Εργασίες για την ολοκλήρωση του δρόμου της Μεσσαρά

Την… Ανάσταση προσπαθούν να προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, αλλά και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, αναφορικά με την παράδοση του έργου Ηράκλειο – Μεσσαρά.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν έναν αγώνα δρόμου και όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, πραγματοποιείται μια μεγάλη προσπάθεια με τα συνεργεία να παίζουν με τις ώρες και τις ημέρες.

Η προσπάθεια που υλοποιείται είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να παραδοθεί ο δρόμος έως και την Μεγάλη Πέμπτη, χωρίς βέβαια να είναι ακόμα τίποτα δεδομένο.

Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης πάντως, κάλεσε χθες τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη να παραβρίσκεται στα εγκαίνια του νέου δρόμου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία παράδοσής του. Τόνισε πάντως πως αυτή θα είναι άμεσα και όχι αργότερα από το τέλος του μήνα.

Σε σχέση με την πιθανότητα απένταξης του έργου αποκλείστηκε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, με την επισήμανση πως στο σημείο που έχει φθάσει ο δρόμος θεωρείται απίθανο να απενταχθεί.

 

Η απάντηση Αυγενάκη

Άμεσα απάντησε στην πρόταση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

«Ευχαριστώ τον κ. Σπίρτζη για την προσωπική πρόσκληση να εγκαινιάσουμε το δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς!» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του για να προσθέσει: «Με μεγάλη μου χαρά θα τον υποδεχτώ ως οικοδεσπότης και χειροκροτώ κάθε τι καλό που γίνεται στον τόπο.

Σημειώνω, ωστόσο, ότι εάν είχε ακούσει τη Νέα Δημοκρατία και τις επίμονες παρεμβάσεις μας, ο δρόμος αυτός θα είχε παραδοθεί εδώ και δύο χρόνια και όχι με την «ψυχή στο στόμα» και ελπίζω, η πίεση του χρόνου να μην έχει επιφέρει εκπτώσεις στην ποιότητα του έργου!».