ο Μανόλης Κοκοσάλης
Προσέγγισε το 90% στην επανεκλογή του ο Μανόλης Κοκοσάλης

Το… τερμάτισε στον Δήμο Αρχανών- Αστερουσίων ο υποψήφιος δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης, το ποσοστό εκλογής του οποίου λίγο πριν τα μεσάνυχτα προσέγγιζε το 90%!

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κοκοσάλης αναμετρήθηκε με τον κ. Μανόλη Καρκαβάτσο και κατάφερε να κυριολεκτικά «να τινάξει την μπάνκα στον αέρα» συγκεντρώνοντας ένα ασύλληπτο εκλογικό αποτέλεσμα με το οποίο ανανεώνει πανηγυρικά τη θητεία του. Ο κ. Κοκοσάλης κατάφερε σχεδόν να διπλασιάσει τα εκλογικά ποσοστά του, ενώ ο κ. Καρκαβάτσος είχε σφραγίσει το 10% των ψήφων του εκλογικού σώματος.

Η επανεκλογή του κ. Κοκοσάλη ήταν κυριολεκτικά περίπατος, ακριβώς λόγω των όσων είχαν προηγηθεί, καθώς όπως επισήμανε με δηλώσεις του στην «Π» επιχειρήθηκε ένα πρωτόγνωρο πανελλαδικά εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί, για πρώτη φορά έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να ενωθούν οι δυνάμεις της κοινωνίας μέσα από ένα ψηφοδέλτιο το οποίο συγκροτήθηκε ακριβώς στο πνεύμα της λογικής του «Κλεισθένη», με σκοπό δηλαδή να ενώσει  και όχι να διχάσει την κοινωνία.

Όπως εξηγεί ο κ. Κοκοσάλης, οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα αυτή του Μάνθου Πολιτάκη και του Νίκου Δρακάκη ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής τον ίδιο. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος, αυτή η πολιτική σύμπραξη ήταν αποτέλεσμα του σεβασμού στην αντίθετη άποψη, αλλά και στη σύνθεση με κοινό παρανομαστή όλων το κοινωνικό όφελος.

«Έτσι όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, με αυτοσκοπό όχι τη μικροπολιτική και την προσωπική ιδιοτέλεια, αλλά την αναζήτηση της συνεργασίας και της σύμπραξης με στόχο να υπηρετηθούν οι ανάγκες και να λυθούν τα προβλήματα της κοινωνίας, που μπορούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα λύσουμε όλοι μαζί».

Ο κ. Κοκοσάλης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα τονίζοντας ότι τα υψηλά ποσοστά σημαίνουν αυτόματα και ακόμα υψηλότερες ευθύνες. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «η επόμενη μέρα μάς βρίσκει να σηκώνουμε τα μανίκια ψηλά, συντονισμένους με μοναδικό στόχο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των δημοτών, που μας απέδωσαν ένα εξαιρετικά τιμητικό ποσοστό, που αντανακλά και την αποδοχή του κόσμου στο εγχείρημα της πολιτικής σύμπραξης.

Στο πλαίσιο αυτό δεν έχουν νόημα οι ανούσιες αντιπαραθέσεις, αλλά η καλή συνεργασία με στόχο τη χάραξη μιας παραγωγικής πολιτικής με στόχο την τοπική ανάπτυξη». Σε ό,τι αφορά στην παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε ότι δεν την αντιμετωπίζει ως αντίπαλο, αλλά συνοδοιπόρο σε μια διαδρομή με κοινό αγώνα την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας.