ο Γιώργος Βιτώρος

Όλα πήγαν καλά!

Όλα πήγαν καλά με την καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη χθες ο Γιώργος Βιτώρος.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γ. Χαλκιαδάκη, ο­ πρώην δήμαρχος Τεμένους και αγαπητός παρουσιαστής υπεβλήθη σε τριπλό μπάι-πας που διήρκεσε  περίπου 4-5 ώρες.

Μετά το χειρουργείο, που ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι, από τον καρδιοχειρουργό Γ. Λαζόπουλο, ο ασθενής θα παραμείνει στην ΜΕΘ για 24ώρες πριν αρχίσει η διαδικασία αφύπνισης και συνέχισης της νοσηλείας του στην Καρδιοχειρουργική Κλινική, αν όλα πάνε καλά, για περίπου 1 εβδομάδα πριν πάρει εξιτήριο.

Ευχόμαστε τα καλύτερα, Γιώργο!

 

Αύριο το ραντεβού για ΒΟΑΚ

Για  αύριο Πέμπτη οριστικοποιήθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς το θέμα του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και να ενημερωθεί λεπτομερώς η αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης για την πορεία υλοποίησης του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά την παρέμβαση και την κατάθεση υπομνήματος από την ΠΕΔ Κρήτης προς τον υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή και τον υφυπουργό  κ. Κεφαλογιάννη, όπου διατυπώθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης της Κρήτης γύρω από το μεγάλο αυτό ζήτημα.

 

 

Η μεγάλη μέρα του νέου προέδρου

Σήμερα,  20 Ιανουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται και επίσημα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μια ημέρα ορκωμοσίας που δεν θα μοιάζει με καμιά άλλη στην Ουάσινγκτον: σε μια έρημη πρωτεύουσα, την οποία θα χτενίζει ο στρατός, ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις θα ορκιστούν και θα γίνουν πρόεδρος και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Οι κάτοικοι της Ουάσινγκτον κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθήσουν εικονικά την τελετή ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, ώστε να μην διατρέξουν οποιονδήποτε κίνδυνο με την επιδημία COVID-19.

Έτσι κι αλλιώς θα μεταπείθονταν από την τεράστια ανάπτυξη δυνάμεων ασφαλείας σε μια οχυρωμένη πρωτεύουσα, σημαδεμένη από τη φονική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου εναντίον του Καπιτωλίου.

Ο άλλος μεγάλος απών των τελετών θα είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Όταν ο Τζο Μπάιντεν θα ορκίζεται πρόεδρος, ο τέως  θα έχει εγκαταλείψει την Ουάσινγκτον, σπάζοντας την παράδοση μιας ειρηνικής και πολιτισμένης μεταβίβασης της εξουσίας.

 

Θα φύγει σαν λαγός

…Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος θα βρίσκεται βεβαίως στο κλαμπ του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριδα, όταν ο Τζο Μπάιντεν θα βρεθεί στο προσωρινό αμφιθέατρο που στήνεται κάθε τέσσερα χρόνια στα σκαλοπάτια του Καπιτωλίου. Αναμένεται να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον νωρίς σήμερα  το πρωί.

«Σε όλους εκείνους που ρώτησαν, δεν θα παρευρεθώ στην τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου», γνωστοποίησε λακωνικά σε ένα από τα τελευταία του τουίτ προτού ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης αναστείλει επ’ αόριστον τον λογαριασμό του.

Είναι ο πρώτος πρόεδρος μετά τον Άντριου Τζόνσον το 1869 που αρνείται να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του.

Η παράδοση θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο και την “πρώτη κυρία” να υποδέχονται το νέο προεδρικό ζεύγος το πρωί της ορκωμοσίας και να πηγαίνουν όλοι μαζί στο Καπιτώλιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι επίσης, μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο κτήριο του Κογκρέσου, ένας ανεπιθύμητος πρόεδρος στην Ουάσινγκτον, μια πόλη που είναι βαθιά εχθρική απέναντί του.

Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα είναι παρών στην ορκωμοσία του Μπάιντεν.

