Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Tα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη ο Βαγγέλης Γιακουμάκης από συμμαθητές του και τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, πριν από τέσσερα χρόνια, φέρνει στο φως το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε για την πολύκροτη υπόθεση, που, όπως έχει γράψει η «Π», φτάνει στο ακροατήριο στις 8 Φεβρουαρίου. Κατηγορούμενοι είναι 9 νεαροί ηλικίας από 21 έως 25 ετών, εκ των οποίων οι 8 είναι Κρητικοί.

Οι παραπάνω θα δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων  για το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά µμόνας, κατ’ εξακολούθηση».

Στο κατηγορητήριο καταγράφονται συνολικά 23 περιστατικά κακοποίησης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη που σημειώθηκαν εντός και εκτός της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015. Σε αλλεπάλληλα, αναίτια, αιφνιδιαστικά και επικίνδυνα χτυπήματα, σε καψώνια και προσβολές, εντός και εκτός της Σχολής, φέρεται ότι υπέβαλε το θύμα μια παρέα συμμαθητών του, κάνοντάς του τον βίο αβίωτο.

Χαρακτηριστικό είναι κάποιο από τα περιστατικά που περιγράφονται…

«Μετά τα μεσάνυχτα της 25ης Ιανουαρίου 2015, σε διάδρομο της εστίας της Σχολής, ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται ότι κυνήγησε τον Γιακουμάκη κρατώντας ένα χοντρό κόκκινο ύφασμα το οποίο πέρασε στον λαιμό του σαν θηλιά και τραβώντας τον βίαια προς τα πίσω τον µμετέφερε σε δωμάτιο και μαζί με άλλους πέντε συγκατηγορουµένους του άρχισαν να τον χτυπούν, πετώντας τον με δύναμη ο ένας πάνω στον άλλον και πάνω στην ντουλάπα του δωματίου…»

Ο άτυχος νέος, αδυνατώντας να αντέξει τα περιστατικά εκφοβισμού και βίας που δεχόταν, εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και σχεδόν έναν μήνα αργότερα (15 Μαρτίου) βρέθηκε νεκρός, σε απόμερο σημείο 800 μετρά μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν σχηματιστεί άλλες δύο δικογραφίες. Η μία αφορά την ποινική δίωξη για «παράβαση καθήκοντος» που ασκήθηκε κατά του προσωπικού της Σχολής και του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Η άλλη δικογραφία αφορά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» σε βάρος άγνωστου δράστη που µέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί, παρά τις έρευνες του ανακριτή Ιωαννίνων Μιχάλη Σαμαρά.