Αυλαία στην προεκλογική περίοδο με χαλαρές εκδηλώσεις για τους Κουράκη - Λαμπρινό

Με χαλαρές εκδηλώσεις μπροστά από τα εκλογικά τους κέντρα σε πλατεία Ελευθερίας και στην πεζοδρομημένη οδό Ίδης, επέλεξαν να κλείσουν τις προεκλογικές τους εξορμήσεις για τον δεύτερο γύρο, οι δύο διεκδικητές του Δήμου Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης και Βασίλης Λαμπρινός.

Και στις δύο εκδηλώσεις υπήρξε πλήθος κόσμο, παραβρέθηκαν οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και πολλά στελέχη της παράταξης καθώς και απλοί πολίτες, επιχειρηματί­­ες και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν εκφράσει επίσημα πλέον την στήριξη τους στο πρόσωπο του ενός ή του άλλου υποψήφιου.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση Κουράκη
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση Κουράκη

Στο εκλογικό κέντρο του Γιάννη Κουράκη, δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ μια γιορτή με χαλαρή διάθεση, μουσική και ποτό, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να συγχαρεί τον Γιάννη Κουράκη για την επιτυχία του και τα ποσοστά του 36 % που έλαβε στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Από τη συγκέντρωση Κουράκη
Από τη συγκέντρωση Κουράκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κουράκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την υποστήριξη τους στο πρόσωπο του, ενώ δήλωσε πως η χθεσινή συγκέντρωση αποτελεί το τελευταίο μήνυμα νίκης πριν από τις κάλπες.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουράκης, η νίκη που αναμένεται να επιτύχει το Ηράκλειο θα είναι μια μεγάλη νίκη την Κυριακή, ενώ δήλωσε σίγουρος για την επικράτηση της παράταξης του στην αυριανή διαδικασία.

 

«Ραντεβού νίκης» στο νέο πεζόδρομο που σηματοδοτεί τη συνολικότερη αλλαγή στην αντίληψη διοίκησης της πόλης, έδωσε στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης του ο Βασίλης Λαμπρινός από το εκλογικό του κέντρο στην Ίδης.

Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, υποστήριξε πως τα δεδομένα και η ανταπόκριση του κόσμου δείχνουν πως η αυριανή ημέρα θα είναι ημέρα νίκης για τη «Δύναμη Πολιτών» κι ευχαρίστησε όλους όσοι τον υποστήριξαν.  Ειδικές αναφορές έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου στον έντιμο αγώνα όλων που δόθηκε με ήθος και καθαρότητα, κάνοντας σαφές ότι «αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη Δύναμη Πολιτών να ξεχωρίζει».

Γέμισε η Ίδης μπροστά από το εκλογικό κέντρο Λαμπρινού
Γέμισε η Ίδης μπροστά από το εκλογικό κέντρο Λαμπρινού

Εκτός από τους παραβρισκόμενους και τους νέους δημοτικούς συμβούλους, ο Βασίλης Λαμπρινός ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τον αγώνα τους, τους συμβούλους που δεν εκλέχτηκαν αλλά παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να μοιράζονται το όραμα για ένα Ηράκλειο που θα ανήκει στους πολίτες, για ένα Ηράκλειο που θα βασίζεται στις συνεργασίες και στις συγκλήσεις και για ένα Ηράκλειο, που δεν μπορεί να γυρίσει πίσω σε εποχές του παρελθόντος και σε σκοτεινές αντιλήψεις.

«Αυτή την Κυριακή πάμε μπροστά και μόνο μπροστά!» τόνισε ο Βασίλης Λαμπρινός.