Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότη Καστελόριζου

Συγκινημένη η Πρόεδρος

«Το Καστελόριζο αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της πατρίδας μας και είναι ο τόπος που συγκεντρώνει την έννοια του πατριωτισμού, ένας τόπος που κράτησε την ελληνικότητά του επί αιώνες με ακατάβλητο πείσμα κι επιμονή», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότη Καστελόριζου, στη διάρκεια των εορτασμών της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη σημερινή επέτειο απελευθέρωσης του νησιού και να διαβεβαιώσουμε ότι οι κάτοικοι του νησιού δεν θα αισθάνονται ποτέ μόνοι κι αβοήθητοι», υπογράμμισε η κυρία Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της αντιφώνησής της, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει τα προβλήματα του νησιού, αλλά και τις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί.

Η κυρία Σακελλαροπούλου στον λόγο της σημείωσε ακόμη: «Η έξαρση της επιθετικής ρητορείας από την τουρκική ηγεσία, υψώνει φραγμούς ανάμεσα στους λαούς, δημιουργεί καχυποψία και εχθρότητα, κλονίζει τους δεσμούς ανάμεσά τους. Και ξέρω, ότι ο πατριωτισμός σας δεν στηρίζεται στην αντιπαλότητα με τον γείτονα.

Στηρίζεται στην εθνική αυτοπεποίθηση, στην περηφάνια για την μακραίωνη ιστορία του νησιού, στην άσβεστη μνήμη χιλιόχρονων αγώνων και θυσιών». Αναφερόμενη στην επίσκεψή της στο Καστελόριζο η ΠτΔ δήλωσε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στην ιστορική Μεγίστη, τόπο μακράς ιστορίας και αδιάσπαστης ελληνικότητας.

Χαίρομαι που βρίσκομαι στο Καστελόριζο και βλέπω τη σημαία μας να κυματίζει παντού, να υψώνεται περήφανη, ακόμα και ζωγραφισμένη στον βράχο. Χαίρομαι που συναντώ τέτοια ομορφιά, τέτοια αισιοδοξία, τέτοιο φρόνημα – το ίδιο φρόνημα που βοήθησε τους προγόνους σας να διατηρήσουν αλώβητες θρησκεία και γλώσσα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και τους στήριξε στις πολλαπλές δοκιμασίες».

 

Πάλι με μαντινάδες

Με μαντινάδες σχολίασε ο Παύλος Πολάκης τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τη μη άρση της ασυλίας του Χανιώτη βουλευτή μετά από μήνυση του εκδότη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση. «ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !

Εμαθα πως ζήτησες και συ συγγνώμη από τον Κουρτάκη για την ΗΤΤΑ στην άρση ασυλίας μου, όχι τόσο φόρα- παρτίδα όπως το Γεωργοαδωνιο, αλλά μιλώντας για «αστοχία….καλοκαιρινή ραστώνη… που δεν θα επαναληφθεί»!

ΠΡΩΤΟΝ: Είμαι εδώ ΚΑΙ για την «μη επανάληψη»

ΔΕΥΤΕΡΟ:Η λέξη «αστοχία» μου θύμισε δυο παλιες χιουμοριστικές κρητικες μαντινάδες που στις αφιερώνω και σένα και του Κουρτακογιαννιού:

«Ακλούθα μου στσι πέρδικες να μάθεις να ξαμωνεις

γιατ’ είσαι ακομα ατζαμής και πράμα δεν σκοτώνεις».

ΚΑΙ:

«Θα σ’ ακλουθω στσι πέρδικες να στέκω πέρα πέρα

για να μετρώ τσι μπαλωτές που παίζεις του αέρα»

 

Γελειογραφία του Πάνου Ιατρίδη
Του Πάνου Ιατρίδη www.panosiatridis.gr

«Δεν θα επαναληφθεί»!

Και για την απουσία των βουλευτών του από την ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη μίλησε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι, δήλωσε   πως «η κοινοβουλευτική ομάδα έχει σηκώσει ένα μεγάλο βάρος τους τελευταίους 14 μήνες και έχει σταθεί άψογα στα καθήκοντά της, εχουν ψηφίσει 105 νομοσχέδια» για να προσθέσει για τους… κουρασμένους βουλευτές του και το ζήτημα πως «στο συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε μια αστοχία, ίσως αποτέλεσμα μιας καλοκαιρινής ραστώνης» .«Δεν θα επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο» είπε κλείνοντας τη δήλωσή του.

 

Μέσα στο ασανσέρ

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζέφη Δημαδάμα αποκάλυψε για πρώτη φορά το περιστατικό με την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί από πρώην Υπουργό.

«Ναι, έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν μια κάκιστη εμπειρία. Θα μιλήσω έξω από τα δόντια, γιατί νομίζω ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην τα στρογγυλεύουμε.

Περίπου μία δεκαετία πριν, στα πρώτα βήματά μου στην πολιτική, πρώην υπουργός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, καθώς ανεβαίναμε μαζί να επισκεφθούμε το πολιτικό γραφείο συναδέλφου για μια κομματική συνάντηση, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να εκφράσει επιθετικά την ερωτική του διάθεση, παρενοχλώντας με στο ασανσέρ!

Αιφνιδιάστηκα πραγματικά, αντέδρασα, τον έσπρωξα, βγήκα από το ασανσέρ και ανέβηκα τρέχοντας με τα πόδια… Είναι ξεκάθαρο ότι η σεξουαλική παρενόχληση δεν αφορά μόνο τον χώρο της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, δυστυχώς, γενιές ανδρών που ανατράφηκαν θεωρώντας ότι, αν θέλουν αυτοί, πρέπει να θέλουν και αυτές. Θα με ρωτήσετε γιατί δεν το κατήγγειλα τότε.

Δεν το κατήγγειλα γιατί φοβήθηκα, γιατί τρόμαξα. Τώρα το λέω, γιατί πρέπει να ενθαρρύνουμε τα θύματα να μιλούν ανοιχτά και να προχωρούν σε καταγγελίες. Φτάνει πια», είπε.

 

ι η αθλιότητα κάποιων που όπου βρίσκουν τοίχο, μνημείο το βεβηλώνουν.
Πάλι ανοησίες

Συνεχίζεται η αθλιότητα κάποιων που όπου βρίσκουν τοίχο, μνημείο το βεβηλώνουν.

Είτε υποστηρίζουν ομάδες, είτε κόμματα έχουν την ανοησία μέσα τους.

Το πρόβλημα είναι ότι εμείς έχουμε αποκτήσει… ανοσία στην αισθητική μας με όλα τα αυτά που βλέπουμε!

 

@patris
Shopping therapy με Ραφάλ, φρεγάτες και πυραύλους. Όλα καλά τώρα!
Emmanouel

 

Η στρατιωτική θητεία

«Εξετάζουμε την υποχρεωτική στράτευση στα 18» ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτηθείς για τη στρατιωτική θητεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν πρόκειται να αυξηθεί πέρα των 12 μηνών».

Παράλληλα εξήγησε πως «στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσυλλέκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες που θα είναι χρήσιμες στη ζωή τους μετά τον στρατό. Πιστεύω ότι εκεί μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα».

Μάλιστα, μίλησε για ψηφιακές δεξιότητες και πιστοποιημένες δεξιότητες ώστε «να μην αισθάνονται οι στρατεύσιμοι ότι είναι χαμένος χρόνος και παράλληλα να είναι χρήσιμοι στην πατρίδα».

Ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν είναι έτοιμος να μιλήσει παραπάνω για αυτό, αφού δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση. «Θα το θέσω στον δημόσιο διάλογο, πρέπει να το ζυγίσουμε και να δούμε πόσο ωφέλιμο είναι».

