H δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στις 4 Νοεμβρίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της δίκης για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης προσδιορίστηκε προ 10ημέρου. Πλέον αναμένεται να διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά της δίκης  ενώπιον της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Ηρακλείου προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος τεσσάρων ακόμα ατόμων στην υπόθεση της απαγωγής όπως αποφάσισε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Πρόκειται για τέσσερις Κρητικούς, τα ονόματα των οποίων είχαν τεθεί εξαρχής στο τραπέζι των ερευνών (είχαν γίνει κάποιες προσαγωγές), όμως ελλείψει στοιχείων δεν παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης εξάντλησαν κάθε δυνατή προσπάθεια.

Όπως είναι γνωστό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχους και τους 12 που παραπέμφθηκαν στο εδώλιο, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης από 11 έτη έως 26 έτη.

Όπως έχει γράψει η «Π» το πρωτόδικο δικαστήριο απέδωσε σε συγκεκριμένους κατηγορούμενους ρόλους που μέχρι τότε ήταν «θολοί» και απροσδιόριστοι ως προς τα πρόσωπα που τους εκτέλεσαν.  Το δικαστήριο με την ετυμηγορία του φέρεται να συνδέει  για πρώτη φορά συγκεκριμένους κατηγορούμενους με την  ημέρα της αρπαγής  του επιχειρηματία.

Τόσο προανακριτικά όσο και στο στάδιο της κύριας ανάκρισης δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθούν με βεβαιότητα οι τέσσερις, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, που το μεσημέρι της 30ής Μαρτίου του 2017 εμβόλισαν το όχημα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έσπασαν με βαριοπούλα το τζάμι, τον έσυραν έξω, τον επιβίβασαν στο περιβόητο μαύρο τζιπ (το οποίο είναι σαν να το κατάπιε η γη) και στη συνέχεια έκαψαν κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε δύο εκ των κατηγορουμένων ένοχους για το πλημμέλημα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας διά πυρός από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται για τον 45χρονο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία και τον 46χρονο Ρεθυμνιώτη που διέμενε στην Αθήνα και του αποδίδεται ηγετικός ρόλος.

Ακόμα  στην αγόρευση της η εισαγγελέας έδρας είχε αμφισβητήσει ευθέως τα όσα κατέθεσε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης για την ημέρα της αρπαγής του, εμμένοντας στη θέση ότι οι δράστες που τον άρπαξαν φορούσαν κουκούλες. «Ο κ. Λεμπιδάκης διατείνεται ότι φορούσαν κουκούλα. Εδώ θα διαφωνήσω» ανέφερε  η κ. Δούρου, η οποία έδειξε να υιοθετεί τις καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων, που υποστήριξαν ότι δύο εκ των δραστών δεν φορούσαν κουκούλες.

Τόνισε  μάλιστα ότι οι καταθέσεις αυτές συνάδουν με την κοινή λογική και πείρα, υποστηρίζοντας ότι επαγγελματίες τού είδους δεν θα ρίσκαραν να τραβήξουν την προσοχή με τις κουκούλες μέρα-μεσημέρι, σε ένα πολυσύχναστο σημείο. «Είναι καταφανές ότι δύο δράστες δεν φορούσαν κουκούλα και είναι καταφανές ότι ο κ. Λεμπιδάκης τους είδε».

Ακόμα, με την καθαρογραφή των πρακτικών αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και σε σχέση με μία ακόμα δικογραφία που αφορά σε κτηνοτρόφο από χωριό του Ηρακλείου. Αποτύπωμα του βρέθηκε στην μάντρα με τα σκραπ όπου κρατούνταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.