Χειροπέδες

Είναι η σύλληψη που συζητείται εντόνως στα ψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας της αστυνομίας και δεν πρόκειται φυσικά να υπάρξει επίσημη ενημέρωση ή κάποιο δελτίο τύπου.   Ο λόγος για την σύλληψη ενός αλλοδαπού, με βρετανικό διαβατήριο, αλλά καταγωγή από την Ιορδανία.

Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός,  ήρθε για διακοπές στην Κρήτη και μάλιστα επέλεξε τουριστική παραθαλάσσια περιοχή του νομού Ρεθύμνου. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως υπάρχει κι ένα αλλά που δίνει σασπένς στην υπόθεση.

Ο συγκεκριμένος δεν έπρεπε να βρίσκεται στη χώρα μας. Συγκεκριμένα του έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα για λόγους εθνικής ασφάλειας. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;  Πολλά μπορεί να κρύβονται πίσω από την υπόθεση για την οποία κανείς δε θέλει να πει κάτι περισσότερο.

Είναι βέβαιο ότι ΕΥΠ και Κρατική Ασφάλεια ασχολήθηκαν πολύ με τον συγκεκριμένο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε από την Αστυνομία και ακολουθούνται οι διαδικασίες να φύγει από τη χώρα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος που ρωτήθηκε μας είπε «η δική μας δουλειά ήταν ο εντοπισμός του. Τώρα πλέον αναλαμβάνουν άλλες υπηρεσίες για να εξετάσουν την υπόθεση».