Τα πρώτα αποτελέσματα φτάνουν στο επιτελείο Λαμπρινού
Τα πρώτα αποτελέσματα φτάνουν στο επιτελείο Λαμπρινού

Στις αγκαλιές και τα φιλιά δεκάδων Ηρακλειωτών και μελών της «Δύναμης Πολιτών» βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος δέχτηκε χθες εκατοντάδες ευχές για το θεαματικό εκλογικό αποτέλεσμα με το οποίο έφερε την ανατροπή ξανά στον Δήμο Ηρακλείου.

Το προεκλογικό σύνθημα «ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει…» συνεπήρε χθες όλους τους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν το εκλογικό κέντρο που πανηγύριζαν για το αποτέλεσμα της μεγάλης χθεσινής αναμέτρησης.

Πλημμύριζαν από χαρά τα μέλη της «Δύναμης Πολιτών» που γιόρταζαν το εκλογικό αποτέλεσμα υπογραμμίζοντας με νόημα ότι είναι αποτέλεσμα της παραγωγικής συνεισφοράς όχι μόνο όσων εκλέχθηκαν αλλά και όσων δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

 

Η νίκη έχει “κλειδώσει” και οι υποστηρικτές του Λαμπρινού πανηγυρίζουν
Η νίκη έχει “κλειδώσει” και οι υποστηρικτές του Λαμπρινού πανηγυρίζουν

Και αυτό όπως τόνιζαν είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί διότι οι άνθρωποι αυτοί εργάστηκαν γνωρίζοντας ότι ακόμα και αν κερδίσει ο κ. Λαμπρινός δεν θα καταφέρουν να καθίσουν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Και το γεγονός αυτό κάνει τη συνεισφορά τους πιο σημαντική.

Προβληματισμός για το εκλογικό αποτέλεσμα στο εκλογικό κέντρο του Γιάννη Κουράκη

Σκεπτικισμός επικρατεί στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Κουράκη όπου βρίσκονταν από νωρίς όλα τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο 375» για να παρακολουθήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η αναμέτρηση του δεύτερου γύρου δεν έφερε την πολυπόθητη νίκη, που όλοι ανέμεναν και μένει να απαντηθεί πώς για μια ακόμα φορά η παράταξη έφτασε τόσο κοντά στην πηγή και νερό δεν ήπιε.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο κ. Κουράκης σε μια αποστροφή των χθεσινών δηλώσεών του χθες είπε ότι σε δεύτερο χρόνο θα τοποθετηθεί σχετικά με το αποτέλεσμα. Ωστόσο η πολιτική εκτίμηση της παράταξης είναι ότι παραμένει ισχυρή με δυναμική εκπροσώπηση στον Δήμο Ηρακλείου.