η φωτογραφία της θεμελίωσης του νέου αεροδρομίου

Από το πρώτο πλάνο…

Βλέπω και ξαναβλέπω τη φωτογραφία της θεμελίωσης του νέου αεροδρομίου.

Λογικό να είναι μπροστά ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Υποδομών και ορισμένοι υπουργοί. Βλέπω και ανθρώπους που… δεν είχαν καμία δουλειά σε αυτή την ιστορία, αλλά ήταν.

Μόνο που η είδηση δεν είναι εκεί, αλλά σε αυτούς που λείπουν!

Είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο έργο να μην είναι παρών ο δήμαρχος της περιοχής όπου γίνεται το αεροδρόμιο, να μην είναι ο περιφερειάρχης;

Απουσίες με νόημα- αλλά όχι αυτό που νομίζετε…

 

 

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Και το όνομα αυτού…

…Εντάξει, είδαμε τη θεμελίωση, είδαμε την «ταφόπλακα» που μπήκε για το νέο αεροδρόμιο,  είδαμε -και το πρωτάκουστο- ότι μπήκε και το όνομα του Καραμανλή μαζί με του πρωθυπουργού, όνομα του αεροδρομίου δεν είδαμε!

Το λέω αυτό, γιατί κυκλοφορεί ευρέως μια φημολογία ότι ορισμένοι θα ήθελαν να δουν το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε αυτό.

Και το προτείνουν κιόλας.

 

«Βέρυ γκουντ χορταρικό»!

Από τα ωραία περιστατικά που έγιναν στο Καστέλλι και ο κ. Γιώργος Μαλτεζάκης ήταν αυτήκοος μάρτυς.

Αφού τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος του αεροδρομίου, άρχισε κέρασμα για τη φιλοξενία των επισήμων και ανάμεσά  τους πολλοί ντόπιοι.

Κατά τη διάρκεια της ρακοποσίας, ένα από τα στελέχη της ξένης εταιρείας βλέπει με περιέργεια έναν ντόπιο Κρητικό να κρατά στο ένα χέρι το ποτηράκι τη ρακή και στο άλλο μερικά κλαδάκια σταμναγκάθι για μεζέ.

Τότε ο ντόπιος πολίτης (πριν ερωτηθεί από τον περίεργο ξένο για το είδος του πράσινου μεζέ που έτρωγε), με κρητικό αυθορμητισμό και “βρετανικό”  ύφος απευθύνεται στον ξένο που τον βλέπει με απορία και για να του λύσει την περιέργεια τού λέει: «Αυτό είναι σταμναγκάθι, βέρυ γκουντ χορταρικό…!»

 

Πήγε για σκι στον Ομαλό ο Μητσοτάκης! 

Πήγε για σκι στον Ομαλό

Τελικά είχε δεν είχε, σε… σκι κατέληξε ο Μητσοτάκης!

Μετά το… σπριντ του Σαββάτου που περιελάμβανε θεμελίωση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, βόλτα στο παραλιακό μέτωπο του Ρεθύμνου, υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση με ΑΠΕ της 115 ΠΜ, σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για τον ΒΟΑΚ και σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, ο πρωθυπουργός  παρέμεινε και την Κυριακή στα Χανιά, προφανώς  για να έχει την ευκαιρία για μια χαλαρή μέρα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ανέβηκε στο χιονισμένο οροπέδιο του Ομαλού, απολαμβάνοντας το «αλπικό» τοπίο μαζί με παρέα φίλων του.

Ο Κυριάκος με τέσσερα ακόμη άτομα ανέβηκε στο καταφύγιο Καλλέργη του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων και στη συνέχεια ασκώντας το αγαπημένο του άθλημα, κατέβηκε με σκι μέχρι το οροπέδιο του Ομαλού.

Στη συνέχεια, με την παρέα του πήγαν σε ταβέρνα της περιοχής, όπου απόλαυσαν τη φιλοξενία του Γιώργου Κουτρούλη και της συζύγου του, με παραδοσιακές γεύσεις της κρητικής κουζίνας.

 

Ο δημάρχος Β. Λαμπρινός με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ηλία Λυγερό

Τα παπαγαλάκια και οι παπαγάλοι

Αποστομωτική η απάντηση του δημάρχου Β. Λαμπρινού στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ηλία Λυγερό, που κατηγόρησε χθες τη δημοτική Αρχή για «παπαγαλάκια και υπόγειες στοές στη Λότζια», με αφορμή την καταψήφιση από την αντιπολίτευση του συνόλου του προγράμματος επικοινωνίας, εκδηλώσεων κλπ.

