υπογραφή σύμβασης των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας

Πρόσκληση για την υπογραφή σύμβασης των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας έλαβε ο ανάδοχος του έργου χθες, μετά από την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου.

Το έργο μπαίνει στην τελική φάση του, αν και θεωρείται πρακτικά αδύνατο τα έργα να εκκινήσουν πριν από το Πάσχα. Αυτό συμβαίνει, διότι η εγγυητική επιστολή την οποία πρέπει να καταθέσει ο εργολάβος ανέρχεται σε ύψος περίπου 500 χιλιάδων ευρώ και υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα σε σχέση με τη λειτουργία των τραπεζών αναφορικά με τις ταχύτητες έκδοσης.

Οπότε θεωρείται σχεδόν απίθανο η υπογραφή της σύμβασης να πραγματοποιηθεί πριν από την επόμενη εβδομάδα, ενώ ενδέχεται, εφόσον υπάρξουν εμπλοκές με αργίες ή τη λειτουργία του υπουργείου, η υπογραφή να μετατεθεί ακόμα και μετά το Πάσχα, σε ένα ακραίο βέβαια σενάριο.

Παρ’ όλα αυτά, η ικανοποίηση για την εξέλιξη είναι πολύ μεγάλη, ενώ προβλέπεται πως και το συγκεκριμένο έργο, στο οποίο δεν αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, θα το «χρεωθεί» ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ερχόμενος στην Κρήτη για τα εγκαίνια του τμήματος Γούβες – Χερσόνησος και Ηράκλειο – Μεσσαρά.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει και στο παρελθόν η «Π», ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ περιλαμβάνει  την διαμόρφωση ασφαλών κλάδων σύνδεσης των ημικόμβων και τη διαμόρφωση λωρίδων επιτάχυνσης-επιβράδυνσης επί του βόρειου οδικού άξονα.

Τα έργα του κόμβου Αχλάδας εκτείνονται σε μήκος 940 μέτρων και του κόμβου Αγίας Πελαγίας σε μήκος 624 μέτρων, επί του βόρειου οδικού άξονα.