Πρώτος σταθμός στην περιοδεία του κ. Μητσοτάκη το Σάββατο ήταν το μεγάλο εργοτάξιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την οδική σύνδεση του Ηρακλείου με τη Μεσσαρά

Πρώτος σταθμός στην περιοδεία του κ. Μητσοτάκη το Σάββατο ήταν το μεγάλο εργοτάξιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την οδική σύνδεση του Ηρακλείου με τη Μεσσαρά. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από το διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Γιώργο Αγαπάκη, ο οποίος περιέγραψε στον πρόεδρο του κόμματος όλη την πορεία υλοποίησης και την εξέλιξη των εργασιών.

“Εύχομαι την επόμενη φορά που θα έρθω εδώ να είναι ολοκληρωμένο το έργο”, σχολίασε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της αναλυτικής ενημέρωσης που είχε. Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο να δει από κοντά την πορεία των έργων για τη κατασκευή του δρόμου Ηρακλείου – Μεσσαράς.

«Του σημαντικότερου έργου υποδομής της περιοχής, που συνεχίζει ακόμα κ​αι σήμερα να ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας εξαιτίας της αδιαφορίας της Κυβέρνησης. Μιας Κυβέρνησης που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να τάζει και να εξαπατά με κούφιες υποσχέσεις».

Στους Αγίους Δέκα

Ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποίησε μία μικρή στάση στους Αγίους Δέκα όπου χαιρέτησε κόσμο και μίλησε με κατοίκους της περιοχής, ενώ δέχτηκε θερμή υποδοχή από μια ιδιοκτήτρια καφενείου η οποία τον καλωσόρισε και του προσέφερε μία ανθοδέσμη μαζί με τις ευχές της. Μάλιστα η γυναίκα έσπευσε να τον ενημερώσει ότι το καφενείο στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει τον Κ. Καραμανλή και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Γεωργική Σχολή     Μεσσαράς

Επόμενος σταθμός του κ. Μητσοτάκη ήταν η Γεωργική Σχολή Μεσσαράς στον Αμπελούζο  όπου τον υποδέχτηκε η Θεανώ Βρέντζου στην πρώτη δημόσια συνάντησή τους μετά τη διαρροή του ονόματός της στη λίστα του εθνικού ψηφοδελτίου της Ν.Δ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τον χώρο, ενώ μπαίνοντας εντός της σχολής σχολίασε “τώρα θα ξανακαθίσω στα θρανία”. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Η βελτίωση της παραγωγικότητας θα έρθει μέσα από τη γνώση που δίνουν σχολές όπως η γεωργική σχολή.

Σε δυο βασικούς άξονες πρέπει να κινηθούμε. Ο ένας είναι να εκπαιδεύουμε τους νέους αγρότες σε θέματα τεχνολογίας και επιπλέον να σιγουρευτούμε ότι οι νέοι αγρότες θα έχουν τη γνώση για να τα καταφέρουν. Βλέπω όμως ότι έχουμε έναν αναξιοποίητο θησαυρό».

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης σχολίασε ότι η Γεωργική Σχολή Μεσσαράς, «αντί να αποτελεί μια σχολή πρότυπο κατάρτισης, εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας προς όφελος του αγροτικού κόσμου, παραμένει αφημένη στο έλεος του Θεού. Έχουμε υποχρέωση στην παράδοση του τόπου αλλά και στη νέα γενιά, η σχολή να αποτελέσει ξανά μοχλό ανάπτυξης για τη Μεσσαρά».

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς

Στους χώρους του αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσαράς ξεναγήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά για την εξέλιξη της υλοποίησης του. Ο κ. Λ. Αυγενάκης έσπευσε να σχολιάσει μετά το τέλος της επίσκεψης ότι πρόκειται για « ένα ακόμη σημαντικό έργο για τον τόπο που παραμένει ημιτελές. Ένα έργο πνοής που αν και ξεκίνησε ήδη από το 2012 τα τελευταία 4 χρόνια παραμένει στάσιμο αφήνοντας στο σκοτάδι τον πολιτιστικό μας πλούτο, τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα της Φαιστού, της Γόρτυνας και των Αστερουσίων».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά των Μοιρών όπου συνομίλησε με εμπόρους και καταναλωτές
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά των Μοιρών όπου συνομίλησε με εμπόρους και καταναλωτές

Επίσκεψη στις Μοίρες

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στο πλαίσιο της περιοδείας του έκανε μια στάση στις Μοίρες όπου μίλησε με κόσμο της περιοχής. Μάλιστα σε σύντομη ανοικτή ομιλία του στην περιοχή, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι: «θα κληθούμε να δώσουμε μεγάλες μάχες για να ξανασταθούμε με περηφάνια στα πόδια μας».

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής απηύθυνε κάλεσμα να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, που όπως είπε:  «κάνει πράξη το όραμά μου για ανανέωση». Ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα: «να καλοδεχτούμε στο κόμμα μας πολίτες που δεν μας είχαν εμπιστευτεί στο παρελθόν.

Μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, έχουμε κάνει ανανέωση στο κόμμα».  Παράλληλα απηύθυνε μήνυμα στους νέους καλώντας τους να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών,  κάλεσε όλους να αποφύγουν τους διχασμούς του παρελθόντος.

Στη Μονή Καλυβιανής

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, άναψε το κερί του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε το ιστορικό μοναστήρι. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έγινε δεκτός με χαρά από την ηγουμένη και τις μοναχές και ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που συντελείται εκεί.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ασήμι και τον Πύργο, όπου χαιρέτησε πολύ κόσμο και συνομίλησε με πολίτες για τα προβλήματα, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.