«Ελπίζω ότι το είπατε εν τη ρύμη του λόγου σας. Υπόγειες στοές και “παπαγαλάκια” αυτή η δημοτική Αρχή δεν διαθέτει.

Αυτά τα πέντε χρόνια τουλάχιστον δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στον Δήμο Ηρακλείου» είπε με νόημα ο δήμαρχος.

Κι αν κρίνω και από την… απάντηση που πήρε στην προσβλητική έκφραση από τον κ.Παττακό μάλλον δεν ήταν η μέρα του κ. Λυγερού.

 

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ρέθυμνο

Επισκέψεις στην ίδια πόλη

Δύο φωτογραφίες, πολλά συμπεράσματα.

Η μία είναι από την τελευταία επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ρέθυμνο.

Η άλλη είναι από την προχθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ίδια πόλη.

Όπως σχολιάζει ένας φίλος «η μία είναι: αυτό δεν υπάρχει, είναι αυτό που ονειρευόμαστε και η άλλη η πραγματικότητα».

 

@patris
Μόνο αν σε λένε… Καραμανλή τολμάς να βάλεις το όνομά σου δίπλα στο όνομα Μητσοτάκης. Νόμος.
Adonis

 

 

Στηρίζουν τον Δήμο για τις εκδηλώσεις

Αυτό τώρα ποιος το σιγοντάρει; Υπογραφές μέσω της πλατφόρμας Avaaz συγκεντρώνουν Ηρακλειώτες, με φόντο την καταψήφιση του επικοινωνιακού σχεδίου 2020 του Δήμου Ηρακλείου, που εξακολουθεί να προκαλεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση, όπως και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, οδήγησε σε παραιτήσεις και δημιουργεί προβληματισμό για τη δυνατότητα προβολής πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων.

Στο κάλεσμα για να υπογράψει κανείς ασκείται κριτική στην αντιπολίτευση που ψήφισε “όχι” και γίνεται λόγος για «μηδένιση της προσπάθειας που έχει γίνει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Η διαφωνία της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και η μη ψήφιση της δαπάνης του επικοινωνιακού σχεδιασμού στα πολιτιστικά του δήμου, ενέχει τον κίνδυνο, αν όχι τη βεβαιότητα, ακύρωσης όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πιστεύω ότι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα και για κανένα λόγο να μηδενίσει την προσπάθεια που έχει γίνει στα πολιτιστικά της πόλης όλα αυτά τα χρόνια που μόνο όφελος για όλους μας παρήγαγε. Προτείνω λοιπόν να δείξουμε τη δυσαρέσκεια και την αντίρρησή μας συλλέγοντας υπογραφές για την συνέχιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη μας».

 

Γεωργία Τσατάνη - Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Θα προσκομίσει στοιχεία

Έγγραφο που αποδεικνύει τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δήλωσε χθες  ότι θα προσκομίσει στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής η π. εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη.

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της επανέλαβε τις απειλές που δεχόταν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης την περίοδο που ερευνούσε την υπόθεση Βγενόπουλου ενώ υποστήριξε ότι έχει στοιχεία για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της. «Από το 1981 μέχρι το 2019 προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Οπωσδήποτε βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Ίσως ο κ. Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και ότι θα ενδώσω.

Παρά τη στοχοποίηση, εγώ δεν ενέδωσα. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλο αυτό τον βρόμικο πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογενείας μου» είπε και επανέλαβε τη μαρτυρία της για την αφαίρεση της φρούρησης λίγες ημέρες πριν γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

 

Λάκης Λαζόπουλος

Δεν θέλει λαϊκισμό ο Λάκης

Λιγότερο λαϊκισμό ζήτησε ο Λάκης Λαζόπουλος και προκάλεσε… αντιδράσεις!

«Νομίζω ότι είναι μεγάλη παγίδα να νομίζουμε ότι βγήκαμε από την κρίση στην οποία μπήκαμε. Οι Έλληνες βιάζονται να ανέβουν ξανά στα τραπέζια, αλλά τα τραπέζια πλέον δεν είναι στο ίδιο έδαφος που ήταν. Από κάτω υπάρχει κενό.

Είναι θέμα λίγου χρόνου να βρεθούμε σε δύσκολη κατάσταση. Ένας λαός που δεν διορθώνεται, είμαστε έθνος αδιόρθωτο, δεν ξέρει τι πρέπει να αποφύγει.

Μου έλεγε μια φίλη μου που πουλάει αθλητικά παπούτσια ότι ο αθλητισμός ανέβηκε επί κρίσης. Επειδή ήταν σε πολύ μεγάλη ένταση όλα τα σπίτια, αγόρασαν παπούτσια για να τρέχουν. Αυτοί που τρέχουν στους μαραθωνίους, είναι αυτοί που άρχισαν να τρέχουν επί κρίσης. ‘Ετσι αυξήθηκαν και οι πωλήσεις αθλητικών παπουτσιών.

