Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης για την κρουαζιέρας στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείο

­Πότε θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα

Διαβάσατε χθες στην “Π” αναλυτικά τα της κρουαζιέρας από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείο. Στο καλύτερο σενάριο, το οποίο εξετάζουν  στον ΟΛΗ είναι ότι θα πάμε σε ένα 35-40% σε σχέση με το 2019, ήτοι 80-100.000 επιβάτες. Εάν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, στις 31 Μαρτίου το πρώτο πλοίο θα “δέσει” στο λιμάνι  με την κίνηση φυσικά να φτάνει στο απόγειο μετά το καλοκαίρι.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης  μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ξεκαθαρισε: «Είμαστε ασφαλείς και σας περιμένουμε». Τα πρωτόκολλα είναι ίδια με πέρυσι, τα οποία κι «επιτυχώς εφαρμόσαμε» παρατήρησε ο κ. Παπαδάκης.

«Είχαμε το θάρρος να βγούμε μπροστά, κάνοντας μία εθνική προσπάθεια. Πήγαμε αρκετά καλά, κι αυτό μας έδωσε το θάρρος να βγούμε μπροστά κι εφέτος για να διεκδικήσουμε τα μερίδια που μας αναλογούν από την αγορά» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Η κρουαζιέρα είναι ένα αναπόσπαστο και ξεχωριστό κομμάτι του ελληνικού τουρισμού, που φανερώνει τις τάσεις μιας χρονιάς…

Έτοιμοι να έρθουν είναι οι Ισραηλινοί, που έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στους εμβολιασμούς. Ουσιαστικά περιμένουν την άρση των απαγορεύσεων. Η TUI φαίνεται πως θα βάλει μπρος… τις μηχανές της από τον Απρίλιο. Γενικότερα, οι περισσότερες εταιρείες πάνε ένα δίμηνο πιο πίσω τον προγραμματισμό τους. Ο εμβολιασμός, είπε,  είναι και θα είναι υποχρεωτικός για το πλήρωμα των κρουαζιερόπλοιων. Για τους επιβάτες, μόνο μία βρετανική εταιρεία έχει εκδηλώσει τέτοια πρόθεση.

 

Θα είναι υποψήφιος;

Να είσαι τόσο δημοφιλής και να μην είσαι υποψήφιος; Και όμως ο Ν. Χαρδαλιάς πιθανόν να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, με τη ΝΔ φυσικά, καθώς δεν μπορεί να παραμελήσει το κρίσιμο πόστο του για το κυνήγι του σταυρού.

Σε πρώτη φάση σε όλες τις δημοσκοπήσεις βλέπετε ότι δεν μετριέται. Έτσι ή θα πάει χωρίς σταυρό ή πουθενά.

 

Δεν κάνει τα πάντα το εμβόλιο

Την άποψη ότι τα εμβόλια δείχνουν να μειώνουν τη διασπορά της λοίμωξης, αλλά «μάλλον» δεν την εξαλείφουν πλήρως, εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, επικαλούμενος μια πρόσφατη μετα-ανάλυση, τονίζει ότι τα περισσότερα άτομα που μολύνονται με τον κοροναϊό δεν θα παραμείνουν ασυμπτωματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της λοίμωξης, άρα η ασυμπτωματικότητα τελικά ενδέχεται να αντιστοιχεί σε μικρότερο ποσοστό.

Επιπλέον, με βάση την απόδοση παρόμοιων εμβολίω, και τα αναδυόμενα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές και τους μαζικούς εμβολιασμούς, κλίνουμε στο ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 μειώνει τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού, αναφέρει σε ανάρτηση στο facebook.

Τα στοιχεία δείχνουν, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, πως η φυσική ανοσία θα διαρκεί πολλούς μήνες, αν και είναι δυνατή η επαναμόλυνση (ιδιαίτερα μετά από ήπια ασθένεια).

«Το εμβόλιο πιθανότατα θα παρέχει παρόμοιο χρονικό διάστημα προστασίας και θα το γνωρίζουμε και αυτό σύντομα» αναφέρει.

 

Στόχος και η Μαρέβα.  Γκαζάκια έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Zeus+Dione»

Στόχος η Μαρέβα

Στόχος και η Μαρέβα.  Γκαζάκια έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Zeus+Dione» στην Αθήνα τοποθέτησαν άγνωστοι. Μικρές ζημιές προκλήθηκαν από την έκρηξη.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι η Μαρέβα Μητσοτάκη, είχε ανακοινώσει πως αποχωρεί από την εταιρεία της οποίας ήταν μέτοχος.

Πρόκειται για τη  δεύτερη φορά που τα γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας γίνονται στόχος επιθέσεων, καθώς άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκι και πριν από δύο χρόνια.

