η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφερόμενη στον Ανδρέα Χολέβα έναν νεαρό ομογενή, ο οποίος αφού απέκτησε ελληνικό διαβατήριο, υπηρέτησε στην Προεδρική Φρουρά

Ένας ξεχωριστός Έλληνας

«Η στράτευση είναι τιμή και όχι απλώς υποχρέωση» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφερόμενη σε έναν νεαρό ομογενή, ο οποίος αφού απέκτησε ελληνικό διαβατήριο, υπηρέτησε στην Προεδρική Φρουρά και τώρα ολοκλήρωσε την θητεία του.

Ειδικότερα, με ανάρτησή της στο facebook, η κυρία Σακελλαροπούλου υπογραμμίζει ότι «Η ευχή “καλός πολίτης”, στο πρόσωπο του Ανδρέα Χολέβα που σήμερα ολοκληρώνει τη θητεία του, αποκτά το πλήρες νόημά της».

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος, «ο Ανδρέας Χολέβας, γεννημένος στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνια από γονείς που μετανάστευσαν στην Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του ’60, καλλιεργώντας από παιδί το όνειρο να γίνει εύζωνας όπως ο παππούς του, πέρασε από όλες τις διαδικασίες για να γίνει Έλληνας, απέκτησε ελληνικό διαβατήριο και τον Ιανουάριο του 2020 παρουσιάστηκε στον Ελληνικό Στρατό».

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι «ο 28χρονος ομογενής Ανδρέας Χολέβας ανέπτυξε όχι απλώς τον αυτονόητο συναισθηματικό δεσμό με τον τόπο της καταγωγής του, αλλά βαθιά σύνδεση με την έννοια της πατρίδας».

 

ο πρόεδρος  του Δ.Σ. του τουριστικού κολοσσού της TUI Φριτς Γιούσεν
Διακοπές στην Κρήτη

Διακοπές στην Κρήτη κάνει ο πρόεδρος  του Δ.Σ. του τουριστικού κολοσσού της TUI Φριτς Γιούσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασε στο Ηράκλειο μέσω Γερμανίας και κατέλυσε σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Αναμένεται, όπως λένε οι ίδιες πηγες, να αναχωρήσει στα τέλη της εβδομάδας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι συναντήθηκε με στελέχη του τουρισμού στην Κρήτη και συζητήθηκαν τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία.

 

Και ο Γιάννης Κουράκης έδωσε το “παρών” στη σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Περιφερειών (ΕτΠ) που έγινε στις Βρυξέλλες (υβριδική συνεδρίαση)

Κουράκης με Μέρκελ, Ούρσουλα

Και ο Γιάννης Κουράκης έδωσε το “παρών” στη σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Περιφερειών (ΕτΠ) που έγινε στις Βρυξέλλες (υβριδική συνεδρίαση).  Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και Τακτικό Μέλος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών κ. Γιάννης Κουράκης συμμετείχε στη σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη σύνοδο η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κα Άνγκελα Μέρκελ παρουσίασε στα μέλη της ΕτΠ τις προτεραιότητες της γερμανικής Προεδρίας  της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Covid-19 και συζήτησε με τα μέλη της Επιτροπής  για τον ρόλο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην ανάκαμψη της Ευρώπης.

Επίσης στη Σύνοδο συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αλλά και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φρανς Τίμερμανς.

Στην παρέμβασή της η κα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στον πολύτιμο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην πανδημία, δηλώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα διατεθούν επαρκείς πόροι για την ενίσχυση των Συστημάτων Υγείας και την δημιουργία νέων νοσοκομειακών μονάδων.

Ο κ. Τίμερμανς, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής για το κλίμα και την “πράσινη” μετάβαση και σημείωσε την ανάγκη συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών για ένα κύμα ανακαινίσεων, για καθαρές μεταφορές και πράσινες πόλεις.

 

Γελειογραφία του Πάνου Ιατρίδη
Του Πάνου Ιατρίδη www.panosiatridis.gr

 

Ισχυρότεροι θεσμοί

…«Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που αποτελεί κορυφαίο γνωμοδοτικό όργανο της Κομισιόν, του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Κλιματικής Αλλαγής, Κοινωνικής Συνοχής κλπ. την επερχόμενη πενταετία θα δώσουμε την «μάχη» για την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και την επίτευξη λύσεων σε κρίσιμα Ευρωπαϊκά ζητήματα, για τους πολίτες και την κοινωνία.

