Ο Δημήτρης Βρύσαλης
Ο κ. Δημήτρης Βρύσαλης

Η λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου δεν μπορεί να ανήκει σε φορέα που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και έχει ως γνώμονα του μόνο τα κέρδη, όπως η ΔΕΠΑΝΑΛ.

Αυτό τονίζει ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Βρύσαλης, ο οποίος κατέθεσε μια διαφορετική πολιτική πρόταση ξεκαθαρίζοντας ότι η σπουδαία αυτή πολιτιστική υποδομή θα πρέπει να περάσει στον πλήρη έλεγχο του Δήμου και όχι στα χέρια μιας ανώνυμης εταιρείας.

Αυτό αποτυπώθηκε και στο σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, που όμως δεν υιοθετήθηκε από το Σώμα. Στο ψήφισμα ζητείται να αρθούν οι αποφάσεις 820/2010 και 821/2010 του Δημοτικού Συμβούλιου, που όριζαν τη ΔΕΠΤΑΗ μόνο ως φορέα κατασκευής του ΠΣΚΗ και της ανατέθηκε και η ευθύνη της λειτουργίας του.

Αυτό μεταφέρεται και στην Οικονομοτεχνική Μελέτη για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, όπου αναφέρεται πως ένας από τους βασικούς σκοπούς της επιχείρησης είναι και η λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ).

Σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη, το  Δημοτικό Συμβούλιο δεν έπρεπε να  αποδεχτεί η λειτουργία του ΠΣΚΗ να ανήκει σε φορέα που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και έχει ως γνώμονα μόνο τα κέρδη, όπως η ΔΕΠΑΝΑΛ.

Στο πλαίσιο αυτό θα έπρεπε να αναλάβει να εξασφαλίσει τον κατάλληλο σχεδιασμό και να διεκδικήσει γενναία κρατική χρηματοδότηση, για να διασφαλιστεί τέτοια λειτουργία του ΠΣΚΗ, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε υψηλού επιπέδου πολιτιστικό περιεχόμενο, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και ταυτόχρονα να συμβάλει στην ανάπτυξη και προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας.