ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Κουράκης με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λ.Μενδώνη

Σειρά προτάσεων κατέθεσε στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λ.Μενδώνη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Κουράκης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ενισχύοντας το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση των ενετικών τειχών.

Ο κ. Κουράκης πρότεινε μεταξύ άλλων τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου Κνωσού  και μιας ζωντανής Πολιτιστικής Διαδρομής – σύνδεσης των μνημείων με τον αστικό ιστό και την ύπαιθρο. Για τον λόγο αυτό προτείνεται η εκπόνηση Ειδικού Χωροταξικού για την περιοχή που θα αποτελέσει ευκαιρία για ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείου Πολιτισμού και θα θέσει τα θεμέλια για την υλοποίηση του έργου.

Επίσης υποστήριξε την παραχώρηση των ενετικών τειχών στον Δήμο Ηρακλείου και την ενιαία διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων που παραχωρούνται σε ιδιώτες και επαγγελματίες με σύγχρονες, καλαίσθητες και συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να αναβαθμιστεί η αισθητική εικόνα της πόλης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κουράκης τόνισε ότι «η πολιτιστική κληρονομιά είναι καθοριστική για την ταυτότητα του τόπου μας. Η ιστορία μας, τα μνημεία και ο άυλος πολιτισμός που μας περιβάλλει αποτελούν τις κοινές ρίζες και αναφορές που μας δένουν με το Ηράκλειο».