Ακούει κανένας για τα σκυλιά;

Δικογραφία για το γλέντι

Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για το γλέντι με τα δεκάδες άτομα στον Μυλοπόταμο για το οποίο σας είχε ενημέρωση πρώτη η στήλη με διαδοχικά δημοσιεύματα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί με πολιτικά και προσποιούμενοι τους πελάτες κατέγραψαν σε βίντεο τον… κακό χαμό που γινόταν, υπό την παρουσία και γνωστής τραγουδίστριας, η οποία διατηρεί δεσμούς με το νησί, το οποίο επισκέπτεται συχνά πυκνά. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι διοργανωτές, σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση, ασκήθηκε δίωξη εις βάρος τους για παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Παράλληλα τους επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα.

Πάντως η πληροφορία έχει προκαλέσει δυσάρεστες εντυπώσεις σε Ρέθυμνο αλλά και Ηράκλειο, τους δύο νομούς όπου έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown.

 

Τα περιοριστικά μέτρα

Οποιαδήποτε ομοιότητα με σημερινά μέτρα… είναι συμπτωματική. Η εφημερίδα του Ηρακλείου «Ανόρθωσις» (μας την έστειλε η καλή φίλη Φωτεινή Ε.) στις 27 Φεβρουαρίου 1938 δημοσίευσε την εντολή της κυβέρνησης Μεταξά για «άρση των περιοριστικών διατάξεων διά τα κέντρα διασκεδάσεως». Ελέω Απόκριων εκείνα τα μέτρα ατόνησαν, αλλά βλέπεις δεν είχαν ιό, άλλη πανδημία είχε τότε η χώρα.

 

Ακούει κανένας για τα σκυλιά;
Ακούει κανένας για τα σκυλιά;

Γνωστός Ηρακλειώτης μάς τηλεφώνησε χθες για να μας καταγγείλει ότι ενώ περνούσε με τη μηχανή του στην παραλιακή κοντά στον παλιό σταθμό ΚΤΕΛ, μια αγέλη από αδέσποτα σκυλιά τού επιτέθηκε και ένα κατάφερε και τον δάγκωσε στο πόδι. Παραλίγο να προκληθεί ατύχημα, καθώς κινδύνεψε να χάσει τον έλεγχο της μηχανής του. Πήγε σε φαρμακείο όπου του το καθάρισαν. Του πρότειναν να κάνει και αντιτετανικό ορό, πράγμα το οποίο και έκανε. Δικαίως αναρωτιέται – ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης σκύλου – η υγεία των αδέσποτων του Ηρακλείου παρακολουθείται από κάποιον κτηνίατρο; Υπάρχει πρόγραμμμα σίτισής τους ή είναι αφημένα στην τύχη τους με αποτέλεσμα αυτήν την επιθετική συμπεριφορά; Ακούει κανείς;

 

Στην τριάδα η Άννα

Αυτά είναι! Στους τρεις μειώθηκε ο αριθμός των υποψηφίων για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, μετά την αποχώρηση του Ελβετού υποψηφίου Φιλίπ Χίλντεμπραντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg και της εφημερίδας Le Temps. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι που παραμένουν στην κούρσα για τη διαδοχή του Μεξικανού Ανχελ Γκουρία είναι πλέον τρεις, μεταξύ των οποίων η πρώην υπουργός και ευρωπαία επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου.  Όπως σημειώνει το άρθρο της εφημερίδας Le Temps, ο Χίλντεμπραντ, αντιπρόεδρος της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, «απέτυχε να κινητοποιήσει ευρεία υποστήριξη για να φτάσει στο τέλος της διαδικασίας για την ανάληψη της θέσης του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης». Η αποχώρηση του Χίλντεμπραντ έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς οι πληροφορίες τον ήθελαν να απολαμβάνει ιδιαίτερα καλά επίπεδα υποστήριξης. Ωστόσο τον βάραινε το παρελθόν του: είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από την εθνική τράπεζα της Ελβετίας, επειδή η τότε σύζυγός του ελεγχόταν για ύποπτες αγορές συναλλάγματος.

 

Η χαρά της Βαγγελιώς

…Μεγάλη χαρά έδειξε και για τη φίλη της η Βαγγελιώ Σχοιναράκη, η οποία ανάρτησε και την είδηση και έγραψε ότι είναι ένα καλό νέο.

