Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης

«Στη συνάντηση- ενημέρωση από την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και των εκπροσώπων των σωματείων και του συλλόγου γονέων ,υπήρξε ενημέρωση για τις εργασίες στο κολυμβητηριο και για την μεγάλη αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε στο μηχανοστάσιο .

Επίσης ο Υφυπουργός ενημέρωσε για τα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν και αφορούν στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ μεταξύ των οποίων είναι και η δημιουργία κλειστής πισίνας 33ων μέτρων.

Υπήρξε επίσης ενημέρωση για τα έργα που δρομολογούνται γενικά από το Υπουργείο στο Νόμο Ηρακλείου και στο σημείο αυτό ως πρόεδρος του συλλόγου γονέων υπέβαλα ερώτημα για τις προθέσεις του Υπουργείου όσο αφορά την δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου .

Επεσήμανα για άλλη μια φορά ότι οι κολυμβητές της Κρήτης είναι οι μοναδικοί σε όλη την Ελλάδα που συνεχίζουν να κάνουν αγώνες όλο το χρόνο σε ανοιχτά κολυμβητήρια διότι δεν υπάρχει κλειστη 50μ πισίνα .

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι προτεραιτοτητα του Υπουργείου αποτελούν οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ και τα έργα τα οποία μελετούν θα προχωρήσουν άμεσα .

Ξεκαθάρισε επισης ότι η δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου είναι κάτι που χρειάζεται ακόμα αρκετο χρόνο για να προχωρήσει και ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου για το θέμα αυτό .

Παραλληλα σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να μην αναφέρω, προς ενημέρωση των γονέων , οτι υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια από τον Υφυπουργό όσο αφορά τις ανακοινώσεις του συλλόγου μας γενικά αλλά και ευθεία αμφισβήτηση της θέσης μου και της εκπροσώπησης των γονέων μέσω του συλλόγου μας.

Ενός συλλόγου που αποτελείται από 100αδες γονείς από όλα τα σωματεία και που οι αρχαιρεσιες μας γίνονται πάντα με πλήρη διαφάνεια αλλά και οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνονται πάντα με ψηφοφορία .

Επίσης ακούστηκαν φωνές από εκπροσώπους σωματείων για σκοπιμότητα στην ερώτηση μου προς όφελος των συμφερόντων του Δήμου.

Προς απάντηση θα αναφέρω ότι ο σύλλογος μας έχει απευθυνθεί διαχρονικα σε όλους τους φορείς( υπουργείο , περιφέρεια, δημος) για να αναδείξουμε την ανάγκη δημιουργιας κλειστού κολυμβητηρίου και χαιρετίζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση ανεξάρτητα από ποιον γίνεται. Επίσης να υπενθυμίσω πως είναι πρόσφατη η ευχαριστήρια επιστολή του συλλόγου μας προς το ΕΑΚΗ όπου δηλώσαμε και δημόσια την υποστήριξη μας και τα

Συγχαρητήρια μας για την μεγάλη αναβάθμιση που πραγματοποιεί στις υπαρχουσες εγκαταστάσεις και ειμαι σίγουρη ότι θα κάνουμε το ίδιο , όταν με το καλό προχωρήσουν τα έργα τα οποία ανακοίνωσε ο Υφυπουργός ότι θα γίνουν στο ΕΑΚΗ και τα οποία περιμένουμε με μεγάλη χαρά .

Λυπάμαι που σε μια τόσο ευχάριστη στιγμή επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου αναγκάζομαι να αναφέρω δυσάρεστα γεγονότα αλλά θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω τους γονείς τους οποίους εκπροσώπησα με την παρουσία μου στη σημερινή συνάντηση ώστε να γνωρίζουν ότι προσκλήθηκα ως εκρόσωπος τους και δέχτηκα αυτή την ομολογούμενος ξεκάθαρη επίθεση επειδή υπέβαλα μια ερώτηση και μάλιστα για ένα θέμα το οποίο ήταν από τα πρώτα που αναφέρθηκαν από τον Υφυπουργο όταν ανέλαβε την θέση του δηλώνοντας ότι θα είναι στις προτεραιτοτητες του αφού γνωρίζει πολύ καλά την ανάγκη που υπάρχει .

Ας μην μείνουμε ομως σε αυτά,ας μείνουμε στο γεγονός ότι τα παιδιά μας έκαναν πολλούς μήνες υπομονή λόγω της πανδημίας και των επισκευών και τώρα επιτελους ήρθε η ευχαριστη στιγμή να επιστρέψουν στις προπονήσεις τους και μάλιστα σε ένα αναβαθμισμένο κολυμβητηριο !

Καλη αρχή λοιπόν παιδιά και καλές βουτιές !!»