.

Η “Π” εκφράζει θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια.

 

Δηλητηριάστε τον δημοσιογράφο!

Παραφρόνησε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ηθικής του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, προτείνοντας στον υπουργό Εσωτερικών να δηλητηριάσει δημοσιογράφο! Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, αλλά μαζί με το tweet του ανάρτησε στο μέσο και τη… χημική φόρμουλα για την παρασκευή στρυχνίνης.

Ο λόγος για τον Κεμαλετίν Αϊντίν, ο οποίος ενοχλήθηκε σφόδρα από δηλώσεις του δημοσιογράφου Ερκ Ακαρέρ και πρότεινε στην κυβέρνηση να τον… ξεπαστρέψει. Το tweet προκάλεσε, φυσικά, αντιδράσεις, αλλά και την παρέμβαση της εταιρείας, καθώς παραβίαζε όλους τους κανόνες της πλατφόρμας.

Ο δημοσιογράφος είχε κάνει επικριτικά σχόλια για τους ανιψιούς του υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγορώντας τους για υποκρισία, καθώς, όπως ανέφερε στην Τουρκία είναι ισλαμιστές και στη Βρετανία ζουν έξαλλη ζωή, καταναλώνοντας αλκοόλ σε κλαμπ.

Απαντώντας ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος, αρνήθηκε ότι οι συγγενείς τους κατανάλωσαν αλκοόλ και υποστήριξε ότι ο ένας εξ αυτών δεν έχει πάει καν στη Βρετανία. «Έστειλα τον δεύτερο στη Βρετανία, έξι μήνες μετά τη θεραπεία του από λευχαιμία» πρόσθεσε ο Σοϊλού.

Τα επικριτικά σχόλια του δημοσιογράφου ήρθαν την ώρα που διέρρευσαν φωτογραφίες του Σοϊλού με τον ιδρυτή της Thodex, Φατίχ Φαρούκ Οζέρ, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το πρόσφατο σκάνδαλο με κρυπτονόμισμα στην Τουρκία, όπου πολλοί άνθρωποι έχασαν τα λεφτά τους.

Ο τρίτος στη φωτογραφία φέρεται να είναι ανιψιός του υπουργού. Ο Αϊντίν πήρε θέση στη διαδικτυακή αντιπαράθεση απαντώντας στην ανάρτηση του Σοϊλού και γράφοντας «είμαστε περήφανοι για την καταγωγή και την οικογένειά μας. Η ανταμοιβή για όσους επιτίθενται σε εσένα δεν πρέπει να είναι μια απάντηση, αλλά στρυχνίνη. Ας πούμε σε… ιατρικές δόσεις». Από κάτω από την ανάρτηση επισύναψε και μια χημική φόρμουλα παρασκευής του δηλητηρίου, ανοίγοντας τον «ασκό  του Αιόλου».

 

Σκέτο μπάχαλο

Με αλάρμ, αναστροφές και τη βοήθεια… του κοινού για να μην συμπαρασύρουν κανένα σταθμευμένο όχημα, προσπαθούσαν χθες οι οδηγοί να ξεμπλέξουν από την οδό Φοίνικος στον Μασταμπά.

Σε ένα κομμάτι του δρόμου, ανάμεσα στην Ανδρέα Παπανδρέου και την Ατλαντίδος, έπεσε άσφαλτος.

Ωστόσο, ακόμα και αν είχε μπει σήμανση, κάποιος φρόντισε να τη βγάλει, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πηγαίνουν παράνομα στο μονόδρομο για να μην «κολλήσουν» στο ίδιο σημείο.

 

Η απάντηση από την ΕΡΤ Ηρακλείου

Από τον προϊστάμενο της ΕΡΤ Ηρακλείου κ. Κουμάκη πήρα επιστολή-απάντηση σχετικά με χθεσινό σχολιό μου.

Τη δημοσιεύουμε ολόκληρη με δύο επισημάνσεις. Πρώτον ότι ο κ. Κουμάκης αναφέρει ότι η ΕΡΤ Ηρακλείου είναι ακέφαλη δημοσιογραφικά, δεν υπάρχει αρχισυντάκτης, αλλά…μας διορθώνει λέγοντας ότι… η προκήρυξη… δεν ψάχνει κατ’ ανάγκη δημοσιογράφο!

Μπορεί δηλαδή να είναι προϊστάμενος του δημοσιογραφικού και η παραγωγός του Ρουκ-Ζουκ να υποθέσουμε.

Και δεύτερον, ότι δεν προβλέπεται «3ετία», αλλά τονίζεται πως «θα συνεκτιμηθεί η εμπειρία» γενικά και αόριστα… είναι ακόμη χαειρότερα τα πράγματα!