 

“Έφυγε” ο στρατηγός

Το τελευταίο “αντίο” λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι στον πρώην Δήμαρχο Κρουσώνα αντιστράτηγο Γιάννη Ζωζωνάκη, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή και η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

Η απώλεια του Γ. Ζωζωνάκη έχει προκαλέσει συγκίνηση στην τοπική κοινωνία, καθώς υπήρξε ένας έντιμος και ηθικός συμπολίτης μας, υπόδειγμα οικογενειάρχη, με πραγματική διάθεση προσφοράς στον τόπο, την οποία απέδειξε και μέσα από τη διαδρομή του στην αυτοδιοίκηση που υπήρξε παραγωγική και σημαντική.

Η «Π» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του και τους οικείους του, που από θλιβερή σύμπτωση τον αποχαιρετούν την ημέρα  των γενεθλίων του.

 

 

Ξεκίνησαν συνεργασία

Με την 2η εθελοντική αιμοδοσία της «Ηλιαχτίδας» στο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία με το Σωματείο Υπαλλήλων Αστυνομικών Νομού Λασιθίου με στόχο την στήριξη του έργου της “Ηλιαχτίδας” και την προαγωγή του εθελοντισμού μέσω κοινών δράσεων με κοινωνικό αντίκτυπο στον νομό Λασιθίου.

Οι επόμενες αιμοδοσίες της “Ηλιαχτίδας” θα πραγματοποιηθούν:

– 19 Σεπτεμβρίου στην Ιεράπετρα

– 26 Σεπτεμβρίου στη Σητεία.

 

Το νέο μήνυμα

«Οι μάσκες που χαμογελούν όπως αυτοί που αγαπάς» είναι το μήνυμα της νέας ενημερωτικής καμπάνιας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με βίντεο, που απευθύνεται κυρίως στα παιδιά.

Η ΓΓ .Πολιτικής Προστασίας ρωτά: «Εσύ για ποιον φοράς σήμερα τη μάσκα σου; Γιατί φοράμε όλοι τις μάσκες μας για να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας.

Επειδή όλοι, ενήλικες και παιδιά, είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Αποδεικνύουμε πως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους που αγαπάμε, καθώς και για όλους εκείνους που δεν γνωρίζουμε, αλλά θα μπορούσαν να είναι ο παππούς μας ή κάποιο άλλο αγαπημένο μας πρόσωπο».

 

Μόνο με τα εγγόνια της!

Πόσο ευτυχισμένη μπορεί να είναι μια μεγάλη οικογένεια; Φαίνεται στη φωτογραφία που βγήκε πρόσφατα όταν η Μαρία Παρασύρη – Κλίνη ζήτησε από τα παιδιά της να οργανώσουν μια συνάντηση με τους στενούς συγγενείς, τα εγγόνια, τα ανίψια.

Και μαζεύτηκαν όλοι για να την τιμήσουν στο Γενί Γκαβέ.

Η ίδια ζήτησε μια φωτογραφία να βγει μόνο με τα εγγόνια της και ιδού το αποτέλεσμα (και λείπουν και μερικά που δεν μπόρεσαν να είναι!).

 

Τα κιλά και η συχνότητα του σεξ…

Μια εκπάγλου καλλονής, καλοθρεμμένη και ευειδής κυρία αιφνιδιάστηκε τον Δεκέμβριο, όταν ο δισεκατομμυριούχος σύζυγός της, έκανε αίτηση διαζυγίου, έπειτα από 18 χρόνια. Οι δύο τους εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για την πρώτη τους ακρόαση την περασμένη εβδομάδα.

Η 49χρονη Αλεξ Κουτσίνσκι (Alex Kuczynski), που είναι η κόρη του πρώην προέδρου του Περού, Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, έλαβε τα έγγραφα διαζυγίου από τον 73χρονο Τσαρλς Στίβενσον Τζούνιορ (Charles Stevenson Jr), έξι ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του περασμένου έτους.