 

Πώς έκρυβαν τα στοιχεία

Νέες μαρτυρίες Κινέζων γιατρών αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ του ITV με τον τίτλο «Outbreak: The Virus That Shook The World», που εξαναγκάστηκαν να πουν ψέματα παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πόσο επικίνδυνος ήταν ο κοροναϊός τον Δεκέμβριο του 2019, όταν πρωτοεμφανίστηκε στη Γουχάν.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται νέα ανεξάρτητη έρευνα που αναφέρει ότι «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και Κίνα θα μπορούσαν να δράσουν νωρίτερα στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού».

Η Κίνα ενημέρωσε για πρώτη φορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για 27 περιπτώσεις της άγνωστης τότε ασθένειας στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ οι πρώτοι θάνατοι αναφέρθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου. Παρ’ όλα αυτά, Κινέζοι γιατροί, καταγράφηκαν κρυφά από πολίτη – δημοσιογράφο, όπου λένε ότι γνώριζαν από πιο πριν ότι ο ιός ήταν θανατηφόρος. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, γιατροί που συμμετείχαν σε μίτινγκ σε νοσοκομείο έλαβαν την οδηγία «να μη μιλήσουν» για την πραγματική φύση της μετάδοσης του κοροναϊού.

«Ξέραμε ότι ο ιός μεταφερόταν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά όταν συμμετείχαμε σε ένα μίτινγκ στο νοσοκομείο, μας είπαν να μη μιλήσουμε. Οι τοπικοί ηγέτες είπαν στα νοσοκομεία να μην πουν την αλήθεια» αναφέρεται.

Έπιασαν ακόμη 218 αξιωματικούς

Μεγάλη πολιτική αστάθεια προκάλεσαν οι δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού της Τουρκίας και πρώην συνεργάτη του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα για τον «σουλτάνο».

Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν εντολή για τη σύλληψη 238 ανθρώπων σε επιχείρησή τους που είχε στόχο υπόπτους στον στρατό για φερόμενους δεσμούς με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ήταν ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία,όπως μετέδωσε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η επιχείρηση αυτή, η οποία καλύπτει 60 νομούς, έγινε στο πλαίσιο καταστολής του δικτύου του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που διεξάγεται εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτός αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, στην οποία περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται 218 στρατιωτικοί εν υπηρεσία, στους οποίους περιλαμβάνονται 6 συνταγματάρχες, 3 αντισυνταγματάρχες και 9 ταγματάρχες, σύμφωνα με το Anadolu και την εφημερίδα Sözcü.

 

Τους έχει ενώσει το τένις;

Βρε κάτι αγάπες που έχουν! Τους ένωσε το τένις; Και όχι μόνο… Ο λόγος για τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και του Αδώνιδος Γεωργιάδη, πιθανώς και λόγω της κοινής τους αγάπης στο τένις, όπου παίζουν ενίοτε ως αντίπαλοι.

Αυτό φαίνεται και από τις φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν με αφορμή όσα είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Ερωτηθείς αν οι δυο τους βρίσκονται στα τερέν, ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε θετικά, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει αλλάξει κλάση, παίζει αρκετά συχνά και πλέον οι αγώνες μεταξύ τους είναι λιγότερο ανταγωνιστικοί και περισσότερο φιλικοί. «Άρα έχετε φίλους που ανήκουν σε άλλα κόμματα» παρατήρησε ο δημοσιογράφος. «Όχι πολλούς. Ο Γεωργιάδης όμως είναι ο μικρός μου αδελφός. Τένις παίζουμε μαζί από το 2008»  είπε, αναγνωρίζοντάς του μάλιστα ότι συχνά τον κερδίζει.

Στο διάβασμα της συνέντευξης, ο υπουργός Ανάπτυξης της ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει και εκείνος την εκτίμησή του στον αντίπαλο, τόσο στα τερέν όσο και στη Βουλή. «Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένας αληθινός μαχητής, και της ζωής και της πολιτικής, και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο που παίζουμε» έγραψε, αναδημοσιεύοντας τη συνέντευξη Λοβέρδου για να καταλήξει ευχαριστώντας τον για όσα είπε για εκείνον…

 

@patris
Ο Ερντογάν θα ανατραπεί από τον στρατό” είπε ο  Νταβούτογλου.
Μάντης ο πρώην πρωθυπουργός; Μπα! Ιστορία γνωρίζει απλώς.
Tagip

 