Στην επιστολή ο κ. Κουμάκης αναφέρει:

«Κύριε διευθυντά,

με έκπληξη διάβασα το σχόλιο στην τελευταία σελίδα του σημερινού σας φύλλου για την πρόσκληση ανοιχτού ενδιαφέροντος που απευθύνει η ΕΡΤ προκειμένου να πληρωθεί η θέση του προϊσταμένου. Επιτρέψτε μου μερικές σημαντικές διορθώσεις. Η ΕΡΤ Ηρακλείου (και όχι η ΕΡΑ, καθώς πια η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και η ιστοσελίδα είναι ενοποιημένοι κλάδοι της ΕΡΤ) δεν είναι ακέφαλη διοικητικά και ουδέποτε ήταν. Είναι όμως, πράγματι, ακέφαλη σε επίπεδο δημοσιογραφικό, αφού δεν υπάρχει αρχισυντάκτης.

Προϊστάμενο είχε και έχει πάντα. Ο τελευταίος είναι ο υπογράφων το παρόν κείμενο και κατέχω αυτή τη θέση τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ πρωτύτερα ήμουν προϊστάμενος επί 12 χρόνια στον (τότε αυτόνομο) τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ στην Κρήτη. Επιπλέον η προκήρυξη δεν αναφέρει πουθενά ότι ο υποψήφιος προϊστάμενος (και όχι διευθυντής) πρέπει να έχει προϋπηρεσία τριών ετών, ούτε βέβαια και ότι πρέπει να είναι δημοσιογράφος (αυτό δε σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται αυτομάτως και ικανότητα διοίκησης μιας μονάδας, η οποία λειτουργεί με πολλές ακόμα ειδικότητες, όπως τεχνικοί, ηχολήπτες, εικονολήπτες και διοικητικοί).

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την απάντηση αυτή, καθώς γράφεται με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και του βάρους ενός δημόσιου μέσου ενημέρωσης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Σταύρος Κουμάκης Προϊστάμενος ΕΡΤ Ηρακλείου».

 

@patris
Να βάλουν Λαγό και Μένιο στο ίδιο κελί, να έχουμε και live streaming.
230% τηλεθέαση.
Skliros

Μπήκαν μπροστά οι 30άρηδες

Μπορεί οι μεγαλύτερες ηλικίες να έχουν εκφράσει τον σκεπτικισμό τους αναφορικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca, ωστόσο οι «30 ρηδες» φαίνεται πως δεν έχουν αντίστοιχα θέματα ούτε στην Ελλάδα, ούτε όμως και στην Κρήτη.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως όσοι βρίσκονται μεταξύ των ηλικιών 30 και 39 κι έχουν άυλη συνταγογράφηση είδαν την πλατφόρμα να ανοίγει γι’ αυτούς ήδη από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας μετά τις 10.00.

Πολλοί ήταν εκείνοι που επιχείρησαν να «κλείσουν» άμεσα το ραντεβού τους στο Ηράκλειο, για να διαπιστώσουν πως τα διαθέσιμα ραντεβού του συστήματος για σήμερα ήταν λίγα, μερικά μόλις λεπτά από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Η διαδικασία πάντως ήταν απλή κι οι επιβεβαιώσεις έρχονταν άμεσα.

 

Πολύ κοντά τα ραντεβού

…. Και χθες όμως, μετά τις 12.00 το μεσημέρι που άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30 – 39 που δεν έχουν άυλη συνταγογράφηση, το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και στα ραντεβού μπορεί να μην υπήρχε επαρκής διαθεσιμότητα για σήμερα, αλλά υπήρχε σε πολύ κοντινές ημερομηνίες κι όχι μετά τις 5 του Μάη.

Αν ληφθεί υπόψη μάλιστα ότι οι ηλικίες 30 – 39 θεωρούνται παραγωγικές ηλικίες για τον τουρισμό και την εστίαση, η ανταπόκριση αυτής της ηλικιακής ομάδας θεωρείται πως θα δημιουργήσει σύντομα ένα ισχυρό τείχος ανοσίας στην Κρήτη.