Σχολιάζοντας την επίθεση στα γραφεία της εταιρείας, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι «θρασύδειλοι τραμπούκοι έκαναν απόψε επίθεση με γκαζάκια και βενζίνη στα γραφεία της εταιρείας Zeus+Dione, την οποία έχει ιδρύσει η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Από την επίθεση, που γίνεται για δεύτερη φορά, προκλήθηκε φωτιά και υλικές ζημιές.

Εκεί οδηγεί η συστηματική στοχοποίηση. Ηρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα το δρόμο της για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου».

 

Κινητοποιεί τους πάντες

Η Γιάννα Αγγελοπούλου συνεχίζει τη μάχη για την οργάνωση των εκδηλώσεων σχετικά με τα 200 χρόνια από το 1821.

Σειρά χθες είχε η πρέσβειρα του Βελγίου. «Συνομίλησα με την πρέσβειρα του Βελγίου στην Ελλάδα  για την παγκόσμια κινητοποίηση φορέων και ιδιωτών στους εορτασμούς, το χορηγικό και το νομισματικό πρόγραμμα της Επιτροπής, που αποτελεί μοναδική πηγή εσόδων της και τις εμβληματικές πρωτοβουλίες μας.

Η πρέσβειρα ενδιαφέρθηκε για τις δράσεις σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και δεσμεύτηκε να παροτρύνει βελγικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, να συμμετάσχουν στο χορηγικό μας πρόγραμμα. Είμαι σίγουρη πως η επικοινωνία και η συνεργασία μας θα συνεχιστούν και μελλοντικά».

 

Κατέθεσε αγωγή!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε αγωγή κατά του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο για τον θάνατο των 13 Τούρκων ομήρων των Κούρδων ανταρτών κατά τη διάρκεια αποτυχημένης στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωσή τους στο βόρειο Ιράκ.

Ο Ερντογάν ζητεί μισό εκατομμύριο τουρκικές λίρες (60.000 ευρώ) από τον Κιλιτσντάρογλου για ηθική βλάβη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Την Κυριακή, η  Άγκυρα ανακοίνωσε την «εκτέλεση» 13 Τούρκων από το PKK στο βόρειο Ιράκ. Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετείχαν σε επιχείρηση για τη διάσωσή τους ανακάλυψαν τα πτώματα σε σπηλιά.

 

@patris
Σίγουρα θα κλείσει το Ηράκλειο την ερχόμενη εβδομάδα;
Ε, αφού το έβλεπες, γιατί δεν το έπαιξες;
Paiktis

 

 

Γελάνε και οι πέτρες!

Αλλά με τον Ερντογάν γελάνε και οι πέτρες! Γκάφα ολκής από τους λογογράφους του Ταγίπ Ερντογάν που μάλλον βαριόντουσαν και έκαναν copy paste κείμενο ομιλίας του τότε πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ το 2017 σε ομιλία που διάβασε ο Ερντογάν, πιστεύοντας αφελώς πως δε θα το προσέξει κανείς!

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, οι λογογράφοι του Ερντογάν φαίνεται ότι έμειναν τόσο ευχαριστημένοι με την τότε ομιλία του Γιλντιρίμ για την τουρκική γλώσσα, ώστε να μην αλλάξουν ούτε τελεία!

Toυρκικά ΜΜΕ μάλιστα έβαλαν τον Γιλντιρίμ και τον Ερντογάν να μιλάνε… ταυτόχρονα, ο ένας το 2017 ο άλλος το 2021, λέγοντας τα ίδια ακριβώς πράγματα με αποτέλεσμα να ακούγονται σαν να ψάλλουν!

Τώρα θα τους τα “ψάλλει” μάλλον ο Ερντογάν.

 

Ήταν τελικά… τρίγαμη

Πού να το περίμενε; Χώρισε με τον άντρα της και αποφάσισε να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με άλλο άντρα.

Όμως διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να το κάνει γιατί ήταν ήδη παντρεμένη. Όχι με τον πρώην άντρα της με τον οποίο μόλις χώρισε. Αλλά με δύο Ινδούς.

Με ζωή σαν βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία. «Με είχαν δηλώσει τρίγαμη και θα πήγαινα για τέταρτο γάμο» καταγγέλλει η Αργυρώ Κοττά μέσω του ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Όπως λέει η γυναίκα, παντρεύτηκε το 2008 και χώρισε πριν από λίγους μήνες. Όταν άρχισε να ψάχνει για να κάνει σύμφωνο συμβίωσης, διαπίστωσε ότι στα χαρτιά φαινόταν – ακόμα – παντρεμένη με άλλους δύο άνδρες, Ινδούς.