Οι σπατάλες του σουλτάνου

Για υπερβολικές δαπάνες της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία το 2020, την ώρα που ο κόσμος βιώνει κρίση στην τσέπη του κάνει λόγο  η εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Τζουμχουριέτ», μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού το 2020. Η εφημερίδα αναφέρει ότι πέρυσι η κυβέρνηση, παρόλο που πολλές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, ξόδεψε περισσότερα από 111 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 300 εκατ. ευρώ) για εκδηλώσεις, προωθήσεις και εκπροσωπήσεις.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δαπάνησε δισεκατομμύρια λίρες  προκειμένου να καλύψει «μαύρες τρύπες» κρατικών υπηρεσιών και τραπεζών. Το ΙΚΑ Τουρκίας για παράδειγμα παρουσίασε μία «τρύπα» άνω των 90 δισεκατομμυρίων λιρών πέρυσι, ενώ οι κρατικές τράπεζες Ziraat Bank και Halkbank αντίστοιχα 7,7 δισεκατομμύρια λίρες.

Πέρυσι το κράτος πλήρωσε 1,5 δισεκατομμύριο για ενοίκια σε κτήρια και άλλα 422,5 εκατομμύρια για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την «Τζουμουχριέτ», η κυβέρνηση πληρώνει ενοίκιο για πολλά από τα πολυτελή υπουργικά κτήρια στην Aγκυρα.

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «απλοί άνθρωποι περιμένουν στην ουρά για να αγοράσουν φτηνά τρόφιμα, ενώ το κράτος δεν ξέρει να σφίγγει τη ζώνη του. Οι κυβερνητικές δαπάνες το 2020 υπολογίστηκαν σε 84 δισεκατομμύρια λίρες». Η κυβέρνηση πραγματοποίησε δαπάνες ύψους 43,7 δισεκατομμυρίων λιρών, αν και αρχικά το ποσό που προβλεπόταν ήταν 32,6 δισεκατομμύρια.

 

Σφοδρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη
Η Ντόρα και ο «μουγγός»

Σφοδρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, αναφορικά με τη χθεσινή του αφωνία μπροστά στην ευθεία πολεμική απειλή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας, άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το ενδεχόμενο να έμεινε «μουγγός», αν δεν χάθηκε στη μετάφραση, και καλώντας τον Νίκο Δένδια να του ζητήσει εξηγήσεις.

«Θα πρέπει να μας εξηγήσει. Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν την κατάλαβε ή την κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Γιατί αν την κατάλαβε και έμεινε μουγγός, έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δεν νοείται χώρα εκτός Ε.Ε να απειλεί χώρα εντός Ε.Ε και ο υπουργός Εξωτερικών αυτής της χώρας να μην απαντά» σημείωσε αρχικά η βουλευτής της ΝΔ.

 

Να μην μεταφράστηκε;

…Συνεχίζοντας, η ίδια εξέφρασε την ελπίδα της να πρόκειται περί παρερμηνείας, είτε λόγω του ότι τα τουρκικά  είναι μια δύσκολη γλώσσα και η μετάφραση στα γερμανικά δεν είναι εύκολη είτε γιατί δεν μεταφράστηκε καν η επίμαχη απειλή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της απέναντι στη χθεσινή θέση. Σχολίασε, δε, ότι οι απειλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου ήταν αναμενόμενες υπό το βάρος της πίεσης που δέχεται η Άγκυρα και η τουρκική ηγεσία.Υπενθυμίζεται ότι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Χάικο Μάας, ο Μεβλέτ Τσαβούσογλο, είχε επιτεθεί στην Ελλάδα καταλογίζοντάς της  – στο πλαίσιο της γνωστής μαύρης προπαγάνδας – προβοκάτσιες, σημειώνοντας πως: «αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά η Άγκυρα θα κάνει ό,τι πρέπει».

 

 Στην ουρά οι νεαροί

Δεν περιμένουν το τρένο, δεν είναι ουρά για το λεωφορείο ή για το επίδομα.

Όλος ο κόσμος (κυρίως νεαροί και νεαρές) περιμένει στην ουρά για να μπουν στο κατάστημα ομίλου με ρούχα.

Εικόνα χθεσινοβραδινή στο Ηρακλειο. Ουδέν σχόλιο.