Ο Στίβενσον, ένας επενδυτής και φιλάνθρωπος, παράτησε την Αλεξ για μία οικογενειακή τους φίλη.

Ένας από τους φίλους της Αλεξ είπε στη New York Post, ότι «η Αλεξ είναι τόσο απίστευτα πληγωμένη» και ότι «κανείς δεν ξέρει γιατί θέλει να την ξεφορτωθεί τόσο γρήγορα».

Ο Στίβενσον ήταν παντρεμένος με την Αλεξ για 18 χρόνια και πηγές κοντά τους ισχυρίζονται ότι ο δισεκατομμυριούχος, είχε θέσει ορισμένες προϋποθέσεις που έπρεπε να τηρούνται καθ ‘όλη τη διάρκεια του γάμου τους.

Η Post ανέφερε ότι ο Στίβενσον ζήτησε από την Αλεξ να δεσμευτεί να κάνει σεξ μαζί του τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτούσε να μην πάρει περισσότερα από πέντε κιλά κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Οι εκπρόσωποι των Αλεξ και Στίβενσον αρνήθηκαν αυτούς τους ισχυρισμούς.

 

Ο ιός

Δύσκολες μέρες για το Ηράκλειο. Βρίσκεται στο κόκκινο εξαιτίας του κοροναϊού. Και αυτός ο ιός αποδεικνύει και στον τόπο μας ότι δεν κάνει διακρίσεις. Τους χτυπάει όλους, από παράγοντες μέχρι και ανυποψίαστους… επώνυμους. Θέλει προσοχή!

 

‘Έτοιμα

Χαρά οι Γάλλοι που θα πάρουμε τα Rafale. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ τα μεταχειρισμένα που θα λάβουμε είναι κατασκευασμένα ανάμεσα στο 2012-2018, εξοπλισμένα με AESA ραντάρ και λογισμικό επιπέδου F3-O4T. Ετοιμοπαράδοτα λοιπόν και μάχιμα.

 

Φρεγάτες

Το ωραίο είναι ότι…«παρούσα» δηλώνει η Γερμανία στο «σπριντ» εξοπλισμών της χώρας μας, μετά την ανακοίνωση για εξοπλιστική συμφωνία-«μαμούθ» με τη Γαλλία για τα 18 Rafale. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα διαθέτει ήδη τέσσερις γερμανικές φρεγάτες, ωστόσο ο στόχος είναι η ανανέωσή τους με φρεγάτες «πολλαπλών λειτουργιών», δηλαδή από τα πιο σύγχρονα όπλα στο Ναυτικό. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι σε αναζήτηση και τορπιλών για τα υποβρύχια τύπου «Παπανικολής», τα οποία και δεν διαθέτουν οι Τούρκοι.

 

Διάλειμμα

Δεν παλεύονται οι Τούρκοι. “Διάλειμμα λόγω των εργασιών για διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ”, χαρακτηρίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ την επιστροφή του τουρκικού γεωτρύπανου Ορούτς Ρέις στο λιμάνι της Αττάλειας έπειτα από ένα μήνα ερευνών. Σύμφωνα με την εφημερίδα με την κίνησή της αυτή η Τουρκία έδωσε μια ευκαιρία στη διπλωματία. Έτσι το λέμε τώρα;

 

Έλεγχος

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) έχει ηδη ξεκινησει έρευνες, για πιθανή κατάχρηση ενωσιακών κονδυλίων στην Ελλάδα, που υλοποιήθηκαν εν μέρει μέσω ΜΚΟ, διαβεβαιώνει, σε   γραπτή της απάντηση προς την ευρωβουλευτή Ευα Καϊλή, η επίτροπος Johansson!

Υπογραμμίζει, δε, ότι οι έρευνες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και η Κομισιόν δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω.