τεστ για κρούσματα κοροναϊού
Στον ν. Ρεθύμνου το ένα κρούσμα της Κρήτης

Στα 27 ανήλθαν χθες τα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ακόμα, είχαμε τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, επτά στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τρία στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας, δύο στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, δύο στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, και από ένα στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κοζάνης, Λευκάδας και Πιερίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4193, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Τα 1174 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2101 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Σήμερα, εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Οι δύο (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένος θάνατος και 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.