Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Αντιπολίτευση… τηλεχειρισμών και άνευ ευθυνών

Αντιπολίτευση να σου πετύχει! Όχι δεν είμαστε με τη συμπολίτευση στη Λότζια και ούτε αποκρύψαμε τα λάθη και τις παραλείψεις της.

Μα δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε ασχολίαστη τη στάση μιας ανεύθυνης αντιπολίτευσης, ειδικά όταν αυτή παίρνει γραμμή από εξωθεσμικά παράκεντρα και ορκισμένους εχθρούς της Λότζια.

Το κακό γι’ αυτή την αντιπολίτευση (που καταψηφίζει για να εκθέτει τη δημοτική Αρχή αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε βάρος της πόλης)  είναι ότι ο κόσμος καταλαβαίνει και σε λίγο θα της χτυπά ντενέκες.

Διότι βλέπει τι παίζει (εκτός από τον παπά) η τηλεόραση και μετά αντιλαμβάνεται τι ακολουθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει πάντως ενδιαφέρον να μάθουμε πού αποσκοπεί αυτή η αντιπολίτευση, διότι πολιτικά οφέλη δεν μπορεί να έχει.

Μόνο προβολή και υπερπροβολή που από μόνη της δεν φτάνει, παρά για δευτερότριτες θέσεις. Αφήστε δε που εκτίθενται από την υπερέκθεση του κάθε παράφρονα…  Εξάλλου το έργο το έχουμε δει δις στη Λότζια. Να είναι άραγε τόσο αυτοκαταστροφικοί τύποι και αφελείς, πέρα από «πρόθυμοι» και αναλώσιμοι;

 

Ιδού η Ρόδος λοιπόν…

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το πώς θα τοποθετηθούν οι δημοτικές παρατάξεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, που έρχεται προς συζήτηση το κρίσιμο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ.

Το θέμα έχει άμεσο αντίκτυπο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, η λειτουργία του οποίου κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, εάν δεν καταφέρει να αποκτήσει την οριστική αδειοδότησή του.

Αυτό που σχολιάζουν έντονα από την πλευρά της Λότζια είναι ότι ο κοινός πολιτικός βηματισμός που καταγράφουν οι παρατάξεις των Γ. Κουράκη και Η. Λυγερού, πανηγυρίζοντας μετά από κάθε καταψήφιση, έχει και άλλη ανάγνωση για την κοινωνία, που μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει και να βγάλει συμπεράσματα για το πώς ο ωμός και ανόθευτος ρεβανσισμός στρέφεται κατά των αναγκών του συνόλου.

O πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης

 

Ο εραστής… πρόεδρος και τα μοντέλα

Γνώστης του τηλεοπτικού χώρου και με μεγάλη εμπειρία, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει έτοιμος να επανέλθει στο προσκήνιο, γιατί όχι και μέσα από κάποιο τηλεοπτικό ριάλιτι.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε: «Θα πήγαινα 100% στο GNTM (σ.σ. το γνωστό σόου με τις επίδοξες μοντέλες).

Έχω μια εμπειρία από το 1969 ατελείωτη. Έχω την αίσθηση ότι για να είσαι κριτής πρέπει να είσαι εραστής αυτού που κάνεις».

Μπροστά στα δροσερά κοριτσόπουλα, πού να φτουρήσει ο έρωτας με την πολιτική; Και μπροστά στις πίστες και τις πασαρέλες, τι να μας πει και η «γαλάζια» πολυκατοικία;

 

υπερπανσέληνος

 

Μεγαλύτερο και φωτεινότερο φεγγάρι

Αύριο θα υπάρξει η πρώτη υπερπανσέληνος του 2020, καθώς η πανσέληνος σχεδόν συμπίπτει -με διαφορά μιας μέρας- με την κοντινότερη απόσταση της Σελήνης από τη Γη, με αποτέλεσμα το φεγγάρι να φαίνεται κάπως μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 2020 θα υπάρξουν άλλες τρεις υπερπανσέληνοι.

 

@patris
Απών από το Δ. Σ. του νέου αεροδρομίου ο Δήμος
Μινώα. Αλλά μην το κάνουμε και θέμα.
Οι ιθαγενείς έχουν μόνο υποχρεώσεις.
Antistathmistikos

 

Αισχροκέρδεια και με τις μάσκες

«Έλλειψη μασκών προφασίζονται οι εταιρείες για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια σε βάρος των νοσοκομείων και των πολιτών, εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία για εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων κοροναϊού και τη γρίπη που είναι σε έξαρση» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Η τιμή για την αγορά απλών χειρουργικών και υψηλής προστασίας μασκών λόγω αυξημένων αναγκών από τα νοσοκομεία ανέβηκε τις τελευταίες ημέρες 300%» προσθέτει η Ομοσπονδία.

Όπως σημειώνει, «τα νοσοκομεία χρειάζεται να διαθέτουν μεγάλες ποσότητες μασκών αυτόν τον καιρό και έτσι θα αναγκαστούν να τις αγοράσουν στη “μαύρη αγορά».

 

η νέα διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. με πρόεδρο, τον κ. Ελευθέριο Κοπάση και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Αριστείδη Παπαδογιάννη

Η νέα διοίκηση του ΟΑΚ

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. με πρόεδρο, όπως αναμενόταν, τον κ. Ελευθέριο Κοπάση και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Αριστείδη Παπαδογιάννη.

Τα νέα τακτικά μέλη του Ο.Α.Κ. Α.Ε. είναι οι: Γιάννης Στριλιγκάς, Αντώνης Κουμπενάκης, Χαρά Τριαματάκη, Ντίνος Κατσιδονιωτάκης και Θοδωρής Νίνος που οι περισσότεροι προέρχονται από το Δ.Κ.Μ. Τα αναπληρωματικά μέλη των παραπάνω είναι αντίστοιχα οι: Γιώργος Πετράκης, Ελένη Τιμοθεάτου,  Νίκος Βασιλάκης, Στέλιος Σπυριδάκης και Νικόλαος Κρεβατσούλης.