Οι Έλληνες, λοιπόν, μάθανε να περπατάνε, να τρέχουν, να σπαταλάνε τον χρόνο τους στον αθλητισμό, σε ενέργειες που τους δίνουν χαρά. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου διασώθηκε από την κρίση, γιατί έμαθε να ζει σε κάθε κρίση» ανέφερε σε συνέντευξή του και επεσήμανε: «Και υπάρχει, βέβαια, και μια μερίδα κόσμου που πιστεύει ότι θα σταματήσει κάποτε η κρίση, για να κάνουν ακριβώς τα ίδια που έκαναν.

Και αυτοί που θέλουν να κάνουν τα ίδια είναι αυτοί που ηγούνται. Και πρέπει πλέον να σταματήσουν να δίνουν ψευδαισθήσεις στο λαό. Είτε δεξιοί, είτε αριστεροί.

Ο κόσμος πρέπει να έχει συνείδηση, κάθε φορά, για το πού βρίσκεται. Δεν μπορείς να δίνεις “χαλασμένες πυξίδες” στον λαό. Θα τις πληρώσει πολύ ακριβά. Εγώ προτείνω, λοιπόν, να σταματήσουν να μοιράζουν στον λαό χαλασμένες πυξίδες».

 

Ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στον ΣΚΑΙ

Τα κρυφά χαρτιά του 2015

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την περίοδο του 2015. Ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο άνθρωπος που έζησε πιο κοντά από όλους τους Ευρωπαίους, εξομολογήθηκε για τις δραματικές ώρες  μιλώντας στον ΣΚΑΙ για non paper του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αντικείμενο την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, για τη θετική στάση της Μέρκελ στο Grexit, αλλά και για εταίρους μας που στο παρασκήνιο ήταν σκληρότεροι και από τους Γερμανούς. «Ήθελαν οι Γερμανοί να τιμωρήσουν την Ελλάδα;

Δεν είμαι τόσο σίγουρος, αλλά έδιναν αυτή την εντύπωση. Αυτό οφείλεται στην κοινή γνώμη, στη Γερμανία η εφημερίδα Bild, το δεξιό κομμάτι του CDU, ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως παράδειγμα…

Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείς ένα έθνος ως παράδειγμα» σημείωσε ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι «δεν ήμουν ποτέ υπέρ ενός “Plan B”, είτε στις Κάννες ή μετά, παρότι είχαμε ένα “Plan B” στις τσέπες μας. Όμως δεν το ανέφερα ποτέ, επειδή αν το ανέφερα θα γινόταν.

Aν ο πρόεδρος της Κομισιόν έλεγε ότι “έχουμε σχέδιο Β, μην ανησυχείτε’’, τότε η Ελλάδα θα αναγκαζόταν να φύγει.

Οπότε, συνεχίζει, δεν τάχθηκα ποτέ υπέρ ενός “Plan Β”, όμως κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων στις Κάννες κυκλοφόρησαν πολλοί μύθοι γι’ αυτή τη συνάντηση, υποστήριξα σθεναρά να μιλήσουμε με τον Γιώργο Παπανδρέου και στον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην γίνει αυτό το δημοψήφισμα, είναι κακό, οι χρηματαγορές δεν καταλαβαίνουν… Δε με καθορίζουν οι χρηματαγορές, όμως ξέρω ότι υπάρχουν”.

 

Υπήρχαν και πιο σκληροί

…«Μερικές φορές η Μέρκελ έδινε την εντύπωση ότι ήταν υπέρ του Grexit, παρόλο που ποτέ δεν πίεζε πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Σόιμπλε θα δημοσιοποιούσε ένα non paper που θα ζητούσε από την Ελλάδα να αποχωρήσει για ένα συγκεκριμένο διάστημα από την ευρωζώνη. Ήμουν έντονα αντίθετος σε αυτό, γιατί από τη στιγμή που θα φύγεις, έφυγες» τονίζει ο κ. Γιούνκερ.

«Είναι εύκολο να φύγεις, παρόλο που αυτό θα συνεπαγόταν για την Ελλάδα τεράστια προβλήματα, όμως είναι πολύ δύσκολο να ξαναμπείς, οπότε ήμουν κάθετα αντίθετος σε αυτή την ιδέα» επεσήμανε.

Ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν αποκάλυψε επίσης ότι η «Μέρκελ δεν ήταν ο πιο δύσκολος άνθρωπος στο δωμάτιο… Άλλοι ήταν μακράν πιο δύσκολοι. Οπότε οι Γερμανοί μέσα στη χώρα τους έδιναν την εντύπωση ότι ήταν σκληροί, ήταν αυστηροί, ήταν άκαμπτοι. Ήταν, αλλά σε μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι άλλοι…».