Αξίζει βέβαια να τονιστεί ότι το σύστημα συνιστά η επαναληπτική δόση του εμβολίου να γίνεται μετά από 12 εβδομάδες, αφού με βάση τις έρευνες της ίδιας της εταιρείας που παράγει το εμβόλιο, αυτό το διάστημα θεωρείται ιδανικό για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

 

Οι αποσπάσεις και η απορία

Εντύπωση προκάλεσε στους κόλπους των εκπαιδευτικών το έγγραφο του Πανεπιστημίου Κρήτης, με το οποίο το κάθε Τμήμα ζητά αποσπασμένους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Όπως είναι φυσικά, τα Παιδαγωγικά Τμήματα έχουν τα πρωτεία, ωστόσο απορία προκαλεί το αίτημα της Ιατρικής Σχολής του Ιδρύματος.

Ζητά έναν εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας και, μάλιστα, αναφέρει πως προτιμά από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς άλλα τυπικά προσόντα. Κάποιοι κάνουν λόγο για «φωτογραφική» διάταξη και ζητούν διευκρινίσεις.

Σημειώνεται πως ακόμα ζητά δύο εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.

Ήταν το απωθημένο του

Ένα… κρυφό απωθημένο από τη νεανική του ηλικία μοιράστηκε χθες με τους συνομιλητές του στην Προεδρική Φρουρά ο Νίκος Δένδιας: ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός χθες από τον διοικητή της Φρουράς, στο στρατόπεδο επί της Ηρώδου Αττικού και αφού περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους και ήρθε σε επαφή με όλες τις παραδοσιακές φορεσιές των Ευζώνων από όλες τις ιστορικές περιόδους και τις περιοχές, μοιράστηκε με τον διοικητή ένα ανεκπλήρωτο απωθημένο του: ότι δεν έγινε ποτέ τσολιάς!

«Όταν κατατάχθηκα στον Ελληνικό Στρατό, κατ’ αρχήν είχα προεπιλεγεί, λόγω ύψους, για την Προεδρική Φρουρά. Αλλά επειδή δεν μπορούσα να στερηθώ μόνιμα τα γυαλιά μου, τελικά έγινα μόνον έφεδρος αξιωματικός και όχι εύζωνας.

Ήταν λοιπόν και για εμένα μία στιγμή προσωπικής επιστροφής» είπε χαρακτηριστικά ο Δένδιας, που έφυγε από το στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς πολύ «γεμάτος».

 

Δεν άντεξε δύο μήνες

Αρκετοί διερωτήθηκαν τι ακριβώς ήθελε να πει ο Πάνος Καμμένος την περασμένη εβδομάδα, όταν ανήρτησε φωτογραφία που τον δείχνει να εμβολιάζεται στη Σερβία με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V -μάλιστα ευχαρίστησε και τους «αδελφούς Σέρβους» που του πρόσφεραν την «Ελευθερία» του, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δέχθηκε κύμα επικρίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναγκάστηκε να απαντήσει γιατί πήγε στη Σερβία, ενώ μπορούσε να εμβολιαστεί… δίπλα στο σπίτι του -και με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον ΕΜΑ. «Για να τελειώσει το παραμύθι των τρολ των νέων της εφσυν για τον εμβολιασμό μου στη Σερβία.

Έκανα την 2η δόση 24/4 ενώ στην Ελλάδα τέλος Ιουνίου η σύζηγος (sic) μου μετά τον Αύγουστο. Διαφορά λοιπόν 5 μηνών.

Γιατί η Ελλάδα να μην είχε αγοράσει εμβόλια αντί για μάσκες τεστ διαφημίσεις;», διερωτήθηκε, εξηγώντας ότι πήγε στη Σερβία επειδή ήταν… βιαστικός. Για δυο μήνες δηλαδή.

 

Σε ένα μιτάτο στα όρη των Ζωνιανών τα γυρίσματα της Δέσποινας Βανδή στην Κρήτη
Τέλειωσε τα γυρίσματα

Φαίνεται ότι πέρασε καλά η Δέσποινα Βανδή στην Κρήτη. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο ήταν το καλύτερο!

Με θέα την κορφή του Ψηλορείτη σε ένα μιτάτο στα όρη των Ζωνιανών, συνεχίστηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής My Greece με παρουσιάστρια τη Δέσποινα Βανδή. Με φιλοξενούμενο τον Μανώλη Κονταρό και οικοδεσπότη τον δημοτικό σύμβουλο Μυλοποτάμου και πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου κ. Γιώργο Παρασύρη, η Δέσποινα Βανδή θα παρουσιάσει στην εκπομπή της που προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο από την συχνότητα του MEGA την παράδοση των βοσκών του Ψηλορείτη.

Στο μιτάτο «Κούμι» με θέα έως το Κρητικό Πέλαγος, οι Ζωνιανοί κτηνοτρόφοι τυροκόμησαν και έψησαν αντικριστό οφτό, με τη Δέσποινα Βανδή να εντυπωσιάζεται και να ετοιμάζει μια εξαιρετική εκπομπή, με την οποία θα προβάλει τις ιδιαίτερες ομορφιές του ορεινού Μυλοποτάμου.

Τα γυρίσματα της εκπομπής My Greece έγιναν σε πολλές περιοχές του Ρεθύμνου όπως η Μονή Βωσσάκου στον Μέσα Μυλοποτάμο, το Γεράνι Ρεθύμνου, ο Πλακιάς, το Σπήλι αλλά και στον νότο των Σφακίων αλλά και στο Ενυδρείο στο Ηράκλειο.

 

Βολέματα

Ένα πουλάκι από την Αθήνα μού είπε ότι… συγκεκριμένο άτομο θέλει να βολευτεί στην ΕΡΤ Ηρακλείου,  γι’ αυτό κι έχει βάλει θεούς και δαίμονες να βρεθεί μια δουλειά να κάνει. Μια δουλειά για να… πληρώνουμε εμείς και να κάθεται να απολαμβάνει.

 

Σταύρωση

Υπό πολιορκία βρίσκεται ο Μπόρις Τζόνσον από χθες το βράδυ, αφού, παρά τις διαψεύσεις, το BBC και το ITV επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε όντως φωνάξει έξαλλος μετά την κήρυξη του δεύτερου lockdown στη Βρετανία «όχι άλλα γα..μένα lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες».

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα από την επιδημία που έφερε το Ηνωμένο Βασίλειο στις πρώτες θέσεις των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο, αλλά και με αυξανόμενες πιέσεις για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Αυτήν τη διαχείριση που ο Μπόρις Τζόνσον ήλπισε ότι θα ξεχαστεί πίσω από τα υψηλά ποσοστά μίας επιθετικής εμβολιαστικής εκστρατείας.

 

Ατυχείς

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις   μετά τις ατυχείς δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει «εκκαθαρίσεις» στον δημόσιο τομέα, όταν επανέλθει στην εξουσία.

Έντονα αντέδρασαν στις δηλώσεις Τζανακόπουλου η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και έκαναν λόγο για σταλινικής εμπνεύσεως και διχαστικής αντίληψης δηλώσεις, τις οποίες καταδίκασαν. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να αποδοκιμάσει τον γραμματέα του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιχείρησε να δώσει άλλη ερμηνεία στα περί «εκκαθαρίσεων», ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στα μέσα ενημέρωσης.

Οι δηλώσεις Τζανακόπουλου προκάλεσαν σάλο και στα social media. Ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, μέσω Twitter, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τα περί εκκαθαρίσεων, γράφοντας: «Μερικούς ακόμα νέους σαν τον «εκκαθαριστή» Τζανακόπουλο να εμφανίσει ως «νέα πρόσωπα» ο Τσίπρας, εξασφάλισε μακροχρόνια παραμονή στην αντιπολίτευση. Όχι οπωσδήποτε στην αξιωματική…»

 

Το “καρφί”

Μέγιστο “καρφί” του Μερα25 και του Βαρουφάκη: «Ο ανεκδιήγητος Ντάισελμπλουμ προτείνει τώρα βαθύ κούρεμα χρέους για τις ολλανδικές εταιρείες όταν για την Ελλάδα ζητούσε βάρβαρα μέτρα λιτότητας. Να τον χαίρονται οι «Βάστα Γερούν» του Μνημονιακού Τόξου που μαζί του ανέτρεψαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 2015. Η Τρόικα το ξέρει;».

 

Θετικά

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα απ’ τη συναυλία – πείραμα που έγινε τον προηγούμενο μήνα στη Βαρκελώνη, την οποία παρακολούθησαν περίπου 5.000 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό, μόλις έξι άτομα απ’ τους συμμετέχοντες διαγνώστηκαν τελικά θετικά στον ιό, 14 ημέρες μετά τη συναυλία, ποσοστό χαμηλότερο σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Όλοι τους είχαν αρνητικό τεστ για την Covid-19 πριν πάρουν μέρος στη συναυλία των Love of Lesbian, φορούσαν μάσκες αλλά δεν κρατούσαν αποστάσεις.

Απ’ τους έξι που διαγνώστηκαν με κοροναϊό, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι τέσσερις είχαν μολυνθεί αλλού και όχι στη συναυλία.

Το ποσοστό μόλυνσης μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν το μισό ποσοστό των ατόμων της ίδιας ηλικίας στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να υποδηλώνει ότι η μετάδοση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης» δήλωσε ο ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες Josep Maria Llibre σε συνέντευξη Τύπου.