 

Τα τηλεφωνήματα των υπουργών

Τι έχουν πάθει οι υπουργοί και τηλεφωνούν σε πολίτες; Μια πρώτη κλήση δέχθηκε δάσκαλος δημοτικού σχολείου στο Κερατσίνι: Ηταν η υπουργός Παιδείας, που θέλησε να τον συγχαρεί για μια κίνηση που έκανε για να υποδεχθεί τους μαθητές του μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης.

Ο Μάριος Μάζαρης, δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι, στόλισε την τάξη με φωτάκια και έκανε έκπληξη στους μαθητές του, δημιουργώντας τους χαμόγελα. Σε ανάρτησή του  μοιράστηκε τη στολισμένη του τάξη, με αποτέλεσμα να γίνει viral, με τους χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν με ενθουσιασμό.

Ο κ. Μάζαρης δεν περίμενε ότι η στολισμένη του τάξη θα γινόταν viral, αλλά και ο λόγος για τον οποίο θα επικοινωνούσε μαζί του η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κυρία Κεραμέως συνομίλησε με τον δάσκαλο δημοτικού, ο οποίος σε ανάρτησή του εξέφρασε την έκπληξή του για το τηλεφώνημα.

Οπως σχολίασε, «με άκουσε με σεβασμό κι εγώ χαμογελούσα που τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι πράξεις και οι ζωές να είναι για το καλό των παιδιών».

«Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κυρίας Κεραμέως, σκέφτηκα ή μου κάνουν φάρσα ή με απολύουν.

Τελικά, ήταν η ίδια η υπουργός.

Με ρώτησε πώς είμαι, της είπα έκπληκτος.

Ήταν ευγενέστατη, μιλήσαμε κάμποση ώρα, έδειξε ενδιαφέρον, συγκίνηση για τις δράσεις μου, εγώ αναρωτιόμουν, σκεφτόμουν, τσιμπιόμουν, δεν ήξερα αν με παίρνει να κάνω κριτική, τελικά πέταξα 1-2 φράσεις-καρφιά για τα σχολεία που έχουν χάσει τη ζεστασιά που είχαν άλλοτε, με άκουσε με σεβασμό κι εγώ χαμογελούσα που τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι πράξεις και οι ζωές να είναι για το καλό των παιδιών.

Την ευχαριστώ κι εύχομαι να δείχνει ενδιαφέρον πάντα για τα σχολεία, όλο και πιο πολύ, όλο και πιο ουσιαστικό» έγραψε ο κ. Μάζαρης.

 

Τους πήρε ο Σταϊκούρας

Ένα μάλλον… αναπάντεχο τηλεφώνημα, από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, δέχθηκαν επίσης δυο πολίτες που είχαν πρόβλημα με το πρόγραμμα «Γέφυρα».

Οι δύο πολίτες είχαν καταγγείλει συγκεκριμένο πρόβλημα με την αποδέσμευση χρημάτων του προγράμματος από την τράπεζα, μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Λίγες ώρες αργότερα, το τηλέφωνό τους χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στο MEGA χθες, η κυρία Κατερίνα, που είχε προβεί στην καταγγελία, εξήγησε ότι «το απόγευμα της ίδιας ημέρας που κατήγγειλα το πρόβλημα δέχθηκα το τηλεφώνημα.

Στην αρχή νόμιζα ότι με κορόιδευε ο αδερφός μου.

Μίλησε φυσιολογικά.

“Καλησπέρα σας, είμαι ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Οικονομικών” μου είπε».

Η κυρία Κατερίνα είπε στη συνέχεια ότι «στην αρχή εγώ κόλλησα. Μετά μου είπε “κάνατε κάποια καταγγελία για το πρόγραμμα Γέφυρα” και εκεί κατάλαβα ότι όντως είναι ο υπουργός.

Του εξήγησα ποιο είναι το πρόβλημα και μου είπε ότι “το πρόγραμμα (σ.σ. Γέφυρα) έγινε για να βοηθήσουμε τον κόσμο όχι να τον ταλαιπωρούμε. Θα επικοινωνήσει αργότερα μαζί σας η γραμματέας μου”».

 

 

Στηρίζουν την πρωτοβουλία

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών IATA κάλεσε την ΕΕ να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να συμφωνήσουν σε κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19, με το οποίο θα μπορεί όποιος κάνει το εμβόλιο να ταξιδεύει ελεύθερα εντός της Ευρώπης χωρίς τεστ.

Σε ανοιχτή επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία απεστάλη και σε σειρά κέντρων αποφάσεων στην Ευρώπη, ο γενικός διευθυντής της IATA, Αλεξάντρ Ντε Ζινιάκ, κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να επιδιώξουν μια πολιτική που θα οδηγούσε στην επάνοδο των οικονομικών και κοινωνικών προνομίων της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από εκείνους που έχουν εμβολιαστεί.

 

Διεμφυλική

Μια ακόμα πρωτιά θα κατακτήσει το υπουργικό συμβούλιο που θα ανακοινώσει  ο Τζο Μπάιντεν. Μεταξύ αυτών που θα το απαρτίσουν αναμένεται να βρεθεί και η δρ. Ρέιτσελ Λεβίν, η πρώτη ανοιχτά διεμφυλική σε αμερικανικό υπουργικό συμβούλιο. Ο διορισμός της θα επικυρωθεί από τη Γερουσία -που πλέον ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς-αφού ο Μπάιντεν ανακοινώσε την υποψηφιότητά της για τη θέση της υφυπουργού Υγείας.

Η δρ. Λεβίν στα 64 της είναι παιδίατρος, υπήρξε πρωτοπόρος καθώς ήταν από τους ελάχιστους διεμφυλικούς σε κυβερνητική θέση και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.

 

Ο κόσμος

Ήταν 2-3 καθηγητές που έβγαιναν κάθε βράδυ κι έλεγαν ότι «μετά τις γιορτές θα έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων» και πως θα φτάσουμε πάλι στις 2-3 χιλιάδες. Αυτό δεν έγινε ευτυχώς για μας, δυστυχώς γι’ αυτούς. Φυσικά ο κύριος λόγος είναι ότι ο κόσμος στη μεγάλη του πλειονότητα πειθάρχησε και τήρησε τα μέτρα κάνοντας μόνος του γιορτές. Αλλά η κούραση είναι πολύ μεγάλη πλέον.

 

Ντροπή

Να είσαι πρώην πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου (Χανίων) και να γράφεις αυτά τα πράγματα;

«Είναι πολλοί αυτοί οι θάνατοι που δεν προβάλλονται ούτε μετρώνται.

Μαζί με όσους πεθαίνουν κατ’ οίκον γιατί φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία, με όσους δεν υποβάλλονται σε χειρουργικές και άλλες θεραπείες, με όσους αυτοκτονούν ή όσους θα πεθάνουν απο τον οικονομικό μαρασμό είναι πολλοί περισσότεροι των θανάτων από κορονοιό». Πραγματικά σε θλίβει.

 

Ιώσεις

Το πιο σημαντικό ανέφερε χθες ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Στέλιος Κουκίδης για την καραντίνα. «Είναι σπουδαίο ότι είχαμε χρόνια να ζήσουμε Γενάρη χωρίς τις άλλες ιώσεις, που δεν έχουμε τώρα. Κι αυτό λόγω της καραντίνας». Κι άλλο “συν” για να μην πιέζεται το Σύστημα.

 

Πωλητήριο!

Mε τίτλο «Αγγελία για εκκλησία προς πώληση στην Προύσα», η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει σε ρεπορτάζ πως δημοσιεύθηκε αγγελία στο διαδίκτυο, με βάση την οποία βγαίνει προς πώληση εκκλησία με αντίτιμο 6.300.000 λίρες Τουρκίας.

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύθηκε, η εκκλησία που ανήκει σε ιδιώτη θα μπορούσε να λειτουργήσει ως χώρος τέχνης, μουσείο ή ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρεται, το όνομα της εκκλησία, καθώς και η τοποθεσία της δεν έγιναν γνωστά, στο πλαίσιο «προστασίας εμπορικών και προσωπικών δεδομένων».

 

Η παράδοση

Δεν θα φάει από τη στενοχώρια της η Τζιλ. Την «πλάτη» της στο ζεύγος Μπάιντεν φαίνεται πως γυρίζει και η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μελάνια Τραμπ δεν θα ξεναγήσει την Τζιλ Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, σπάζοντας και αυτή με τη σειρά της μια παράδοση 100 και πλέον ετών.