 

ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA), κ. Κάρλο Περόνε
Ο Τύπος έχει μέλλον

Την πεποίθησή του ότι ο ευρωπαϊκός Τύπος αντέχει τη φθορά που προκαλείται «σε έναν κόσμο γεμάτο παραπληροφόρηση και ψεύτικες ειδήσεις» εκφράζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Realnews ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA), κ. Κάρλο Περόνε.

Ο Ιταλός εκδότης επισημαίνει ότι οι εφημερίδες ακόμη θεωρούνται ως μια αξιόπιστη πηγή και προσφέρουν ποιοτικό περιεχόμενο, το οποίο γράφεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, και όχι… fake news.

 
 

μέσα στο νοσοκομείο

 

Απάτη

«Τρέχει», μαθαίνουμε, σοβαρή έρευνα της Ασφάλειας με επίκεντρο κυρία, εργαζόμενη στη γραμματεία κλινικής νοσοκομείου στο Ηράκλειο, η οποία φέρεται να έταζε, με βάση τις καταγγελίες, λαγούς και πετραχήλια…

Κάποιοι πίστεψαν ότι πράγματι η εν λόγω κυρία έχει τρανές και φοβερές διασυνδέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και φέρονται να κατέθεσαν και το ανάλογο… “μπικικίνι” για τα διαδικαστικά του πράγματος. Και τώρα καταγγέλλουν «δαγκωματιά».

Η εν λόγω κυρία συνελήφθη στο νοσοκομείο το οποίο ψάχνει να δει κι αυτό τι συμβαίνει, πώς εμφανιζόταν να εργάζεται εκεί, το καθεστώς απασχόλησης κ.λπ.

Η αστυνομική έρευνα θα καταδείξει  τι ακριβώς παίζει. Δεν αποκλείεται πάντως η διερεύνηση αυτής της ιστορίας να αποκαλύψει και άλλες παράξενες καταστάσεις.

 

Πρόεδρος

Ο 32χρονος Γιώργος Αλεβιζάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου. Ο κ. Αλεβιζάκης, που ήταν μοναδικός υποψηφιος για την προεδρία της οργάνωσης, κατάγεται από τα Καλύβια και είναι λογιστής. Σιδεροκέφαλος.

 

Ξέρει

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε χθες ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού θα λήξει πιθανότατα τον Απρίλιο λόγω της ζέστης, χαιρετίζοντας για άλλη μια φορά τις ενέργειες της κινεζικής ηγεσίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Μέχρι τον Απρίλιο ή κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η ζέστη σε γενικές γραμμές σκοτώνει αυτού του είδους τους ιούς» είπε ο Τραμπ σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο. «Αυτό θα ήταν καλό», πρόσθεσε.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έπλεξε και πάλι το εγκώμιο του Πεκίνου για τον τρόπο που διαχειρίζεται την επιδημία, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 900 άνθρωποι.

 

Παραπληροφόρηση

Και μετά λέμε για… παραπληροφόρηση. Επί ώρες έπαιζαν κανάλια και σάιτ το… βίντεο από την «επίθεση των νταήδων στους διασώστες του ΕΚΑΒ»! Τελικά το βίντεο ήταν άσχετο με το περιστατικό, αφορούσε άλλο επεισόδιο, με κοπέλες, αλλά έτσι τούς… βόλευε, έτσι το έπαιξαν!

 

Η αλλαγή

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του οριοθέτησε τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να αλλάξει ο πολίτης το επώνυμό του, ενώ εξετάζοντας υπόθεση που το απασχόλησε, έκρινε ότι το παιδί που γεννήθηκε εκτός γάμου, το οποίο όμως αναγνωρίστηκε στην συνέχεια από τον φυσικό του πατέρα και έλαβε το επώνυμό του, μπορεί να λάβει το επώνυμο του άνδρα με τον οποίο η μητέρα του ακολούθως τέλεσε γάμο και ζουν και οι τρεις στην ίδια κατοικία.

Σύμφωνα με το ΣτΕ, για να αλλάξει ο πολίτης το επώνυμό του, πρέπει να έχει νόμιμους, σοβαρούς και τεκμηριωμένους λόγους που να καθιστούν αναγκαία την αλλαγή.

Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ μετά από άρνηση δημάρχου της Δυτικής Μακεδονίας να αποδεχθεί την αλλαγή επωνύμου ανήλικου παιδιού. Να διευκρινιστεί ότι εμπλοκή στην αλλαγή του επωνύμου έχουν ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης και ο υπουργός Εσωτερικών.