Δηλαδή, για να καταλάβω κι εγώ ρε παιδιά. Δεν θα είναι πια η Μαρέβα «η Πρώτη Κυρία» της χώρας; Θα της πάρει τον τίτλο μέσα από τα χέρια η Αικατερίνη, που πρότεινε ο Κυριάκος ως υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας;

Αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρείται «ο πρώτος πολίτης» της χώρας, δικαιωματικά η Προεδρίνα της Δημοκρατίας θα είναι  «η Πρώτη Κυρία»! Αυτό όμως είναι άδικο. Δεν το θέλει ούτε ο Θεός! Μια κυρία από το πουθενά, να έρχεται και να «λεηλατεί» την «πρωτιά», χωρίς καν η ίδια να το έχει επιδιώξει!

Είχε άραγε συζητήσει το πρωθυπουργικό ζεύγος αυτό το ενδεχόμενο, πριν να ανέβει ο πρωθυπουργός στο βουνό και να πάρει την απόφαση; Αν δεν το είχαν πάντως συζητήσει μεταξύ τους, θα μπει σε μπελάδες ο Κυριάκος…

Η Κυρία Πρωθυπουργού, πρόλαβε να χαρεί και να απολαύσει τις τιμές της «Πρώτης Κυρίας» για περίπου ένα εξάμηνο. Πάνω που είχε αρχίσει να «χώνεται» στο «πετσί» του ρόλου, έρχεται ο «σκηνοθέτης» Κυριάκος, για να δώσει τον ρόλο της σε μια καινούργια και άγνωστη πρωταγωνίστρια. Πάλι καλά δηλαδή που πρόλαβε να φωτογραφηθεί δίπλα στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και τον Πλανητάρχη!

Να δεις που την «έφαγε» το κακό το «μάτι»! Όταν χαμογελούσε αμέριμνη πλάι στην Μελάνια στον Λευκό Οίκο, δεν την ακολουθούσαν μόνο τα αδιάκριτα κουτσομπολίστικα βλέμματα όλου του κόσμου, αλλά κι εκείνα τα φθονερά, διαπεραστικά εδώ στην Ελλάδα…

Αλλά και ο Ντόναλντ, αποδείχθηκε τελικά πολύ γρουσούζης ρε αδερφέ! Πριν λίγες μέρες βάλθηκε να την χρήσει ο ίδιος «Πρώτη Κυρία» της Ελλάδας, κατά την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον Λευκό Οίκο, ενώ δεν είπε μια καλή κουβέντα, ένα κομπλιμέντο για πάρτη της.

Θα μου πείτε βέβαια, εδώ δεν ψέλλισε καλή κουβέντα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που την ήθελε μάλιστα πολύ και θα έλεγε για την γυναίκα του!

Τώρα όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω στην Αικατερίνη, έχοντας μόνο τον τίτλο της υποψήφιας Προεδρίνας.

Φανταστείτε τι θα γίνει, όταν με το καλό πάρει και τον τίτλο της Προέδρου της Δημοκρατίας, που όπως όλα δείχνουν θα τον λάβει σύντομα! Τότε θα γίνει αυτό που όλοι φανταζόμαστε: Θα την ξεχάσουν οι πάντες!

Έτσι γίνεται εδώ «στο Ελλάντα»! Στη χώρα όπου ευδοκιμεί η υπερβολή και φυτοζωεί η σοβαρότητα!

Στην σημερινή Ελλάδα, η ενημέρωση «συνθλίβεται», δυστυχώς, ανάμεσα σε δύο «κόσμους» παράλληλους αλλά εχθρικούς! Ο ένας είναι ο συμβατικός κόσμος των υποταγμένων ΜΜΕ(Έντυπων και ηλεκτρονικών)στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που τα κατευθύνουν και τα συντηρούν.

Ο άλλος είναι ο κόσμος των απείθαρχων, αυτοεξόριστων παροικούντων στην ιντερνετική «Ιερουσαλήμ», με συνοδοιπόρους τους ακούραστους «κωπηλάτες» των κοινωνικών δικτύων!

Αυτοί οι δύο «κόσμοι» της ενημέρωσης ανέλαβαν κι ετούτη τη φορά να μας «συστήσουν» την πρώτη, ως γυναίκα, αλλά την έβδομη ως πρόσωπο, ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Ο πρώτος «κόσμος» έσπευσε να την αγιοποιήσει και να μας την παρουσιάσει ως την «Μεγάλη Αικατερίνη της Ελλάδος»! Την «λιβάνιζε» καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ με διθυράμβους και παινέματα και για να την νιώσουμε ακόμα πιο δική μας, χρειάστηκε να «ξεθάψει» τρεις γενεές!

Η τηλεοπτική του κάμερα έφτασε ως το χάλασμα που βρίσκεται στο χωριό Σταυρούπολη της Ξάνθης, στο οποίο στεγαζόταν κάποτε το παντοπωλείο του παππού της «Αγίας» Αικατερίνης. Αυτό θα πει συνέπεια στην ενημέρωση…!

