τεράστια απήχηση είχε το πρωταπριλιάτικο θέμα της “Πατρίδας” με τους δύο ηλικιωμένους σε χωριό του Ηρακλείου, οι οποίοι αποφάσισαν μετά τη χηρεία τους να «κλεφτούν»

Τελικά τσίμπησαν!

Είμαστε τελικά ρομαντικοί!

Αυτό δείχνει η τεράστια απήχηση που είχε το πρωταπριλιάτικο θέμα της “Πατρίδας” με τους δύο ηλικιωμένους σε χωριό του Ηρακλείου, οι οποίοι αποφάσισαν μετά τη χηρεία τους να «κλεφτούν» και να ζήσουν, κόντρα στο ρεύμα, τον εφηβικό τους έρωτα.

Ένα θέμα που αναδημοσιεύτηκε από πολλά  δημοσιογραφικά sitesτης Αθήνας και της Κρήτης, με δεκάδες κοινοποιήσεις και σχόλια. Ακόμα και χθες, σοβαρά δημοσιογραφικά sites, φιλοξενούσαν την είδηση στις πιο δημοφιλείς.

Συνάδελφοι της Αθήνας επικοινωνούσαν με την «Π» ρωτώντας περισσότερες πληροφορίες για να το παρουσιάσουν από τα κανάλια ή τις εφημερίδες τους.

 

Δικαίωμα στον έρωτα!

…Το πιο σπουδαίο όμως απ’ όλα ήταν η αποδοχή του θέματος από τον ίδιο τον κόσμο. Ένα θέμα, που στο παρελθόν θα αποτελούσε ταμπού και θα προκαλούσε πικρόχολα σχόλια, έγινε δεκτό με εγκάρδιες ευχές και πολλές καρδούλες. «Όταν επαληθεύεται η λογοτεχνία…

Αν ζούσε ο Μάρκες, θα χαμογελούσε με ικανοποίηση», «Τραβάτε λεβεντόπαιδα να ολοκληρώσετε τον παιδικό σας έρωτα, έστω και αργά…Ίσως στα στερνά είναι καλύτερα.

Ξεχάστε τον ντουνιά και ζήστε τον έρωτά σας…» «Επιτέλους, είδα και σχόλια χωρίς σκατόψυχους. Έχουμε ελπίδα σε αυτόν τον τόπο ακόμα» είναι ένα μικρό δείγμα των δεκάδων σχολίων.  Όλοι έχουν δικαίωμα στον έρωτα και στην αγάπη. Και μεταξύ μας, μπορεί να γράφτηκε σαν πρωταπριλιάτικο, δεν παίρνω όμως όρκο ότι δεν έχει συμβεί…

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου Δημήτρης Λυδάκης
Περαστικά, Δημήτρη!

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου Δημήτρης Λυδάκης, αυτές τις μέρες αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας.

Ο αγαπητός μας φίλος και ένα από τα καλύτερα παιδιά της περιοχής δεν μπορεί παρά να το ξεπεράσει -είμαστε σίγουροι!- και θα είναι πάλι στα καθήκοντά του γερός και δυνατός.

Περαστικά, Δημήτρη!

 

 

Από την τράπεζα στην κουζίνα

Για τα παιδικά της χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν πέθανε ο πατέρας της και για τη στρατηγική της που την οδήγησε στο να στεφθεί νικήτρια του βρετανικού MasterChef μίλησε η Κρητικιά νικήτρια του ριάλιτι μαγειρικής, Ειρήνη Τζώρτζογλου.

Μιλώντας στη «Φωλιά των Κου Κου», εξήγησε πώς από τραπεζικός αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μαγειρική και να δηλώσει συμμετοχή στο βρετανικό MasterChef.

Ξεκίνησε την αφήγησή της λέγοντας πως γεννήθηκε στην Κρήτη από αγρότες γονείς, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Ηράκλειο, αλλά μετακόμισε στην Αθήνα μέχρι να γυρίσει και πάλι πίσω στην Κρήτη μετά τον θάνατο του πατέρα της.

Η νικήτρια του MasterChef μετανάστευσε στη Βρετανία αφού γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο στην Κρήτη και εκεί εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της.

Η συνταξιούχος Κρητικιά αποκάλυψε πως η μαγειρική ήταν και ο λόγος που «ξανάνιωσε» όταν βγήκε στη σύνταξη, ενώ από πριν γνώριζε πως είχε ταλέντο καθώς όλοι την παίνευαν για τις συνταγές της.

Η νικήτρια του βρετανικού MasterChef αποκάλυψε επίσης πως οι ελληνικές πινελιές στα πιάτα ήταν και το μεγαλύτερο ατού της στο ριάλιτι.

«Ηθελα να τιμήσω την Ελλάδα, ήθελα να τιμήσω τα ελληνικά προϊόντα. Καταρχήν η ελληνικότητά μου ήταν ένα κομμάτι που τους τράβηξε σ’ εμένα, πράγμα που αμέσως με εξίταρε».

 

Θλίψη για τον Βασίλη

η είδηση του θανάτου του Ηρακλειώτη  δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος έχασε τη “μάχη” με τον καρκίνο στα 62 του μόλις χρόνια

Τη θλίψη σκόρπισε  η είδηση του θανάτου του Ηρακλειώτη  δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος έχασε τη “μάχη” με τον καρκίνο στα 62 του μόλις χρόνια, έπειτα από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Την είδηση ανακοίνωσε ο επί χρόνια συνεργάτης του και κουμπάρος του, Δημήτρης Οικονόμου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα. Αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 μ.μ.και θα είναι πολιτική.

 

Από το Ηράκλειο στην Αθήνα

Μάλιστα, στο προάστιο της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο, το άκουσμα του θανάτου του δημιούργησε ιδιαίτερη συγκίνηση καθώς στην περιοχή μένουν πολλοί συγγενείς του, θείοι και ξαδέλφια.

Ο  Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1957, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο.  Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, στο τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Αυγή» και λίγο αργότερα το 1990 στον νεοσύστατο τότε «Flash96,1».

Στη συνέχεια μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού.  Το 2002, το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Λίγους μήνες μετά γίνονται…  πρωινοί στην ΕΡΤ με την  εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του «Real FM», ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στη εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ».

Με τη σύζυγό του, Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά,τη Μαριλένα και τον Δημήτρη. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα , Τετάρτη, στο 1ο Νεκροταφείο. Παράκληση της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων, να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα».  Για το ήθος και την ακεραιότητα του δημοσιογράφου  εξέδωσε ανακοίνωση ο πρωθυπουργός,όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και η ΕΣΗΕΑ.

 

@patris
Νόμιζα κι εγώ ότι ο Τσίπρας έχει ανοίξει ήδη τον τρίτο φάκελο.
Αλλά τελικά υπάρχει και τέταρτος!
Macron

 

Γάμος… αξιωματικών

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία που αναρτήθηκε χθες στο facebook και δείχνει δύο κοπέλες με την επίσημη στολή του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας περιστοιχισμένες από τους συναδέλφους τους: «Αγαπιούνται και επικύρωσαν το όνειρό τους», σχολιάζει η λεζάντα που ανακοινώνει την ένωση της πλωτάρχη Ρόζα Μαρία Μογκαβέρο και της υποπλοιάρχου Λορέλα Τσίπρο που παντρεύτηκαν στη βάση της Λα Σπέτσια, όπου σταθμεύουν.

Η φωτογραφία που δείχνει τις δύο γυναίκες να περνούν κάτω από την αψίδα με τα σπαθιά που σχημάτισαν οι συνάδελφοί τους, κυκλοφόρησε αμέσως σε όλο το διαδίκτυο και τη μοιράστηκαν χιλιάδες χρήστες μέσα σε λίγες ώρες.

Την ίδια στιγμή που γιορταζόταν η ένωσή τους, έκλεινε τις εργασίες του στη Βερόνα το συνέδριο για την οικογένεια, στο οποίο έκανε και την εμφάνισή του και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκας, υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

Εμπλοκή στα ονόματα

Με μικρή καθυστέρηση αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση των υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Κρήτη – Πρώτη Δύναμη» μετά την ανακοίνωση συνεργασίας του Σταύρου Αρναουτάκη και της παράταξής του με την παράταξη «Ριζοσπαστική Συνεργασία», η οποία πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε προκειμένου να αποφασίσει τους τέσσερις υποψηφίους, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας υπήρξε μια εμπλοκή αναφορικά με τον Μιχάλη Κλάδο, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, μετά την απομάκρυνση Κριτσωτάκη.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις πρώτοι τους οποίους προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Μανόλης Βαρδουλάκης, Γιώργος Τερζάκης, Μαρία Μαρή και Γιώργος Ανδρεαδάκης, ενώ ακολούθησαν οι Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι και Μιχάλης Κλάδος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τις τελικές λύσεις που δεν θα δημιουργούν προβλήματα, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει την τελική τετράδα των υποψήφιων πολύ σύντομα.

 

Κι επίσημα υποψήφιος!

Σας είχα ενημερώσει ότι ο Νίκος Μπουνάκης θα είναι υποψήφιος με τον Β. Λαμπρινό!

Η υποψηφιότητα ανακοινώθηκε και επίσημα!

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός καλωσόρισε τον Νίκο Μπουνάκη στη “Δύναμη Πολιτών”.

Ο 51χρονος Μπουνάκης, που κατάγεται από τις Αρχάνες, ένα από τα πιο γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις βιομηχανικών προϊόντων ως διευθυντικό στέλεχος και από το 2002 ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα αγροτικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, marketing, ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.

Σήμερα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Proactive Α.Ε.–Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, την οποία είχε ιδρύσει το 2004. Είναι πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Αρχανών «Ο Γιούχτας».

 

Γιατί με τον Λαμπρινό

…Ο ίδιος δήλωσε ότι «η πράξη και η εμπειρία μας έχει δείξει ότι στην πρώτη περίπτωση, υπηρετεί με συνέπεια την Κοινωνία των Πολιτών, ενισχύοντας την περαιτέρω.  Ενώ στη δεύτερη περίπτωση, υποτάσσεται στις φιλοδοξίες παραγόντων, εξυπηρετώντας και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η πολιτεία του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού απέδειξε ότι η απεξάρτηση του Δήμου Ηρακλείου από τις ζημιογόνες παθογένειες έδωσε στην πόλη ανάσα.  Επέτρεψε να φυσήξει καθαρός, αναζωογονητικός άνεμος.  Προσέδωσε την απαιτούμενη αυθυπαρξία και αυτονομία.

Δημιούργησε τις συνθήκες για δημοκρατική λειτουργία και διαφάνεια.  Η παρουσία του κυρίου Βασίλη Λαμπρινού στο τιμόνι του Δήμου αποτελεί μια μεγάλη τομή στη συνέχεια της πόλης του Ηρακλείου.

Το ήθος του, οι αρχές και οι αξίες του, η δημοκρατικότητα και οι ανοιχτοί του ορίζοντες με έπεισαν ότι στην επικείμενη μάχη οφείλω και εγώ να είμαι δίπλα του.

Ο Βασίλης Λαμπρινός ενσαρκώνει την ανάγκη το Ηράκλειο να πάει μπροστά, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της παλινδρόμησης και της επιστροφής σε πρακτικές του παρελθόντος”.

 

η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Ζόραν Ζάεφ, στην πρώτη ιστορική επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη γείτονα, από συστάσεως του κράτους

Η κόρη μου έχει boyfriend!

Είχε απ’ όλα! Αγκαλιές, φιλιά, selfies, αλλά και… προσωπικές αποκαλύψεις περιείχε η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Ζόραν Ζάεφ, στην πρώτη ιστορική επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη γείτονα, από συστάσεως του κράτους. Ο Ζόραν Ζάεφ έχοντας το κινητό του πανέτοιμο στην τσέπη του σακακιού του, με το που είδε τον Αλέξη Τσίπρα, το έβγαλε και άρχισε τις selfies.

Αμέσως αφότου χαιρέτησαν τους παριστάμενους υπουργούς και των δύο χωρών, γρήγορα-γρήγορα έκανε χώρο για τον ίδιο και τον Έλληνα πρωθυπουργό, προκειμένου να βγάλουν την οικογενειακή φωτό. Και αμέσως μετά έβγαλε ξανά γρήγορα-γρήγορα από την τσέπη του το κινητό του για τις νέες selfies με φόντο τους δημοσιογράφους.

Η άνεση του Ζόραν Ζάεφ δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνεχίστηκε και στη μίνι ξενάγηση που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα και στις πιο… οικογενειακές αποκαλύψεις που θέλησε να του κάνει. Δείχνοντάς του τη βιβλιοθήκη στο γραφείο του, όπου είχε και φωτογραφίες της οικογένειάς του, αποκάλυψε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η κόρη του έχει σύντροφο.

«Η κόρη μου έχει… boyfriend» είπε ο Ζόραν Ζάεφ στον έκπληκτο Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αφού χαμογέλασε κάθισε στην πολυθρόνα του πρωθυπουργικού γραφείου της γείτονος, για να ξεκινήσει η συνάντηση.

 

Γιώργος Τσιριγωτάκης
Ο Γιώργος

Μεγάλη θλίψη για έναν καλό φίλο, έναν δυναμικό Ηρακλειώτη, που “έφυγε” χθες στα 73 του χρόνια.

Ο Γιώργος Τσιριγωτάκης, που υπηρέτησε πολλά έτη και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, πέθανε και θα κηδευθεί σήμερα στις 4 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Κρίμα

Κοίταξα προσεκτικά τις φωτογραφίες από τη χθεσινή εκδήλωση της ΝΔ να δω τον… πλέον ειδικό. Εκείνον που τα ξέρει όλα. Αλλά δεν ήταν. Τι κρίμα!

 

Ξέπλυμα

Οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι τον… Άγιο Μηνά! «Είπαμε ότι έχουμε εκλογές, αλλά δεν θα τους ξεπλύνουμε κι όλους επειδή έχουν… προσκολληθεί κάπου»!

 

Ανθρωποφαγία

Τη φάγατε την κοπέλα! Την παραίτησή της από το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, υπέβαλε η Θωμαρίτα Καλδάρα, που μίλησε για ανθρωποφαγία.

Η παραίτηση έρχεται μετά τα σχόλια για τις προκλητικές φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στα social media.

Η κα Καλδάρα  είχε αποσπαστεί στο γραφείο του κ. Μπόλαρη, ο οποίος, όπως αναφέρεται αναλυτικά στο χαρτοφυλάκιό του, είναι επιφορτισμένος με θέματα εκκλησιαστικής-θρησκευτικής διπλωματίας, και κατείχε θέση διοικητικής γραμματέως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.