Η θεμελίωση ισχυρότερων θεσμών κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης καθώς και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αποτελεί πρωταρχικό στόχο.

Η συνεργασία με όλους τους συναδέλφους της Αυτοδιοίκησης, τους κοινωνικούς εταίρους και τους ευρωπαϊκούς φορείς, πιστεύω ότι θα είναι εποικοδομητική, ουσιαστική με θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες.» ανέφερε ο Κουράκης.

 

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντρικσεν
Παραδέχθηκε το λάθος

Η πρωθυπουργός της χώρας, Μέτε Φρέντρικσεν, παραδέχθηκε ότι δεν έκανε αρκετά για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στους κόλπους του κόμματός της, των Σοσιαλδημοκρατών. «Όχι, δεν νομίζω ότι το έκανα», είπε σε δημοσιογράφους που τη ρώτησαν αν είχε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι της για να εμποδίσει τέτοια κρούσματα ως πρόεδρος του κόμματος.

Τα σχόλιά της έρχονται στον απόηχο της παραίτησης του δημάρχου της Κοπεγχάγης, Φρανκ Γένσεν, υπαρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών, μετά από καταγγελίες εις βάρος του από δύο γυναίκες ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά το 2012 και το 2017.

Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ εντείνονται οι πιέσεις στον υπουργό Εξωτερικών της Δανίας, Γιέπε Κόφοντ, να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη ότι είχε σεξουαλική επαφή προ δωδεκαετίας με μια 15χρονη τότε κοπέλα, που ήταν μέλος της νεολαίας του κόμματος και την οποία ο 34χρονος Κόφοντ είχε γνωρίσει όταν ήταν μαθητευόμενη στο Κοινοβούλιο της χώρας.

 

@patris
Εκκοκκιστήριο. Μία λέξη με 4 κάππα και 18 κρούσματα.
Ypergiros

 

Μουρλάθηκε ο κόσμος

Έχει τρελαθεί ο κόσμος. Μία γυναίκα βιντεοσκοπούσε τον σύζυγό της να κάνει σεξ με τις κότες τους στο υπόγειο του σπιτιού της όπως άκουσαν σοκαρισμένοι οι παρευρισκόμενοι στη δικαστική αίθουσα στο Μπράντφορντ της Μ. Βρετανίας.

Η νοσηλεύτρια αποθήκευε τα φρικιαστικά αυτά βίντεο υπό την ταμπέλα “οικογενειακά βίντεο”. Το ζευγάρι είχε μία επαγγελματική κάμερα και η Χαλιμά βιντεοσκοπούσε τον Ρεχάν Μπάιγκ να κακοποιεί σεξουαλικά τις κότες τους στο κελάρι του σπιτιού τους ενώ σε κάποια βίντεο συμμετέχει και η ίδια.

Λέγεται ότι σε κάποια βίντεο ο άνδρας κάνει σεξ με τη γυναίκα του και με τις κότες. Κάποιες από τις κότες πέθαναν ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής δραστηριότητας του 37χρονου άνδρα μαζί τους. Το δικαστήριο αποφάσισε την τριετή φυλάκισή του ενώ ο δικαστής τού είπε ότι η συμπεριφορά του είναι “ανήκουστη, ανώμαλη και διεστραμμένη” και “θα αρρώσταινε κάθε σωστό μέλος της κοινωνίας”.

Η 38χρονη παραδέχτηκε ότι συνέδραμε τις αρρωστημένες πράξεις του άνδρα της αλλά δεν καταδικάστηκε σε φυλάκιση καθώς παρουσίασε αποδείξεις ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το σοκαριστικό αυτό περιστατικό ήρθε στο προσκήνιο όταν αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του ζεύγους στο Γκρέατ Χόρτον, στο Μπράντφορντ του Δυτικού Γιορκσάιρ στις 9 Ιουλίου πέρυσι έπειτα από πληροφορίες ότι ο άνδρας είχε στην κατοχή του υλικό από σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Κατασχέθηκαν και ελέγχθηκαν δύο “πύργοι”, ένα laptop και ένα κινητό ενώ βρέθηκαν εικόνες και βίντεο από σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Πέραν αυτών όμως εντόπισαν και τις αρρωστημένες πράξεις με τα κοτόπουλα και έναν σκύλο.