 

Από τα fake news στον φόρο τιμής!

Ο 33χρονος οφθαλμίατρος, που πρώτος από όλους προσπάθησε από τον Δεκέμβριο να ενημερώσει τις κινεζικές Αρχές για την επιδημία του κορονωϊού, υπέκυψε χθες.
Ο 33χρονος οφθαλμίατρος, που πρώτος από όλους προσπάθησε από τον Δεκέμβριο να ενημερώσει τις κινεζικές Αρχές για την επιδημία του κορονωϊού, υπέκυψε χθες.

Ο θάνατός του έχει προκαλέσει την οργή της κινεζικής κοινής γνώμης, καθώς ο Λι Ουενλιάνγκ είχε κατηγορηθεί τότε για διασπορά ψευδών ειδήσεων και τον είχαν υποχρεώσει να υπογράψει δήλωση μετάνοιας για το «σφάλμα» του!

«Πέθανε μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειές μας να τον σώσουμε», ανέφερε η κυβέρνηση της Γουχάν σε ανακοίνωσή της. «Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήριά μας.

Αποτίνουμε φόρο τιμής στον τρόπο που στάθηκε στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της επιδημίας και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του!».

Αυτό λέγεται και κινέζικη υποκρισία!

 

Εμβόλια υπό αμφισβήτηση…

«Η γρίπη δεν είναι ένα σταθερό νόσημα, δεν ξέρεις ποιος ιός θα κυκλοφορήσει» και για αυτό το εμβόλιο φέτος δεν είναι τόσο καλό, ανέφερε η λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, Έλενα Μαλτέζου.

Τόσο καλά!

 

 

Ο π υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, και ο κ. Κ. Καραμανλής με τον Κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη.

Ο Μητσοτάκης,  ο ΒΟΑΚ και η περιοδεία

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δώσει πλήρη φάκελο στον πρωθυπουργό για τον ΒΟΑΚ, δήλωσε χθες στην «Π» π υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, που όπως και ο κ. Κ. Καραμανλής θα συνοδεύσει σήμερα τον Κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης πριν το μεσημέρι θα είναι παρών στην έναρξη των εργασιών του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, ενώ το πρόγραμμά του θα συνεχιστεί σε Ρέθυμνο και Χανιά, απ’ όπου θα γίνουν οι όποιες ανακοινώσεις για τον ΒΟΑΚ.

Στο Ρέθυμνο θα βρίσκεται στη 1:30 το μεσημέρι, όπου θα έχει επαφές με κόσμο, θα κάνει μια βόλτα στην παλιά πόλη και προφανώς μια στάση σε κεντρικό καφέ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται το απόγευμα στα Χανιά, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί διαδοχικά την 115 Πτέρυγα Μάχης, τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή και το δήμαρχο κ. Σημαντηράκη.

 

Αχρωματοψία

Σε μια εποχή που η δημόσια διοίκηση- υποθετικά μιλώντας- εκσυγχρονίζεται και η γραφειοκρατία μειώνεται, ο ΟΑΕΔ επιμένει παραδοσιακά… Ζητά από τους συναλλασσόμενους απλά έγγραφα που βγαίνουν από το δημοτολόγια ή τα ΚΕΠ, αλλά δεν τα κάνει δεκτά με email ή fax.

Μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Και email έχει και fax. Απλώς, δεν έχει έγχρωμο εκτυπωτή και στο τύπωμα δεν θα φαίνεται η μπλε σφραγίδα του Δημοσίου!

Οπότε, ο κάθε συναλλασσόμενος πρέπει να τα καταθέτει με φυσική παρουσία, ακόμα και αν χρειαστεί ν’ αφήσει τη δουλειά του.

Και μιλάμε για έγγραφα τυπικά, απ’ αυτά που συμπληρώνουν τη «χαρτούρα» κάθε απλής πράξης.

 

Τα… καλάθια

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι πολυπράγμων. Μέχρι και μπάσκετ παίζει και άμα λάχει συνδιοργανώνει και All Star Game.

Αλλά προς Θεού, με χορηγούς, χορηγίες και κανόνες προβολής ουδεμία εμπλοκή έχει. Η λογική είναι να βάλουμε τα καλάθια χωρίς ποτέ να σπάμε αβγά…

Μια λογική που αργά ή γρήγορα θα την οδηγήσει στο… να χάσει και τα αβγά και τα καλάθια!

 

Οι εξαγωγές

Για δεύτερο συνεχόμενο έτος οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν νέο ιστορικό ρεκόρ ανερχόμενες στο ποσό των €33,8 δισ. το 2019.

Όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή και επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ, οι εξαγωγές της Ελλάδας τον Δεκέμβριο 2019 σημείωσαν σημαντική άνοδο κατά 10,7%, δηλαδή €276,2 εκατ. και ανήλθαν σε €2.868,8 εκατ., έναντι €2.592,6 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Ωστόσο η συνολική αύξηση σε σχέση με το 2018 είναι μόλις στο 1%!

 

Συλλυπητήρια

Δύσκολες ώρες για τον αντιστράτηγο ε.α. Μανόλη Παραβολιδάκη, που θρηνεί την πολυαγαπημένη του μητέρα, Ευαγγελία, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών την Πέμπτη. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στο Καταλαγάρι και η ταφή της στη Μίλατο.

Η «Π» απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στον Μ. Παραβολιδάκη και στους άλλους οικείους της θανούσης, που απεβίωσε στα 90 της χρόνια.