Ο δεύτερος «κόσμος» της ενημέρωσης, αντιδρώντας στις υπερβολές του πρώτου «κόσμου», απάντησε κι αυτός, με υπερβολή βέβαια, αποκαθηλώνοντας την προβεβλημένη εικόνα της «Αγίας» Αικατερίνης, με το να αμφισβητεί ευθέως τις εμφανείς «αρετές» της.

Οι πρώτες αναρτήσεις που τρόλαραν την εμφάνιση της υποψήφιας «Πρώτης Κυρίας», περιείχαν φωτογραφία στην οποία εικονίζονταν, αριστερά η πληθωρική πρόεδρος της Κροατίας με μαγιό και δεξιά η δική μας υποψήφια πρόεδρος με  την τήβεννο! Σε άλλες πάλι αναρτήσεις, με μοναδικό «επιχείρημα» την εικόνα, αναδείκνυαν με ειρωνεία τις ομοιότητες της Αικατερίνης με ήρωες του «Χάρι Πότερ».

Είναι όμως άδικο και απρεπές ταυτόχρονα, να εξάγει κάποιος συμπεράσματα για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει καν, από τα φυσιογνωμικά του και μόνο χαρακτηριστικά! Και οι δύο αυτοί «κόσμοι» αδίκησαν παράφορα και την Αικατερίνη αλλά και την πραγματικότητα!

Μπορεί αυτή η μικροκαμωμένη Κυρία, να διαθέτει ένα τεράστιο εκτόπισμα προσωπικότητας, ένα μεγάλο απόθεμα ψυχικής και πνευματικής δύναμης, ώστε να καταφέρει να δώσει ουσία και περιεχόμενο, στον καταφρονεμένο πολιτειακό μας θεσμό!

Μπορεί ακόμα και να «εμπνεύσει» ξανά εκείνους τους απογοητευμένους πολίτες, που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στο πρωθυπουργικοκεντρικό κράτος, προσφέροντάς τους ένα «καταφύγιο» ελπίδας! Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτόν τον φιλόδοξο ρόλο, αλλά τουλάχιστον ας της δώσουμε την ευκαιρία να το προσπαθήσει.

Αν και σήμερα ο ρόλος του ΠτΔ είναι εντελώς διακοσμητικός, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και δυνατότητες, δεν παύει  όμως να εκπροσωπεί το επίσημο κράτος για όλες τις εθνικές μας υποθέσεις, αλλά και να αποτελεί σύμβολο εθνικής ενότητας και ομοψυχίας!

Ο Κυριάκος με την επιλογή του αυτή, έκανε μια επιτυχημένη κίνηση που αιφνιδίασε τον πολιτικό κόσμο. Η κίνηση είχε για εκείνον πολλαπλό όφελος: Από τη μία εξασφάλισε την αναγκαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη έστειλε ισχυρό μήνυμα στις συνιστώσες της Ν.Δ. για το ποιος είναι το «αφεντικό» και το κυριότερο, άδειασε μια πολύτιμη θέση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να την καλύψει στη συνέχεια από «προβλέψιμο» πρόεδρο και πολύ χρήσιμο στο μέλλον.

Ακόμα κι αν χρησιμοποίησε (που χρησιμοποίησε) στο διάγγελμά του επικοινωνιακά τεχνάσματα και θεατρινισμούς, με αναφορές σε σύμβολα και παραλληλισμούς (Μάνα, Δημοκρατία, Ελευθερία κ.λ.π.) που στόχευσαν κατευθείαν στο συναίσθημα, εντούτοις εμφανίστηκε ενωτικός, απολογητικός και γενναιόδωρος! Με την επιλογή του αυτή επιθυμεί να στείλει το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι εγκαινιάζεται τώρα μΙα νέα εποχή για τη θέση της γυναίκας στη χώρα μας.

Επειδή όμως ο Κυριάκος είναι κι αυτός πολιτικός και δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να έχει στο μυαλό του, εκτός βέβαια από την εξουσία, καλό θα είναι οι γυναίκες που ενθουσιάστηκαν από την επιλογή του, να κρατάνε μικρό «καλάθι». Το ίδιο «καλάθι» που κρατούσαν και οι έγχρωμοι στις ΗΠΑ, επί προεδρίας του επίσης έγχρωμου Μπαράκ!

Ο Κυριάκος κατάφερε να στρέψει προσωρινά το πολιτικό ενδιαφέρον, από τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος, σε μια κορυφαία μεν διαδικασία, την οποία όμως, το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα, όχι μόνο την έχει απαξιώσει, μαζί με τον θεσμό,  αλλά και την έχει εκμεταλλευτεί δεόντως κατά το παρελθόν εκ του πονηρού.

Μετά την απόφαση του βουνού, περιμένουν τον πρωθυπουργό ένα «βουνό» προκλήσεις! Τα εθνικά μας ζητήματα μαζί με το προσφυγικό, συνιστούν τις κορυφαίες προτεραιότητες…

Ελπίζω και εύχομαι, η Πρώτη Κυρία στην Προεδρία της Δημοκρατίας να κάνει την έκπληξη! Να γοητεύσει με την παρουσία της και να διαπρέψει, αναβαθμίζοντας, όχι μόνο τον πολιτειακό θεσμό που εκπροσωπεί, αλλά και το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα!