Τους εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων απ’ όλη την Κρήτη πρόκειται να συναντήσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης

Το ραντεβού με τον Βορίδη

Τους εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων απ’ όλη την Κρήτη πρόκειται να συναντήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, με αφορμή την ανακοίνωση αποζημιώσεων για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Οι ανακοινώσεις που έκανε από την Ιεράπετρα ο υπουργός για παροχή αποζημιώσεων λόγω κοροναϊού, δεν ικανοποίησαν τους παραγωγούς, οι οποίοι αφενός ζητούσαν πολύ περισσότερα χρήματα και αφετέρου έκαναν σαφές ότι αν δεν υπάρξει άμεσα λύση, θα δημιουργηθούν σοβαρά θέματα βιωσιμότητας.

Ο υπουργός άκουσε τις ανησυχίες των παραγωγών και από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να συζητήσει τα αιτήματά τους στο πλαίσιο μιας καλής συνεργασίας. Ξεκαθάρισε βέβαια πως τα περιθώρια είναι πολύ μικρά, ωστόσο δήλωσε πως θα εξετάσει το θέμα ξανά για εξεύρεση πόρων από πιθανά υπόλοιπα.

Την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν, εκπρόσωποι από Σητεία, Ιεράπετρα, Σέλινο και Τυμπάκι θα βρεθούν στο Υπουργείο για να συζητήσουν εκτενώς με τον Υπουργό το μέγεθος των προβλημάτων, αλλά και τις πιθανότητες των λύσεων.

 

Πέρασε η τροπολογία

Ομόφωνα δεκτή έγινε η τροπολογία Κεφαλογιάννη για την ενσωμάτωση της εξισωτικής αποζημίωσης στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα. Συνολικά 8 δισ. ευρώ θα δοθούν επιπλέον στους Αγρότες από το Ταμείο Ανάκαμψης το 2021 και το 2022.

«Οι αποφάσεις της Επιτροπής Γεωργίας για τη στοχευμένη διάθεση προς τους Ευρωπαίους αγρότες ήδη από το 2021 και του 2022,  8.07 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης έρχονται να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα που πλήττεται σημαντικά από την πανδημία.

Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στους πόρους που θα πάρει η χώρα μας από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027. Το 30% της ενίσχυσης των αγροτών μας από το ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθεί ήδη από το 2021 ενώ το υπόλοιπο 70% το 2022». ανέφερε ο Μαν.Κεφαλογιάννης και τόνισε:

«Παράλληλα, η ομόφωνη αποδοχή της τροπολογίας που κατέθεσα για την ενσωμάτωση της εξισωτικής αποζημίωσης στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα θα συμβάλλει στην απελευθέρωση πόρων για τους νέους αγρότες, την ψηφιακή μετάβαση της Ελληνικής Γεωργίας κ.ά.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις σημερινές αποφάσεις της Επιτροπής Γεωργίας δείχνει για άλλη μία φορά ότι ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των Αγροτών και του Πρωτογενούς Τομέα».

 

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ
ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ

Ασυλία για τους αιρετούς

Το αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης κι έχει τη σημασία του.

Με νόμο του Κράτους πλέον, όσοι τοπικοί άρχοντες παρανόμησαν, δεν θα μπορούν να διωχθούν από την δικαιοσύνη.

Tο ακριβές τελικό περιεχόμενο του άρθρου, έχει ως εξής:

«Δαπάνες ενταλμάτων γενομένων επί τη βάση ελέγχων Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αίρεται το αξιόποινο των πράξεων Αιρετών και Υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31.7.2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάση ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους».

 

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Έφυγε από τη Σύνοδο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αποχώρησε χθες από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αφού εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα της Covid-19 στο περιβάλλον της, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter.

Όπως διευκρίνισε, η ίδια έχει βρεθεί αρνητική στον νέο κοροναϊό, ωστόσο θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

«Μόλις ενημερώθηκα ότι ένα μέλος του γραφείου μου βρέθηκε θετικό στην Covid-19 σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί», ανέφερε η Φον Ντερ Λάιεν, λιγότερο από μία ώρα αφότου ξεκίνησε η σύνοδος.

«Εγώ η ίδια βρέθηκα αρνητική. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, αποχωρώ αμέσως από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μπαίνω σε καραντίνα», πρόσθεσε.

 

53χρονος καθηγητής κατηγορείται ότι μαχαίρωσε και κακοποίησε σκύλο στη Νίκαια
Πήγαν να τον λιντσάρουν

Να λιντσάρουν τον 53χρονο καθηγητή, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε και κακοποίησε σκύλο στη Νίκαια, επιχείρησε το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τα δικαστήρια Πειραιά.

Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τις 23 Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά αποχώρησε ο κατηγορούμενος από τα δικαστήρια. Μόλις οι συγκεντρωμένοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του, άρχισαν να του πετάνε ό,τι κρατούσαν στα χέρια τους -μπουκάλια, καφέδες- ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Ένας από τους συνοδούς του μπήκε «ασπίδα» ανάμεσα στο πλήθος και στον 53χρονο, ο οποίος μπήκε γρήγορα στο ταξί και φυγαδεύτηκε μακριά από τα δικαστήρια Πειραιά. Ευτυχώς ο σκύλος έτυχε μεγάλης περιποίησης από τους γιατρούς και πάει πολύ καλύτερα.

 

@patris
Πρέπει να σταματήσεις να βιάζεσαι…
Να σταματήσεις να κοιτάς το ρολόι.
Τα καλά πράγματα δεν αργούν ποτέ..
Απλά ακολουθούν το δικό τους πρόγραμμα!
Asymvivasti

Τους πήραν και τα κινητά!

Αίτημα στους ηγέτες των χωρών της ΕΕ που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, να παραδώσουν τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets τους, πριν μπουν στην αίθουσα, απηύθυνε ο Σαρλ Μισέλ, προκειμένου να διατηρηθούν εμπιστευτικές οι συζητήσεις για το Brexit, από τα αδιάκριτα «αυτιά» της βρετανικής υπηρεσίας πληροφορίων, MI6.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Politico, οι ηγέτες παρέδωσαν τις συσκευές τους, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε ντουλάπια στον πέμπτο όροφο του κτηρίου Europa.

Το κλειδί για κάθε ντουλάπι παραδόθηκε προσωπικά σε κάθε αρχηγό. «Μπορούν να φύγουν από την αίθουσα, αν θέλουν να κάνουν επείγουσα τηλεφωνική κλήση», σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Αλλά δεν μπορούν να φέρουν ένα κινητό τηλέφωνο στην αίθουσα, όσο συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit».

Ο Μισέλ «ζήτησε να υπάρξουν εγγυήσεις εμπιστευτικότητας σε ένα ευαίσθητο ζήτημα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

 

ο Γιώργος Δελαστίκ
Μάχιμος ως το τέλος

Έχασε τη μάχη με τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο Γιώργος Δελαστίκ, το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2020.

Ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. Ξ

εκίνησε να δουλεύει στη δημοσιογραφία το 1979. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη, Το Παρόν, Καθημερινή, Ελευθερία Λάρισας και Έθνος (απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2015) και στο περιοδικό Επίκαιρα.

Το 1989 ίδρυσε το μηνιαίο περιοδικό Πριν στο οποίο διετέλεσε διευθυντής και στη συνέχεια στην εφημερίδα Πριν. Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα: Δίαυλος 10, ΑΝΤ1 και MEGA. Πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

Έγραψε πέντε βιβλία (Το τέλος των Βαλκανίων, Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία, Η νέα Γιάλτα, Συνωμοσία στη Μεσόγειο, Αφγανιστάν) και συμμετείχε σε πολλά άλλα. Από φοιτητής εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα κι έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχώρησε διαφωνώντας με την κυβέρνηση Τζαννετάκη και πήρε ενεργά μέρος στη συγκρότηση του ΝΑΡ και των μετωπικών σχημάτων που εν συνεχεία δημιουργήθηκαν.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής σε πολλές αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Αντιπολίτευσης, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα τελευταία χρόνια της ενεργού πολιτικής του δράσης συμμετείχε και συνέβαλε με τις ιδέες και τη γνώση του στις προσπάθειες και τις αναζητήσεις για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο.

Ο Γιώργος Δελαστίκ όλα τα χρόνια της ζωής του παρέμεινε σταθερός στην ιδεολογία του και εργάστηκε με αξιοπρέπεια. Μέσα από την αρθρογραφία του πάλεψε ενάντια στη φτώχεια και την αδικία, τίμησε τους λαϊκούς αγώνες και την Αριστερά.

 

Την κράζει ο γιος της

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη   παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή Happy Day, όπου εκτός από την πορεία της στην πολιτική αναφέρθηκε στην οικογένειά της και συγκεκριμένα στα παιδιά της, στη λατρεία για τα εγγόνια της, αλλά και τη σύζυγο του δημάρχου Αθηναίων Σία Κοσιώνη.

Ερωτώμενη η πρώην υπουργός για τον αν είναι η κλασική Ελληνίδα μητέρα, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε πως είναι μια κλασική εργαζόμενη μητέρα με ατελείωτες τύψεις. «Δυστυχώς», τόνισε η κ. Μπακογιάννη «έχω δύο παιδιά τα οποία δεν δέχονται πολλές παρεμβάσεις».«Πιο κλασική Ελληνίδα μάνα δεν υπάρχει. Ο γιος μου με κράζει σε όλα τα ραδιόφωνα», συμπλήρωσε η ίδια αναφερόμενη στον Κώστα Μπακογιάννη.