Η γυναίκα λέει ότι ενώ στην οικογενειακή της κατάσταση φαινόταν παντρεμένη με τον σύζυγό της, ταυτόχρονα φαινόταν και με τους δύο Ινδούς. Μάλιστα, ο γάμος με τον έναν Ινδό είχε ακυρωθεί για να… κάνει τον γάμο με τον δεύτερο Ινδό.

 

Πώς έμαθε τα νέα

…Σύμφωνα με την καταγγελία της, όταν βγήκε το διαζύγιό της και πήγε να κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό της, «αποκαλύφθηκε» ότι είχε κάνει άλλους δύο γάμους, ο ένας εκ των οποίων είχε ακυρωθεί, υποχρεώνοντάς την μάλιστα σε μια δικαστική περιπέτεια, προκειμένου να ακυρωθεί ο γάμος και να τακτοποιηθεί η ζωή της.

Η ίδια, τονίζει ότι, αν δεν είχε πάει η ίδια για σύμφωνο συμβίωσης, δεν θα είχε μάθει ότι βρέθηκε τρίγαμη, αφού κανένας δεν την είχε ενημερώσει ή ειδοποιήσει σχετικά.

Μάλιστα, όπως είπε, εκτέθηκε στην τοπική κοινωνία, καθώς μένει σε χωριό της Κέρκυρας, αλλά και στον σύντροφό της που έπρεπε να του εξηγήσει πως όλα αυτά δεν έχουν συμβεί στην πραγματικότητα.

Η γυναίκα ενδεχομένως να έχει πέσει θύμα κυκλώματος που υπέκλεψε τα στοιχεία της και τέλεσε εικονικούς γάμους προκειμένου να χορηγεί άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς έναντι αμοιβής.

 

 

Πήρε ΦΕΚ, έγινε νόμος

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε ο νόμος «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Πρόκειται για τον νόμο που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των πανεπιστημίων και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και στην αντιπολίτευση.

Ο νόμος ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με τις 166 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης.

Κατά ψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα του Κοινοβουλίου, με 132 ψήφους.

 

Εργαστήριο… Νότιας Αγγλίας!

Το Ιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει κάνει σπουδαία δουλειά σε όλη αυτή την κρίση που ζούμε και ήταν από τα πρώτα που εντόπισε τον μεταλλαγμένο βρετανικό ιό.

Αλλά από εκεί και μετά… με τόσες μεταλλάξεις που έχει εντοπίσει, έχουμε όλοι ανησυχήσει, άσε δε που μου φαίνεται ότι έρχονται κι άλλες… τροποποιημένες μορφές του ιού.

Πάντως λέγεται ότι το Ιατροβιολογικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών, με τόσες βρετανικές μεταλλάξεις που έχουν βρει στο εργαστήριο, πρότεινε στον καθηγητή Γ. Σουρβίνο να μετονομάσει το εργαστήριο σε Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας Πανεπιστημίου Νότιας Αγγλίας!

 

Ζήτησε συγγνώμη για το εμβόλιο

Εξηγήσεις για τον εκτός λίστας εμβολιασμό του έδωσε ο δημοσιογράφος από την Κέρκυρα. Η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα προ λίγου διαστήματος και είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση του επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρου Γαρδικιώτη, με εντολή του υπουργού Υγείας.

«Εγώ είμαι ο δημοσιογράφος που έκανε το εμβόλιο. Ανήκω στις ευπαθείς ομάδες, έχω αναπνευστικά προβλήματα» είπε ο Διονύσης Μάμαλος, δημοσιογράφος του Corfu TV, μιλώντας χθες το πρωί στο MΕGΑ και σημείωσε πως είχε ζητήσει από τον γιατρό που τον εμβολίασε να τον βάλει στη λίστα γιατί έχει σοβαρά προβλήματα.

«Με πήρε μετά από μία εβδομάδα  και μου είπε ότι βρήκε μία δόση και ότι αν ήθελα μπορούσα να πάω να την κάνω. Μου είπε ότι θα την πετάξουν και τελικά πήγα, λάθος μου. Ως δημόσιο πρόσωπο, δεν θα έπρεπε να πάω».

Ξεκαθάρισε πως ο γιατρός «είχε εξαντλήσει και την αστυνομία, και τα σώματα ασφαλείας, για να δώσει τη δόση» και έχει αποδείξεις επ’ αυτού.

«Δεν είμαι ο συνήγορός του. Εγώ είμαι 65 ετών. Έκανα της Pfizer την πρώτη δόση του εμβολίου.

Γράφτηκα κανονικά στον κατάλογο, και για τη δεύτερη δόση. Αυτές οι δόσεις φαίνεται ότι περισσεύουν από άτομα που για κάποιους λόγους τελικά δεν τους επιτρέπεται να κάνουν εμβόλιο. Είναι η έκτη δόση από το κάθε φιαλίδιο».

