Ο χάρος παραμόνευε στη διασταύρωση για την αστυνομικό και την 3χρονη κόρη της
Η 38χρονη Όλγα Φραγκιαδάκη

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν χθες στη Μεσσαρά όπου μια νέα γυναίκα, αστυνομικός στο επάγγελμα, ξεψύχησε μέσα στο αυτοκίνητό της, μαζί με την τριών ετών κόρη της, στη διάρκεια ενός θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, οι λεπτομέρειες του οποίου συγκλονίζουν την Κρήτη.

Η 38χρονη Όλγα Φραγκιαδάκη
Η 38χρονη Όλγα Φραγκιαδάκη

Νεκρή είναι η 38χρονη Όλγα Φραγκιαδάκη  με καταγωγή από τα Βορίζια, η οποία υπηρετούσε στο Αστυνομικό τμήμα του Πύργου, και η τρίχρονη κόρη της Στέλλα, η μικρότερη από τις δύο κόρες που είχε αποκτήσει η άτυχη αστυνομικός με το σύζυγό της, επίσης αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, βρίσκεται με απόσπαση στην Κω.

Ο θάνατός της 38χρονης  έπεσε σαν βόμβα στους κόλπους και της τοπικής Αστυνομίας, την οποία είχε υπηρετήσει από διάφορα πόστα.

Συνάδελφοί της δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έφυγαν από τη ζωή τόσο άδικα η Όλγα και η κορούλα της.

Είναι ακόμα πιο συγκλονιστική η πληροφορία ότι από τους πρώτους που έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει, έχοντας ακούσει τον ήχο της σύγκρουσης δύο οχημάτων, ήταν ο ίδιος ο πατέρας της αστυνομικού, ο οποίος είδε μπροστά στα μάτια του εγκλωβισμένες στα συντρίμμια του αυτοκινήτου, την κόρη και την εγγονή του.

Δίπλα από το σπίτι της συγκρούστηκαν τα δυο οχήματα

Το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από το σπίτι όπου έμενε η 38χρονη.  Σύμφωνα με την μέχρι χθες έρευνα της Αστυνομίας, το αυτοκίνητο μάρκας Οpel  που οδηγούσε η Όλγα Φραγκιαδάκη κινούνταν με κατεύθυνση από τις Μοίρες προς το παλιό στρατόπεδο «Νικολούδη» της περιοχής.

Το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία είναι ένας ανηφορικός δρόμος με όχι καλή ορατότητα, όπως λένε κάτοικοι των Μοιρών. Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν μάνα και κόρη είχε περάσει τη διασταύρωση που υπάρχει, προκειμένου να κατευθυνθεί προς το σπίτι της.

Την ίδια ώρα το αγροτικό όχημα ενός ελαιοτριβείου της περιοχής στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί (ένας Αλβανός φέρεται να ήταν ο οδηγός με συνεπιβάτη έναν υπήκοο ασιατικής καταγωγής) κινούνταν από τη Γαλιά προς τις Μοίρες, στον παλιό δρόμο που συνδέει την κωμόπολη με το χωριό του δήμου Φαιστού.

Η σύγκρουση των δυο οχημάτων ήταν σφοδρή… Το αυτοκίνητο με τους δύο αλλοδαπούς περιγράφεται ότι έπεσε με ταχύτητα ακριβώς στη μέση του οχήματος που βρίσκονταν η αστυνομικός και η κόρη της (βρισκόταν πίσω από τη θ’εση του συνοδηγού στο παιδικό καθισματάκι) με αποτέλεσμα να το εμβολίσει.

Το Ι.Χ μετατράπηκε σε μία άμορφη μάζα σιδερικών, εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του μάνα και παιδί. Από τα συντρίμμια τις απεγκλώβισαν πολίτες που άκουσαν τις εκκλήσεις του πατέρα της 38χρονης για βοήθεια και τις μετέφεραν στο Κέντρο υγείας Μοιρών, πριν ακόμα φθάσουν δύο ασθενοφόρα. Δυστυχώς, στο Κ.Υ της περιοχής διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός τους. Οι επιβάτες του αγροτικού οχήματος τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνά η Αστυνομία.