Η κυρία Διαμαντοπούλου πάντως ήδη έχει διαψεύσει τα προγνωστικά παραμένοντας στην κούρσα, εκτοπίζοντας με το βαρύ βιογραφικό της και τη διεθνή εμπειρία της μία μία τις άλλες υποψηφιότητες, έχει δύο αντιπάλους: Ο πρώτος είναι ο Αυστραλός πολιτικός Ματίας Κόρμαν. Είναι μια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα καθώς έχει μια δραστήρια εκστρατεία, προέρχεται από χώρα της Κοινοπολιτείας και θεωρείται ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ωστόσο έχει γίνει στόχος κριτικής για τις σκληρές θέσεις του για την οικονομία και για την ενέργεια –σε βαθμό που κάποιοι να τον περιγράφουν ως πολιτικό που αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή. Η δεύτερη είναι η Σουηδή Σεσίλια Μάλμστρομ, η οποία έχει διατελέσει δύο φορές επίτροπος της Κομισιόν. Θεωρείται δημοφιλής στον ΟΟΣΑ εσωτερικά, ωστόσο η θητεία της στην Κομισιόν την έφερε στο παρελθόν αντιμέτωπη με την Ουάσινγκτον για τη φορολογία των ψηφιακών κολοσσών αλλά και με την Κίνα.

 

Εικόνες συνωστισμού
Εικόνες συνωστισμού

Εικόνες συνωστισμού στις τράπεζες με πολίτες που φθάνουν ως τον δρόμο και εικόνες κυκλοφοριακού κομφούζιου στον Εσταυρωμένο με ουρές που μετρούν εκατοντάδες μέτρα. Πρόκειται για μία «φυσιολογική» ημέρα στο «κόκκινο» Ηράκλειο, μόνο που δεν μοιάζει καθόλου φυσιολογική. Διότι όταν επιλέγεις μέσα σε μία και μόνη ημέρα, όπως ήταν η χθεσινή, να «στριμώξεις» συντάξεις, πληρωμές ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας μαζί, χωρίς να σκεφτείς τα θέματα που δημιουργείς, είναι προφανές πως θα προκληθεί χάος. Την ίδια στιγμή, όλοι πρέπει να είναι σπίτια τους ως τις 6.00 το απόγευμα. Δεν το λες και εύκολο μετά από ένα χρόνο καραντίνας.

@patris
Αφρικανική μετάλλαξη του κοροναϊού… Σαν να λέμε Κινέζος με Μαροκινό διαβατήριο
Cocoblocos

Στα άκρα η κόντρα τους

Στα άκρα φτάνει η κόντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, για την οικονομία.

Αφορμή στάθηκε η υπόσχεση Ερντογάν για τη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, ένα έργο που κοστίζει τουλάχιστον 11 δισ. δολάρια. Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έχει εκφράσει την αντίθεσή του τόσο για οικονομικούς όσο και οικολογικούς λόγους εδώ και πολύ καιρό.

Παρόλα αυτά ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει και λέει ότι με γινάτι, με πείσμα θα κάνουμε αυτό το έργο κι ας λένε όχι. «Ολοκληρώθηκαν όλες οι τεχνικές μελέτες της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, θα την κατασκευάσουμε με πείσμα. Ο σημερινός δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δεν καταλαβαίνει από τέτοιες δουλειές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Ιμάμογλου απαντά ότι η ατζέντα της κυβέρνησης πρέπει να εστιάσει στη φτώχεια και την ανεργία και σημειώνει ότι δε θέλει να μιλάει με ανθρώπους που κάνουν τις ίδιες ομιλίες κάθε πέντε χρόνια.

«Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας. Δε γίνεται οτιδήποτε με πείσμα. Δεν απορώ, καθώς και δεν περιμένω κάτι από μια λογική που επαναλαμβάνει τις ίδιες ομιλίες που έχει κάνει πριν από 5 χρόνια. Δε θα παρασυρθώ» επισημαίνει ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

 

Από την Κρήτη στον ΠΟΥ!

Στη Συμβουλευτική Ομάδα του ΠΟΥ Ευρώπης για τις επιπτώσεις της COVID-19 στην ψυχική υγεία διορίσθηκε η Κατερίνα Νομίδου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία (ΠΟΣΟΨΥ).

Η κ. Νομίδου είναι δικηγόρος, διδάσκει Δίκαιο και Υπηρεσίες Υγείας στο ΠΜΣ (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών) Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διατελεί επίσης αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών, Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer (ΣΟΦΨΥ) Ν. Σερρών.

Η κ. Νομίδου συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση της Ομάδας την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, παρουσία παρατηρητών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη UNICEF, τον ΟΟΣΑ, την Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρία, την Ομάδα Αναφοράς της Μόνιμης Διυπηρεσιακής Επιτροπής (IASC), το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC EURO Regional Office), καθώς και της Δρ. Devora Kestel, προέδρου του Τμήματος Ψυχικής Υγείας και Χρήσης Ουσιών στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη. Τη συζήτηση άνοιξε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης Δρ. Hans Kluge και τις εργασίες της συνάντησης συντόνισε ο διαχειριστής του Προγράμματος Ψυχικής Υγείας του ΠΟΥ Ευρώπης, Δρ. Dan Chisholm.