 

 

Συγγενείς του Τραγάκη

Οικογενειακή υπόθεση… Θετικοί στον κοροναϊό διαγνώσθηκαν δύο εργαζόμενοι στη Βουλή, οι οποίοι απασχολούνται σε υπηρεσίες εκτός του μεγάρου του Κοινοβουλίου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να προχωράει στην ιχνηλάτηση των επαφών τους. Ευτυχώς, όλα τα αποτελέσματα των rapid test ήταν αρνητικά.

Όσον αφορά τα δύο κρούσματα, κοινοβουλευτικές πηγές εκτιμούν ότι η μόλυνσή τους συνδέεται με την κοινή τους παρουσία σε κοινωνική εκδήλωση προ μίας εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τα πρόσωπα αυτά φέρονται πως είναι η κόρη και ο γαμπρός του αρχαιότερου μέλους του Σώματος, Γιάννη Τραγάκη οι οποίοι εργάζονται ως υπάλληλοι σε βοηθητικά κτήρια.

Για την ιστορία, εκτός από αυτούς τους δύο, στη Βουλή είχαν διοριστεί ο γιος, η νύφη και η αδερφή του γαμπρού του Γιάννη Τραγάκη.

 

Πού είναι η Pretty Woman;

Πέραν της άγριας κόντρας που είχαν πρέπει να θαυμάσουμε την τάση του Τσακαλώτου να το πηγαίνει στον κινηματογράφο! Η κόντρα με ολίγον από “Pretty Woman” και Richard Gere για την προστασία της πρώτης κατοικίας είχε πρωταγωνιστές τον Τσακαλώτο και τον Σταϊκούρα.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και «τεράστιο ψέμα» τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αναλάβει καμία δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της.

«Εσείς γιατί καταργείτε την προστασία; Είναι άποψη σας ή η άποψη των “θεσμών”; Είναι δικιά σας πολιτική; Μήπως μιμείστε τον Άδωνι που έλεγε ότι δεν θα μου κλέψει την δόξα ο Τόμσεν;», διερωτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών πρώιμο Richard Gere.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που θυμίζει αυτό που έκανε ο Richard Gere στο “Pretty Woman”. Πριν καταφέρει να τον πείσει η Julia Roberts να μην καταστρέφει επιχειρήσεις. Εσείς είστε ο πρώιμος Richard Gere, από εσάς η Julia Roberts δεν πέρασε ποτέ», είπε ο γνωστός για τα ευφυολογήματά του Ευκλείδης Τσακαλώτος για να προσθέσει πως στην Αγγλία, αυτό λέγεται debt bondage. «Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα λέγεται χρεοδουλοπαροικία αλλά είναι η κατάσταση που δουλεύεις μια ζωή για να ξεπληρώσεις το χρέος», ανέφερε.

 

 

Ταυτίστηκε με το ψέμα

…Επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, ο Χρήστος Σταϊκούρας θύμισε παλαιότερες δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη μείωση του αφορολόγητου. «Ευτυχώς δεν ήμαστε όλοι οι πολιτικοί το ίδιο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταυτιστεί με την λέξη ψεύτης. Λέτε ότι λέω ψέματα.

Δεν ήμουν εγώ αυτός που είχε δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί εάν μειωθεί το αφορολόγητο και δεν το έκανε.

Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε την δήλωση ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί και για κοινωνικούς λόγους», είπε για να συμπληρώσει πως το Eurogroup αποφάσισε να λήξει το προσωρινό πλαίσιο προστασίας που είχε νομοθετηθεί τον Απρίλιο του 2019.

 

Τον πήγαν σε καροτσάκι

Η άνοδος και η πτώση ενός ανθρώπου. Και έτσι πρέπει να τον δούμε ανεξάρτητα τι έχει κάνει… Καθήμενος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσε στο πρωτόκολλο αναφορά-υπόμνημα σχετικά με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Επιμένει ο Άκης Τσοχατζόπουλος ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 19 ετών για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν έλαβε υπ’ όψιν τους ισχυρισμούς του και έτσι κρίθηκε ένοχος.

Μετά την κατάθεση της αναφοράς του αποχώρησε από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να υπάρξει καμία επαφή του με εισαγγελικό λειτουργό ή άλλον δικαστή.

 

Αστυνομικοί… pride;

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με ημίγυμνους Αιγύπτιους αστυνομικούς, να παρελαύνουν μπροστά από τον Πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Παραταγμένοι σε σειρές, καλογυμνασμένοι αστυνομικοί χωρίς μπλούζες, στέκονται πάνω σε φορτηγά, τανκς, και διάφορα άλλα οχήματα με αιγυπτιακές σημαίες, και χαιρετούν περήφανα τους επισήμους που παρακολουθούν την ιδιαίτερη αυτή παρέλαση. Σε ένα σημείο, το βίντεο συνοδεύει επιβλητική μουσική.

Σε κάποιους χρήστες του ίντερνετ, η παρέλαση των ημίγυμνων αστυνομικών, τούς θύμισε παρέλαση Pride.

Οι ημίγυμνοι και μαυρισμένοι αστυνομικοί, που περισσότερο θυμίζουν μοντέλα, είναι νεοσύλλεκτοι στην αιγυπτιακή αστυνομία, και συμμετείχαν σε τελετή αποφοίτησης έξω από το Κάιρο την Πέμπτη.

Η εκδήλωση, που μεταδόθηκε στην αιγυπτιακή τηλεόραση, προκάλεσε αναταραχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να συγκρίνουν τις εικόνες των τόπλες ανδρών που στέκονταν σε οχήματα, με μια παρέλαση Pride.

 

Νεύρα

Πολλά νεύρα, πολλή… απαξίωση. Να έχει να κάνει με τα χρόνια εξουσίας ή κάτι άλλο, σοβαρότερο συμβαίνει. Εάν είναι το πρώτο περνάει εύκολα.

 

Το μέτρο

Έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους ορισμένοι επιστήμονες. Ίσως έχουν τυφλωθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Κι έχει παραγίνει -αλήθεια- με την έκθεσή τους, στον φακό στο προσκήνιο. Θέλει προσοχή γιατί ξεφεύγουν.

Βγαίνεις για να δώσεις συμβουλές, να μιλήσεις ήρεμα, να δώσεις συστάσεις. Δεν είναι για να… μας πεθαίνουν, να κοιτάζουν να πουν το πιο ιντριγκαδόρικο για να μείνουν στην επικαιρότητα. Δεν είναι για να  μας πουν «δεν θα κάνετε Χριστούγεννα, δεν θα κάνετε Πάσχα, Απόκριες». Έτσι χάνεται το μέτρο.

 

Σύγκριση

Η Κρήτη είχε 9 κρούσματα χθες. Η Ελλάδα 667. Πολλά, πάρα πολλά. Αλλά τι να πει και η Κύπρος που είχε χθες…152! Για να έχουμε κι ένα μέτρο σύγκρισης.

 

Η επίθεση

Νέα επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου αυτή τη φορά με αφορμή το νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να «ανασυντάξει» το γαλλικό Ισλάμ σε διάστημα τεσσάρων ετών εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Μακρόν ότι θέλει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με το Ισλάμ και ότι θέλει να «δημιουργήσει» μουσουλμάνους που φοβούνται, που δεν αντιδρούν και που είναι παθητικοί.

Είπε επίσης ότι ο Μακρόν χρησιμοποιεί τις κρίσεις για τις οποίες ευθύνεται η χώρα του ως αφορμή για επίθεση στη θρησκεία.

 

Κάμερα!

Σε πολύ δύσκολη θέση έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες ο κορυφαίος αναλυτής του CNN και αρθρογράφος του περιοδικού «Νew Yorker» Τζέφρι Τόμπιν.

Ο λόγος είναι ότι επέλεξε να αυνανιστεί «live» μέσω Zoom στη διάρκεια online συζήτησης με συναδέλφους από το αμερικανικό περιοδικό.

Το αποκαλυπτικό θέαμα έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «New Yorker Post» με τον 60χρονο Αμερικανό, απόφοιτο του Χάρβαρντ, να ζητάει συγνώμη από την οικογένειά του και να παραδέχεται το λάθος του ότι ξέχασε να κλείσει την κάμερα ενώ ικανοποιούσε τις ορέξεις του.

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα σύντομα διαλείμματα της τηλεδιάσκεψης, ο 60χρονος νομικός αναλυτής δεν έχασε την ευκαιρία.

Το πρόβλημα όμως ήταν ότι ξέχασε να κλείσει την κάμερα, φέρνοντας σε… αμηχανία στους συναδέλφους του.