 

Κόβουν τις ειδήσεις πλέον

Οι χρήστες του Facebook στην Αυστραλία επισκέπτονται την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και διαπιστώνουν ότι οι ειδήσεις έχουν εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Η εταιρεία έχει αποκλείσει την κοινή χρήση και προβολή ειδησεογραφικών άρθρων και σελίδων στη χώρα, σε μια απόφαση σοκ που προκύπτει από μια συνεχιζόμενη μάχη μεταξύ τεχνολογικών εταιρειών, ειδησεογραφικών οργανισμών και της κυβέρνησης.

Από την κίνηση αυτή του Facebook προκύπτει ότι οι διεθνείς χρήστες δεν θα μπορούν να δουν ειδήσεις που δημοσιεύονται από εκδότες της Αυστραλίας και ότι οι άνθρωποι στην Αυστραλία δεν θα μπορούν να μοιράζονται ή να βλέπουν νέα.

Η διαφορά προέκυψε από τις προσπάθειες της Αυστραλίας να υποχρεώσει την Google, το Facebook και άλλες εταιρείες διαδικτύου να πληρώσουν για το περιεχόμενο ειδήσεων που εμφανίζεται στους ιστότοπούς τους.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η δημοσιογραφία για τους πολίτες θα είναι σε θέση να ευημερήσει και να διασφαλίσει ότι τα έσοδα κατανέμονται αρκετά μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών και των μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο, οι εταιρείες τεχνολογίας υποστηρίζουν ότι οι πληρωμές είναι άδικες και απειλούν ορισμένες από τις τεχνολογίες που υποστηρίζουν το διαδίκτυο.

Αυτό το επιχείρημα αφήνεται να εννοηθεί στην τελευταία απόφαση του Facebook να αρχίσει να αποκλείει ειδήσεις στη χώρα.

Ο προτεινόμενος νόμος της Αυστραλίας θα είναι ο πρώτος του είδους του, αλλά και άλλες κυβερνήσεις πιέζουν επίσης την Google, το Facebook και άλλες εταιρείες του διαδικτύου να πληρώνουν τα ενημερωτικά πρακτορεία και άλλους εκδότες για το υλικό.

 

Μπάζα

Παρακολουθείς ορισμένες τηλεδιασκέψεις με συμμετοχή διαφόρων τοπικών παραγόντων και καταλαβαίνεις ότι εάν υπήρχε ειδικό αστυνομικό σώμα για το #Me too, θα είχε κάνει γερή μπάζα εκεί μέσα!

 

Τα δέντρα

Σε μια χώρα που ακόμη δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει ποιος είναι υπεύθυνος για το κόψιμο των δέντρων, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Καμία!

 

Αρνητές

Ακούστηκε κι αυτό σε σχολική μονάδα: «Εγώ δεν κάνω το εμβόλιο, γιατί δεν ξέρω αν μετά θα μπορώ να μείνω έγκυος»! Τι άλλο θα σκαρφιστούν οι αρνητές;

 

Συνέντευξη

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα δώσει σήμερα Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εν μέσω «θύελλας» στον χώρο του πολιτισμού λόγω των καταγγελίών για σεξουαλική ή σωματική κακοποίηση.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού δεν θα μπορούσε να είναι πιο λακωνική:

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σάς καλεί σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, αύριο Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom».

 

Οι τιμές

Τιμή 54,08 ευρώ ανά δόση εμβολίου ζήτησαν οι BioNTech και Pfizer από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια αρχική πρόταση τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που επικαλούνται η Sueddeutsche Zeitung και οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί NDR και WDR.

Η συνολική τιμή που θα καλείτο, συνεπώς, να πληρώσει η ΕΕ για 500 εκατομμύρια εμβόλια θα ήταν περίπου 27 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το εν λόγω εμβόλιο θα ήταν έτσι κατά 20 φορές ακριβότερο από αυτό της AstraZeneca.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι δύο εταιρείες κατάφεραν να φθάσουν σε συμφωνία μόνο τον Νοέμβριο, στα 15,50 ευρώ ανά εμβόλιο, τιμή περίπου ίδια με αυτήν που καταβάλλουν οι ΗΠΑ.

«Θεωρώ την τιμή μη σοβαρή. Βλέπω σε αυτή μια προσπάθεια για κέρδος, η οποία στην τωρινή κατάσταση της πανδημίας δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο.

Πιστεύω ότι δικαίως δίστασε η ΕΕ με μια τόσο υψηλή τιμή» δηλώνει ο επικεφαλής της Επιτροπής για τα Φάρμακα του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου Βολφ Ντίτερ Λούντβιχ στη γερμανική εφημερίδα.