Κατά τη συνάντηση τονίσθηκε η ανάγκη για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και των τοπικών πρωτοβουλιών των πολιτών για την ενδυνάμωση των οικογενειακών και κοινωνικών δικτύων. Η σύσταση της Ομάδας καταδεικνύει την αναγκαιότητα στοχευμένου προγραμματισμού αντιμετώπισης των επιπτώσεων της COVID-19 στην ψυχική υγεία.

 

Κάτι βρήκαν για τον Σήφη

Οι κακώσεις που έχει δεχθεί ο Σήφης Βαλυράκης είναι συμβατές με το μέγεθος της προπέλας του ταχύπλοου που οδηγούσε, ενώ στη στολή δύτη που φορούσε δεν φαίνεται να ανιχνεύονται, τουλάχιστον προς το παρόν, ουσίες που σχετίζονται με βαφές (μουράβια) ή μικρά τμήματα ξύλου οποιουδήποτε αλιευτικού σκάφους.

Αυτή την πληροφόρηση φαίνεται να διαθέτουν, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», δικαστικοί λειτουργοί και στελέχη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που παρακολουθούν την πορεία των ερευνών για το τραγικό συμβάν στις 24 Ιανουαρίου 2021, στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας όπου έχασε τη ζωή του ο 78χρονος πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης.

Τα νέα αυτά στοιχεία κι οι σχετικές πληροφορίες φαίνεται να μειώνουν περαιτέρω την πιθανότητα στο δραματικό περιστατικό, πριν από έναν μήνα στον Ευβοϊκό, να υπάρχει εμπλοκή άλλου σκάφους (σ.σ. αλιευτικού), όπως είχε υποστηρίξει 40χρονος μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής.

 

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι

Πάλι τα ίδια οι Τούρκοι…Ξαναβγαίνει στο Αιγαίο το τουρκικό «Τσεσμέ» μετά από ένα 24ωρο απόσυρσής του. Το πλοίο του τουρκικού ναυτικού απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης χθες το μεσημέρι και πλέει προς την περιοχή των ερευνών που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με την παράτυπη Navtex της 15ης Φεβρουαρίου.

Το τουρκικό ωεκανογραφικό κατευθύνεται για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λήμνο, τον Άι Στράτη και τη Σκύρο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης το «Τσεσμέ» απομακρύνθηκε από την περιοχή ερευνών στο Κεντρικό Αιγαίο και έδεσε στο λιμάνι της Σμύρνης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και όχι γιατί η Άγκυρα υπαναχώρησε από την τακτική των προκλήσεων.

 

Κανείς δεν νόσησε βαριά!

Η πιο σημαντική αναφορά έγινε χθες από την καθηγήτρια Παιδιατρικής κ. Παπαευαγγέλου. Αποκάλυψε ότι στο νοσοκομείο Αττικόν έγινε εισαγωγή υπερηλίκων οι οποίοι όμως νόσησαν ελαφρά γιατί είχαν εμβολιαστεί. Κανείς τους δεν διασωληνώθηκε, είπε.

 

Βρε τον αθεόφοβο Μπάιντεν

Στοιχεία – φωτιά εκθέτουν  ξανά  τον… άτακτο Χάντερ Μπάιντεν, καθώς αποκαλύπτουν ότι ενώ ήταν ζευγάρι με τη χήρα του αδελφού του, είχε παράλληλη σχέση και με την αδελφή της, την οποία προθυμοποιήθηκε να διδάξει πώς να… αυτοϊκανοποιείται!  Τα σημεία και τέρατα που βγαίνουν πάλι στη φόρα για τον Χάντερ Μπάιντεν προέκυψαν από ανάκτηση αρχείων του φορητού του υπολογιστή, το περιεχόμενο του οποίου έπεσε στα χέρια του FBI και άλλων πηγών, μετά την εγκατάλειψή του σε κατάστημα υπολογιστών για επισκευή στο Ντελαγουέρ.

