Αστυνομικοί Ηράκλειο μεταγωγές κρατουμένων

Να περιοριστούν οι μεταγωγές των κρατουμένων για λόγους ασφαλείας ως προς τον κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού ζητά από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, μέλη της οποίας σε ολόκληρη τη  χώρα παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις ως προς τον Covid 19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν μέχρι να υπάρξει ύφεση της μετάδοσης του ιού να εκδοθεί μία εγκύκλιος που να περιορίζει τις μεταγωγές των κρατουμένων (ασθενών και μη) στις απολύτως απαραίτητες για να περιοριστεί έτσι ο διασκορπισμός των μεταγόμενων κρατουμένων είτε σε άλλα καταστήματα είτε σε νοσηλευτικά ιδρύματα, κρατώντας όσο το δυνατόν «απομονωμένο» τον πληθυσμό κάθε φυλακής, εντός του καταστήματος.

Την ανησυχία της Ομοσπονδίας συμμερίζονται απόλυτα και οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Αλικαρνασσού. Θεωρούν ότι οι μεταγωγές θα πρέπει να περιοριστούν στους κρατούμενους που συμπληρώνουν 18μηνο και σε σοβαρά ασθενείς που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Την ίδια ώρα, ανυπόφορη είναι η κατάσταση μέσα στις δικαστικές αίθουσες του Ηρακλείου όπου συνωστίζονται εκατοντάδες άτομα, πολίτες, δικηγόροι, αστυνομικοί, υπάλληλοι εξωτερικής φρουράς, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι…

Με κλειστά παράθυρα λόγω καιρού και με τους περισσότερους να βήχουν η κατάσταση στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έμοιαζε με… ιογενής βόμβα.