Έντονος προβληματισμός υπάρχει από τους κατοίκους γύρω από το αεροδρόμιο στο Καστέλλι μετά τις πρόσφατες καταστροφές
Έντονος προβληματισμός υπάρχει από τους κατοίκους γύρω από το αεροδρόμιο στο Καστέλλι μετά τις πρόσφατες καταστροφές

Φυσικό επακόλουθο θεωρούν όσοι είναι αντίθετοι στη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, αλλά και απλοί πολίτες της περιοχής, τις καταστροφές που σημειώθηκαν στα γύρω χωριά το Σαββατοκύριακο.

Ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι πλέον που εκτιμούν ότι η περιβαλλοντική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τόσο μεγάλη, που πριν ακόμα δημιουργηθεί ο βασικός κορμός του αεροδρομίου έχει φανεί το μέγεθος της καταστροφής που πρόκειται να επιφέρει ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη χώρα, στην Πεδιάδα.

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, η κατασκευή αυτή κάθε αυτή, αλλά και η εκρίζωση χιλιάδων δέντρων και καλλιεργειών είναι φυσικό να έχουν ολέθριες συνέπειες, που τη δεδομένη στιγμή μπορεί να έπληξαν τα γύρω χωριά από το Καστέλλι, όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το τι θα συμβεί σε κάποια άλλη πιθανή νεροποντή.

Στα διοικητικά όρια του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και ειδικότερα στα χωριά που βρίσκονται περιφερειακά του αεροδρομίου, έχει ήδη αρχίσει μετά τις καταστροφές να αναπτύσσεται ένας πολύ μεγάλος σκεπτικισμός αναφορικά με το είδος της ανάπτυξης που έρχεται να φέρει το τεράστιο έργο.

Πολλοί είναι εκείνοι μάλιστα που τονίζουν ότι πρέπει από τώρα και πριν να είναι αργά, οι αρμόδιοι μηχανικοί και μελετητές του έργου να λάβουν υπόψη τους τις συνέπειες, αλλά και η ίδια η Πολιτεία μέσω του Δήμου ή του Υπουργείου Υποδομών να προχωρήσουν στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις, ώστε να μην δημιουργηθεί ένα έργο – έκτρωμα στην περιοχή που θα έχει πολύ περισσότερες αρνητικές συνέπειες, παρά θετικές.