Τα αρχεία αποκάλυψαν σωρεία στοιχείων επαγγελματικής, επιχειρηματικής αλλά και προσωπικής φύσεως. Λίγο μετά το θάνατο του αδελφού του Μπο το 2015, ο Χάντερ Μπάιντεν ξεκίνησε μια σχέση με τη 46χρονη χήρα του Μπο, Χέιλι. Αυτός και η Χέιλι έγιναν ζευγάρι το 2016 και όταν η μη συμβατική σχέση αποκαλύφθηκε, το Μάρτιο του 2017, χρειάστηκε η παρέμβαση του πατριάρχη της οικογένειας, Τζο, που με επίσημη δήλωσή του στον Τύπο έδινε την… ευχή του στο ζευγάρι, για να κλείσει τα στόματα.

Ωστόσο, μηνύματα και κείμενα από τον φορητό υπολογιστή αποκαλύπτουν την παράλληλη σχέση που διατηρούσε και με την παντρεμένη αδελφή της Χέιλι, Ελίζαμπεθ Σεκούντι. Μεταξύ των μηνυμάτων και συνομιλιών του 2016 αποκαλύφθηκε ότι η 49χρονη ερωτευμένη Σεκούντι χαρακτήριζε τον Χάντερ ως «πρίγκιπά» της, του εκμυστηρευόταν ότι τον αγαπούσε, ενώ σε κάποια άλλα ο Χάντερ τής αποκάλυπτε ότι είχε αρχίσει να παρακολουθεί ταινίες πορνό, όπως όταν ήταν 13 ετών, και προσφερόταν να της διδάξει «πώς να αυνανίζεται» και πώς να διαλέγει εσώρουχα! Την περίοδο του sexting με τον Χάντερ, η Σεκούντι ήταν σε διάσταση με το σύζυγό της, Τζο Σεκούντι.

Τα αρχεία δείχνουν ότι η σχέση υφίστατο έως και το 2018, καθώς τον Ιούλιο νοίκιασαν ένα σπίτι μαζί.

Ωστόσο, την ίδια χρονιά, ο πρώην λομπίστας απέκτησε ένα ακόμη κοριτσάκι, δύο ετών σήμερα, με μία στριπτιζέζ, της οποίας την πατρότητα αρνήθηκε, αλλά επιβεβαιώθηκε μέσω εξέτασης DNΑ κι έφτασαν πριν από τις εκλογές του 2020 σε συμβιβασμό. Σήμερα, είναι με τη Μελίσα, την οποία παντρεύτηκε έξι μόλις ημέρες μετά τη συνάντησή τους, το 2019, και έχουν ένα γιο ονόματι Μπο από τον εκλιπόντα αδελφό του.

Τεστ

Δεν έπρεπε να γίνουν τεστ σε όλους στην Πολεοδομία; Δεν έπρεπε να ελεγχθούν όλα, να τηρηθούν τα πρωτόκολλα;

 

Γυναίκες

Το άκουσα χθες κοντά στα Λιοντάρια και το απορρίπτω ως φαλλοκρατικό: Είδες τι παθαίνεις όταν ακούς τις γυναίκες;

 

Σεισμός

Σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στο απόγευμα  στη θάλασσα στα νότια της Κρήτης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 79 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας και το εστιακό του βάθος ήταν στα 7,5 χιλιόμετρα. Το γεωγραφικό πλάτος του σεισμού ήταν 34.3314 βόρεια και το γεωγραφικό μήκος 25.9781 ανατολικά.

 

Η Πόρσε

Θυμάστε που εξαφανίστηκε ο Λιακουνάκος. Τώρα λένε ότι ετοιμάζει κι άλλες δουλειές το παλιό αφεντικό της Euromedica, ο Θωμάς Λιακουνάκος, που κυκλοφορεί στην Αθήνα συνοδεία σωματοφυλάκων με μια Porsche. Ωραίος!

 

Πρωτοσέλιδο

Καταπληκτικό το πρωτοσέλιδο μιας – ο Θεός να την κάνει – εφημερίδας υπό τον τίτλο «Μοναδική Αντιπολίτευση από τα αριστερά στη Ν.Δ. οι Καραμανλικοί!». Τίτλος που συνοδεύεται από φωτογραφίες του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και των γνήσιων εκφραστών του, Ευάγγελου Αντώναρου, Χρήστου Ζώη, Νίκου Νικολόπουλου, Άρη Σπηλιωτόπουλου, Σάββα Τσιτουρίδη, Κρινιώς Κανελλοπούλου και του αρχιπροέδρου Γιώργη Τράγκα. Το τερματίσατε!

 

Διαγραφή

Με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Στεργίου, ανεστάλη η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν, λόγω της παραβίασης της σειράς εμβολιασμού κατά του κοροναϊού.

Νωρίτερα χθες είχε γίνει γνωστό ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε τις παραιτήσεις τους από τις διοικητικές θέσεις που κατείχαν στον Δήμο για λόγους ηθικής τάξης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.