Απελπιστική η κατάσταση σε Μασταμπά και Ατσαλένιο
Απελπιστική η κατάσταση σε Μασταμπά και Ατσαλένιο. «Παγίδες θανάτου» αποτελούν τα σκαμμένα δίκτυα

«Κραυγή απόγνωσης» βγάζουν κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Μασταμπά και του Ατσαλένιου σε σχέση με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Μπορεί το συγκεκριμένο έργο να έχει διαφημιστεί από τη δημοτική Αρχή ως ένα από τα εμβληματικότερα και σπουδαιότερα των τελευταίων δεκαετιών για το Ηράκλειο, ωστόσο αυτό το όραμα δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση να το ασπάζεται ο ανάδοχος του έργου.

Στην αρχή και παρά το γεγονός πως ακόμα και οι διαδικασίες αντικατάστασης των δικτύων είχαν σοβαρά προβλήματα και προκαλούσαν μεγάλη αναστάτωση για το έργο, οι κάτοικοι κράτησαν χαμηλούς τόνους, παρά την επιβάρυνση της περιοχής, αντιλαμβανόμενοι πως για να γίνει ένα έργο δεν μπορεί να μην υπάρξουν προβλήματα.

Εικόνες... ντροπής στους δρόμους

Στη συνέχεια όμως οι κάτοικοι διαπιστώνοντας ότι ο ανάδοχος του έργου άφησε πίσω του λακκούβες, χαντάκια και κακοτεχνίες, θεώρησαν πως πρέπει να αντιδράσουν, ανεξάρτητα από το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να βρουν το δίκιο τους.

Οι εικόνες που παρουσιάζει η «Π» είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί, αλλά και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει ένα τέτοιο έργο το συνεργείο που το έχει αναλάβει.

Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες των περιοχών, τα ατυχήματα, οι τραυματισμοί πεζών, οι ζημιές αυτοκινήτων και δικύκλων, αλλά και οι πτώσεις ηλικιωμένων, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή.

Από τα συνεχή ατυχήματα και τα προβλήματα που προκαλούνται επικρατεί καθημερινά οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι χαρακτηρίζουν άκρως επικίνδυνη και απαράδεκτη την όλη κατάσταση και η οποία, όπως λένε, γίνεται χαώδης όταν βρέχει και σχηματίζονται απροσπέλαστες λίμνες και λάσπες έξω από τα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα συνεργεία του εργολάβου έσκαψαν τους κεντρικούς δρόμους και παράδρομους, πέρασαν σωλήνες υδροδότησης και στη συνέχεια τους σκέπασαν όπως όπως, για να εξαφανιστούν αμέσως μετά.

Ήδη τα χώματα, με τα οποία σκεπάστηκαν οι τομές των εργασιών, έχουν φύγει με τις βροχές, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, κι έχουν σχηματιστεί  χαντάκια στους κατεστραμμένους δρόμους. Όπως τονίζουν παράλληλα οι κάτοικοι, όταν βρέχει «οι δρόμοι μεταβάλλονται σε λιμνοθάλασσες και δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας».

Οι κάτοικοι ζητούν από τον αρμόδιο εργολάβο να αποκαταστήσει άμεσα το οδικό δίκτυο για να είναι ασφαλές, ενώ επιρρίπτουν σημαντικές ευθύνες τόσο στη δημοτική Αρχή, όσο και στη Δημοτική Επιχείρηση, αφού, όπως αναφέρουν, έχουν απευθυνθεί πάρα πολλές φορές στον Δήμο χωρίς να έχουν καταφέρει καμία αλλαγή.