εργα στο δρόμος της Μεσσαράς

Την κατάρρευση τμήματος του πρανούς στον παρακαμπτήριο δρόμο Αγίας Βαρβάρας – Πανασού θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει ο ανάδοχος του έργου, από την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα για την ασφάλεια των διερχομένων.

Όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, ο δρόμος θα κλείσει από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, οπότε θα συζητηθεί ξανά το ζήτημα με τους κατοίκους της περιοχής, που αντιδρούν και δεν μπορούν να δεχτούν το χρονοδιάγραμμα που προτείνει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης για το κλείσιμο του δρόμου για ενάμιση μήνα.

Στο διάστημα των τεσσάρων ημερών θα πρέπει ο ανάδοχος να αντιμετωπίσει την κατάρρευση τμήματος του πρανούς, που αποτελεί απειλή όχι μόνο για τα διερχόμενα οχήματα αλλά και για τους εργαζόμενους του εργοταξίου, που δεν μπορούν να κινηθούν ελεύθερα εάν δεν αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι τα σαθρά εδάφη της περιοχής εγείρουν μείζονα ζητήματα σε σχέση με την ασφάλεια του έργου, το οποίο είναι προφανές ότι ακόμα και όταν ολοκληρωθεί και παραδοθεί επισήμως, θα πρέπει να παρακολουθείται στενά αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η σαθρότητα  των εδαφών  δεν θα δημιουργήσει και νέα προβλήματα.

κατάρρευση τμήματος του πρανούς στον παρακαμπτήριο δρόμο Αγίας Βαρβάρας – Πανασού στο δρόμος της Μεσσαράς

Όπως είναι γνωστό, ήδη έχουν εμφανιστεί τρεις αστοχίες στην πορεία υλοποίησης του έργου, που αφορούν σε τέτοιας μορφής προβλήματα που εμφανίστηκαν με καταρρεύσεις πρανών. Μάλιστα τα στελέχη του ΟΑΚ ευθέως έχουν μιλήσει και για τη μελέτη του έργου  και για τη χάραξη του δρόμου, που όπως κατ’ επανάληψη έχουν τονίσει περνά από τα πιο λάθος σημεία που θα μπορούσε να περάσει…

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα που έχει ανακύψει τις μέρες αυτές με το κλείσιμο το δρόμου, όπως είναι γνωστό, τα στελέχη του ΟΑΚ έχουν προτείνει να δίδεται η δυνατότητα να περνούν τα οχήματα από τον συγκεκριμένο δρόμο τρεις φορές τη μέρα, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι  να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Ακόμα και η λύση αυτή, που προτείνεται με σκοπό να διευκολυνθούν οι πολίτες,  ενέχει σοβαρούς κινδύνους ,ακριβώς επειδή μιλάμε για ένα ανοικτό εργοτάξιο…

Ωστόσο όπως τονίζουν τα χρονοδιαγράμματα είναι απολύτως αυστηρά και δεν υπάρχουν περιθώρια παράκαμψής τους διότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι άσχημη. Όπως είναι γνωστό, το έργο είναι σε επιτήρηση,  πράγμα το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο σε ό,τι αφορά στα βήματα υλοποίησής του και εάν αυτά απειληθούν, τα αποτελέσματα θα είναι κυριολεκτικά ολέθρια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την κυκλοφοριακή ρύθμιση για τον καθολικό αποκλεισμό του τμήματος της Αγίας Βαρβάρας – Απομαρμά.

Στη Βουλή θα φέρει το θέμα του δρόμου της Μεσσαράς το ΚΚΕ

Σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» χαρακτηρίζει τη διαμόρφωση του δρόμου της Μεσσαράς ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Μ. Συντυχάκης, ο οποίος δεσμεύεται να φέρει το έργο με σχετική ερώτησή του στη Βουλή.

Ο ίδιος αναφερόμενος στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με πρωτοβουλία του Δήμου Γόρτυνας σε σχέση με το κλείσιμο του δρόμου από τον εργολάβο της διάνοιξης της περιφερειακής οδού Ηρακλείου – Μεσσαράς και τις αντιδράσεις των κατοίκων, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «το ΚΚΕ έχει από χρόνια τοποθετηθεί για τον δρόμο Ηρακλείου-Μεσσαράς που έχει καταντήσει το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, αφού μπλέκονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης να τα εξυπηρετήσει, σε αντιπαράθεση με τα λαϊκά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στους κατοίκους της περιοχής και στηρίζει τους αγώνες τους. Όμως, ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα, το ΚΚΕ δεν έλαβε ποτέ πρόσκληση για να παρευρεθεί στη  σύσκεψη που διοργάνωσε ο Δήμος Γόρτυνας και εμφανίστηκε τελικά μόνο ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους να διεκδικήσουν να ολοκληρωθεί το έργο συνολικά, με επίσπευση των εργασιών και των απαραίτητων προσαρμογών, ώστε να αποτελεί ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, με το οποίο να εξασφαλίζεται γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση, χωρίς χαράτσια. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα κοροϊδεύουν τον κόσμο και τσακώνονται για το ποιος έχει τις πιο πολλές ευθύνες».