Αναφορικά με τη σύζυγο του δημάρχου Αθηναίων η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως η Σία Κοσιώνη είναι εξαιρετικός άνθρωπος, μια καταπληκτική μητέρα, σκληρά δουλευταρού. Είναι πετυχημένη στη δουλειά της, 100% αφοσιωμένη στη δουλειά της. «Πρέπει να δεις τη νύφη σου σαν το παιδί σου», τόνισε επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

46815Με χάρτη που δείχνει τα Ίμια ελληνικά εξέδωσαν το non paper οι ίδιοι οι Τούρκοι
Του Πάνου Ιατρίδη www.panosiatridis.gr
Με δικό τους χάρτη

Για να μην μασάμε και τόσο εύκολα. Τα Ίμια είναι ελληνικά και με τουρκική «βούλα». Με χάρτη που δείχνει τα Ίμια ελληνικά εξέδωσαν το non paper οι ίδιοι οι Τούρκοι!

 

Λένε «όχι» στο Σάββατο

Το Υπουργείο Παιδείας διαφήμισε το γεγονός ότι οι εκλογές των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια θα γίνονται από φέτος ημέρα Σάββατο, για να μη χάνονται μαθήματα, αλλά οι καθηγητές αντιδρούν.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ψήφους των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ, ΠΕΚ και Παρεμβάσεων αποφάσισε την απόσυρση των υποψηφίων από τις εκλογές ενώ η  ΔΑΚΕ  διαχώρισε τη θέση της. Οι παρατάξεις θα ζητήσουν από όλους τους υποψηφίους τους να καταθέσουν γραπτώς τις παραιτήσεις τους.Ήδη, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και αιρετός στο ΠΥΣΔΕ, κ. Ζαχαρίας Ρηγάκης, ανακοίνωσε με ανάρτησή του ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του και απέχει από τις εκλογές- παρωδία, όπως αναφέρει, και τονίζει πως «είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Η ΟΛΜΕ ζητά να  μη γίνονται οι εκλογές τα Σάββατα, αλλά εργάσιμη ημέρα, όπως ίσχυε έως τώρα, και, να αναβληθούν οι εκλογές    για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια   και να παραταθεί η  θητεία  των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

 

Ρέυμα - νερό

 

 

 

Δεν είναι Ελλάδα!

Κυκλοφορεί ότι είναι μια φωτογραφία που δείχνει τα έργα της Ελλάδας.

Θα μπορούσε βέβαια, αλλά μην μασάτε.

Είναι από την Αργεντινή η οποία μας μοιάζει πολύ, είναι αλήθεια!

 

 

Το τένις

Στο πλευρό του Ομίλου τένις «Ηράκλειο» (ΟΑΑΗ) τάσσεται με επιστολή της η ΕΦΟΑ σχετικά με τις εργασίες που γίνονται στα τείχη. Και ξεκαθαρίζει ότι χωρίς… σκάλα δεν μπορούν ουσιαστικά να μείνουν εκεί οι εγκαταστάσεις, δεν μπορούν να γίνουν αγώνες κλπ.

 

Εκτός ελέγχου

Η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης σε όλο τον κόσμο λέει τώρα ο Ερντογάν! Πραγματικά λες ότι η κατάστασή του είναι εκτός ελέγχου.

 

Έφοδος

Έφοδο στις οικίες και τα γραφεία αξιωματούχων της κυβέρνησης και των υγειονομικών υπηρεσιών της Γαλλίας πραγματοποίησε η γαλλική αστυνομία, στο πλαίσιο της διεξαγωγής έρευνας για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας στη χώρα. Μεταξύ των προσώπων που ελέγχθηκαν από τις γαλλικές αρχές είναι ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, και ο επικεφαλής της εθνικής υγειονομικής υπηρεσίας Ζερόμ Σαλομόν.

Ακόμη, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και πρώην μέλη της κυβέρνησης, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ! Φαντάσου να γινόταν εδώ!

 

Η σύνταξη

Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα δίνει ακόμη μία απάντηση στον χρυσαυγίτη Παππά, ο οποίος την είχε κατηγορήσει το 2012 ότι εισέπραττε τη σύνταξη του πατέρα της μετά τον θάνατό του.

Μαζί με την ανάρτησή της, η Έλενα Ακρίτα παραθέτει ντοκουμέντα με φωτογραφίες των επιταγών από τη σύνταξη του πατέρα της τις οποίες δεν εισέπραξε ποτέ, με σκοπό να «βουλώσει στόματα» όπως σημειώνει.

 

Πένθος

Βαρύ το πένθος στην τοπική ΕΛ.ΑΣ μετά το πρόωρο θάνατο της αστυνομικού Μαρίας Μαραζάκη.

Η 47χρονη αστυνομικός που υπηρετούσε στο Ηράκλειο έχασε τη μάχη για τη ζωή το μεσημέρι της Πέμπτης στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Η 47χρονη η οποία είχε καταγωγή από το Σκαλάνι, πάλεψε με γενναιότητα τα τελευταία δυο χρόνια.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα στο Σκαλάνι.

Η «Π» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της εκλιπούσης και ιδιαιτέρως στην κόρη της και συνάδελφο δημοσιογράφο της Τηλεόρασης CRETA Εύα Νιργιανάκη.

 

Κακούργημα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.