Ήρωας αλλά και μοιραίος ο Γιακουμάκης που σκόραρε, έβγαλε τη φανέλα του και αποβλήθηκε
Ήρωας αλλά και μοιραίος ο Γιακουμάκης που σκόραρε, έβγαλε τη φανέλα του και αποβλήθηκε

Ήταν θέλημα Θεού. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση για την χθεσινή απίστευτη νίκη του ΟΦΗ με σκορ 3-2 επί του Πλατανιά που του χάρισε την κατηγορία. Ένα παιχνίδι όπου οι εναλλαγές συναισθημάτων ήταν διαρκείς και τελικά έμελλε να είναι η ομάδα του Χάιμε Βέρα αυτή που πανηγύρισε στο φινάλε και χάρη στο γκολ του Ναμπί στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Ο ΟΦΗ βρέθηκε από τον παράδεισο στην κόλαση και από κει πάλι στον παράδεισο. Προηγήθηκε δυο φορές, είδε τον Πλατανιά να ισοφαρίζει ισάριθμές, την δεύτερη στο 91’, κι όμως στο τέλος ήταν εκείνος που πανηγύρισε με το φοβερό γκολ του Ναμπί από φάουλ που άφησε… ξερούς τους Χανιώτες.

Ήταν ένα ματς που θύμισε… Τσάμπιονς Λιγκ με τις διακυμάνσεις του και που σίγουρα αγωνιστικά αφήνει πίκρα στον Πλατανιά που έδειξε ότι άξια βρέθηκε στα μπαράζ και άξιζε το εισιτήριο αλλά όταν μιλάμε για μπαράζ και ΟΦΗ, η ομάδα του Ηρακλείου ποτέ δεν έχει βρεθεί χαμένη εκτός από μια φορά στις Σέρρες.

Ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη αν και δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά μέτρησε η εμπειρία και η… φανέλα. Το σκορ άνοιξε στο 11’ με πέναλτι (δεν ήταν) του Νέιρα αλλά ο Πλατανιάς βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 42’ από στημένη φάση και με σκόρερ τον Τσαμούρη.

Το β’ ημίχρονο είχε  συγκλονιστική εξέλιξη, με τον Γιακουμάκη να γίνεται ήρωας και παράλληλα μοιραίος αφού έκανε το 2-1 στο 69’ αλλά απερίσκεπτα έβγαλε τη φανέλα και πήρε την κόκκινη!

Ωστόσο, στο 75’ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, καθώς ο Μπιανκόνι και σωστά αποβλήθηκε, έχοντας απωθήσει τον Παπάζογλου με δύναμη.

Ο ΟΦΗ έκανε το λάθος να δώσει γήπεδο και το πλήρωσε στο 91’ με τον Παπανικολάου να γράφει το 2-2 αλλά το ματς δεν είχε τελειώσει.

Η μπάλα αναπαύεται στα δίχτυα μετά το φάουλ του Ναμπί που έδωσε τη νίκη-παραμονή στον ΟΦΗ
Η μπάλα αναπαύεται στα δίχτυα μετά το φάουλ του Ναμπί που έδωσε τη νίκη -παραμονή στον ΟΦΗ

Ο Ναμπί είχε τον τελευταίο λόγο, σκόραρε στο 95’ με φάουλ από πλάγια, κι έτσι ο ΟΦΗ ανανέωσε το ραντεβού του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Κομίνης (Θεσπρωτίας)  είχε το λάθος στην φάση του πέναλτι. Βοηθοί του ήταν οι Κούλα Χασάν (Ξάνθης) Μπαλτάς (Αχαΐας).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Κοροβέσης, Νάστος, Παπάζογλου, Μεγιάδο, Σακόρ (59’ Ναμπί), Βαζ, Φερέιρα (59’ Ντίνας), Νέιρα, Σάσι (46’ Γιακουμάκης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γκοτ, Τσαμούρης, Κόρτσταμ, Ρουσσάκης (77’ Παπουτσογιαννόπουλος), Ουές, Μποσέτι (88’ Γκατσολάρι), Καραγκούνης, Σ. Ποζατζίδης (73’ Λουκίνας), Παπανικολάου, Nίλι, Μπιανκόνι.

 

Διαβάστε επίσης σχετικά: