ο Λαμπρινός με τον Κουράκη.

Πώς θα σπάσει το δίπολο;

Δεν ξέρω πόσοι τελικά θα καταλήξουν υποψήφιοι στον Δήμο Ηρακλείου από αυτούς που δηλώνουν ότι θα κατέβουν στις εκλογές του Μαΐου, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα, ισχυρά φαβορί παραμένουν ο Λαμπρινός με τον Κουράκη. Εάν κρίνω μάλιστα από κάτι μετρήσεις που είδα -οι δύο ειδικά έχουν πολύ ενδιαφέρον- δεν μετράνε άλλοι σε αυτή τη μάχη. Εκτός εάν έχουμε μια έκπληξη πρώτου μεγέθους το επόμενο διάστημα που θα σπάσει το δίπολο Κουράκη-Λαμπρινού! Αν και το βλέπω δύσκολο!

 

Μπορεί η Βαγγελιώ;

Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη
Μπορεί μια τέτοια περίπτωση να είναι η Βαγγελιώ,  που ελπίζει σε υποστήριξη από τη ΝΔ; Πώς θα την περάσουν στα στελέχη τους;

Πώς θα… παίξει το όνομα δυνατά στην οργάνωση; Διότι δεν είναι μόνο τα μηνύματα που έχουν σταλεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα.

Επιμένουν και οι διαρροές, που κρύβουν πολλά, ότι ο κύβος ερρίφθη για την πρώην νομάρχη Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη, «η οποία έχει ξεκινήσει να κάνει επαφές και συναντήσεις με στελέχη του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό σχήμα που θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για τον Δήμο Ηρακλείου».

Και μόνο ότι διαβάζω τη διαρροή σε μέσο της Αθήνας πως «είναι γεγονός ότι το όνομα της Ευ. Σχοιναράκη συζητείται πλέον ανοιχτά ως μία ξεχωριστή υποψηφιότητα, μετά από την επιτυχημένη θητεία της στη Νομαρχία Ηρακλείου βλέπει κανείς τι παίζεται.

Η ίδια, βέβαια, κρατά κλειστά τα χαρτιά της και μιλά μόνο σε πολύ στενούς συνεργάτες της, άλλα τα… αυτιά της στήλης είναι καλά πληροφορημένα και καταλαβαίνω πώς δόθηκε και γιατί.

 

 

Πρώτα… μετάλαβε  ο Πάνος Καμμένος πριν πάει στο ραντεβού με τον Τσίπρα

Πρώτα… μετάλαβε

Τι έκανε ο Πάνος Καμμένος πριν πάει στο ραντεβού με τον Τσίπρα; Καταρχάς σήκωσε ένα τουίτ με έπαρση σημαίας από τον… Γράμμο! Και μετά; Την ευλογία της Εκκλησίας για την απόφασή του να προχωρήσει σε διαζύγιο με τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε, αφού πριν το κρίσιμο ραντεβού πήγε στη Μητρόπολη για να κοινωνήσει.  Ο άνθρωπος έχει πάει την επικοινωνία ένα βήμα μπροστά!

 Με επίσκεψη στα Ίμια αποφάσισε να αποχαιρετήσει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος

Και μετά πήρε ελικόπτερο!

…Και μετά; Με επίσκεψη στα Ίμια αποφάσισε να αποχαιρετήσει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος! Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο μέχρι χθες υπουργός Εθνικής Άμυνας πήγε με το ελικόπτερο στα Ίμια και μάλιστα φωτογράφισε τη στιγμή που πέταξε το στεφάνι. Στο τουίτ που ανήρτησε ευχαρίστησε το πλήρωμα του ελικοπτέρου και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στα Ίμια, εκεί όπου ξεκίνησε το ταξίδι».

γιος του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ο chef Γιάννης Αποστολάκης

Ο γιος του υπουργού

Μπορεί να είναι αρκετοί εκείνοι που ειδικά στην Κρήτη γνωρίζουν πολύ καλά τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Είναι σίγουρα όμως πολλοί περισσότεροι εκείνοι που γνωρίζουν σε όλη την Ελλάδα τον γιο του, chef Γιάννη Αποστολάκη, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τον πρώτο κύκλο του MasterChef, όπου μαζί με τον Άκη Πετρετζίκη διαγωνίζονταν στον τελικό του διαγωνισμού. Ο γιος Γιάννης μάλιστα παρουσιάζει τη φετινή σεζόν την εκπομπή DOT στον ΣΚΑΪ, ενώ συμμετείχε επίσης ως κεντρικός παρουσιαστής και στην εκπομπή «Θαλασσόλυκοι» με τον Γιάννη Δρυμωνάκο και την Κάλια Ελευθερίου, στην οποία και δείχνει μεταξύ άλλων τη δεινότητά του στις καταδύσεις, την οποία απέκτησε τόσο από τον καταδρομέα πατέρα του, όσο και από τη μητέρα του που έχει σχολή καταδύσεων.

 

@patris
Πάνο, μου λείπεις ήδη. Πολύ.
Alexis

 

Οι χυδαιότητες του 2012-2013

Οι ιστορίες του ‘12-’13 και οι χυδαιότητες της δήθεν αγανάκτησης επαναλαμβάνονται ανάποδα τώρα! Έξι- εφτά βουλευτές φέρονται να απειλούνται με μηνύματα και τηλέφωνα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μεταξύ αυτών και ο Ηρακλειώτης βουλευτής Σπύρος Δανέλλης. «Εδώ και καιρό είμαι αποδέκτης μηνυμάτων με απίστευτες χυδαιολογίες που δεν λέγονται ούτε και γράφονται. Έχω δεχθεί ύβρεις, συκοφαντίες, λοιδορίες και ευθείες απειλές για εμένα και την οικογένειά μου» κατήγγειλε. Ο ίδιος προσθέτει ότι «από το βράδυ της Παρασκευής με παίρνουν στο τηλέφωνο από απόκρυψη και με βρίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και στο email μου. Το πιο απίστευτο είναι ο χορός ύβρεων στα social media. Μου στέλνουν προσωπικά μηνύματα με απίστευτες ύβρεις που δεν λέγονται και δεν γράφονται».

ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης. 

Τον απειλούν με μηνύματα

Σύμφωνα με τον κ. Δανέλλη, οι αποστολείς των μηνυμάτων πρόσκεινται στον «ακροδεξιό χώρο». «Αυτή η χυδαιότητα είναι ξένη προς τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό. Μπορεί με κάποιον να εκφράζεις άλλους κόσμους. Όλη η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού» συμπλήρωσε. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν έχει προσφύγει ή σκέφτεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ο κ. Δανέλλης λέει πως «δεν πήγα ποτέ, παρά το γεγονός ότι είχα ευθείες απειλές. Είναι σημεία των καιρών. Από τον “χυλό” των πλατειών και ενώ περάσαμε από τον αντιμνημονιακό “χυλό” και βρεθήκαμε μετά κάπου αλλού, τώρα ξαφνικά αυτά αναβιώνουν από την άλλη πλευρά. Αυτό που είναι τραγικό είναι ότι κάποιοι που θεωρούν τον εαυτό τους φιλελεύθερο να εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο». «Ακρογωνιαίος λίθος του φιλελευθερισμού είναι το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της γνώμης. Ακόμη και αν διαφωνείς ριζικά με την άποψη του άλλου, δεν είναι δυνατόν να μην αποδέχεσαι το δικαίωμά του να την εκφράζει. Αυτό θεωρώ εγώ προβληματικό για το προσεχές χρονικό διάστημα» κατέληξε ο βουλευτής του Ποταμιού.

 

Κι άλλος δέχεται απειλές

…Αλλά και ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε ότι δέχεται απειλές. «Κάθε δέκα λεπτά χτυπάει τηλέφωνο. Μου λένε: “Είσαι προδότης, θα δικαστείς για εσχάτη προδοσία, το κεφάλι σου σε χαντάκι θα βρεθεί” και διάφορα άλλα. Δεν μπορώ να δουλέψω, έχω διαγράψει 200 μηνύματα» είπε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας δήλωσε πως δεν φοβάται, δεν έχει πάρει την Αστυνομία, ούτε προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο. «Κάποιος το έχει δουλέψει όλο αυτό. Ακόμα και από το εξωτερικό με παίρνουν» επισήμανε. Μάλιστα, δήλωσε έτοιμος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στη συνέχεια να παραδώσει την έδρα του.

Ποιος θα της το πει;

 Αθηνά Σπανάκη
Πριν αναμειχθεί με την πολιτική η Αθηνά Σπανάκη ήταν γνωστή στους ιατρικούς κύκλους ως συμπαθές κορίτσι και ικανή γιατρός.

Μετά έγινε και δημοφιλής αναλαμβάνοντας την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υποθέσεων την οποία όχι μόνο εμπιστεύθηκε σε εκείνη ο δήμαρχος, αλλά την επαινούσε όπου βρισκόταν και την παρότρυνε και να συνεχίσει δυναμικά.

Κι έκανε προσπάθεια η κ. Σπανάκη, αλλά κάποιες ατυχείς παρεμβάσεις της και σχόλια που είχαν ρατσιστικό ύφος την εξέθεσαν και ανάγκασαν τον Λαμπρινό να την κατεβάσει από το τρένο (η αλήθεια είναι ότι εκείνα τα σχόλια για όσους την ξέρουν μάλλον περισσότερη πολιτική αφέλεια έδειχναν παρά επί της ουσίας ιδεολογική ταύτιση με ακραίους).

Έκτοτε η ίδια απασφάλισε και με την πρώτη ευκαιρία εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ξεφεύγει από τα πολιτικά και κοινωνικά όρια, περίεργο για την ίδια που πάντα είναι καθώς πρέπει και κυρία στις συναναστροφές της. Τι άλλαξε;

Μα, απλώς η πολιτική της ενασχόλησή της παρείχε δημοφιλία και εξουσία που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί η ίδια.

Φάνηκε αργότερα αυτό. Κάποιος ίσως από αυτούς που την αγαπάνε πρέπει να πει στη συμπαθή Αθηνά ότι οφείλει να ανακρούσει πρύμναν. Γιατί είναι κρίμα μια ευειδής επιστήμονας να αναλώνεται σε μίζερες συγκρούσεις, που δεν της κάνουν καλό.

 

 

Φεύγει και η Γεωργία

Αφού παραιτήθηκε ο Πάνος Καμμένος, αποφάσισε και η Γεωργία Στεφανάκη να φύγει από τον ΟΛΗ (αν και όλοι είχαμε την εντύπωση ότι είχε φύγει). «Κατόπιν των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων θεωρώ ηθικό και τίμιο όπως υποβάλω τη παραίτησή μου από κυβερνητική θέση στην οποία τοποθετήθηκα ύστερα από πρόταση του Πάνου Καμμένου, τη θέση μέλους Διοίκησης, στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες που μου έδωσαν τη δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο μου, εισφέροντας τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου στη προσπάθεια αναβάθμισης του Λιμένα Ηρακλείου. Ευχαριστώ τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος και όλα τα μέλη της καθώς και τους εργαζόμενους στον Οργανισμό για την άψογη συνεργασία μας» ανέφερε.

τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα στην πλατεία 18 Άγγλων εν επέτρεπαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ να διέλθει από το σημείο.

Δεν βλέπουν το πρόβλημα;

Μα, πραγματικά, δεν το βλέπουν το πρόβλημα; Είναι απίστευτο και καθημερινό αυτό που γίνεται στην οδό Μητσοτάκη, παράλληλη της παραλιακής λεωφόρου, κυρίως κοντά στην πλατεία 18 Άγγλων. Παρκάρουν εκεί και δεν μπορεί να περάσει ούτε μικρό ούτε μεγάλο όχημα. Το νέο τραγελαφικό περιστατικό έγινε το βράδυ του Σαββάτου, όπου για περίπου μισή ώρα πάγωσε η κυκλοφορία στο σημείο και δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα, καθώς τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα δεν επέτρεπαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ να διέλθει από το σημείο.

Τελικά ο οδηγός του λεωφορείου με τη βοήθεια άλλων πολιτών αναγκάστηκαν να σηκώσουν με τα χέρια και να μετακινήσουν Ι.Χ., προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διέλευση των οχημάτων. Άραγε εκεί δεν μπορούν να βάλουν τα αντίστοιχα κολονάκια που έχουν μπει σε άλλους δρόμους κι έχουν βοηθήσει την κυκλοφορία; Ή τέλος πάντων να πάρουν κάποια μέτρα;

 

Υποψήφιος

Δυνατά επανέρχεται στο προσκήνιο το σενάριο καθόδου του Μανώλη Αλιφιεράκη για τον Δήμο Ηρακλείου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Άνθρωποι που γνωρίζουν εξελίξεις και καταστάσεις, σχεδόν στοιχηματίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πλέον «καθαρό», δικό του υποψήφιο για το Ηράκλειο, με τον Μανώλη Αλιφιεράκη να θεωρείται καταλληλότερος τη δεδομένη στιγμή. Μιλώντας με την «Π» ο φερόμενος ως υποψήφιος δήμαρχος υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία, κάνοντας σαφές ότι δεν εξαρτάται από εκείνον το θέμα. Παράλληλα διατύπωσε την άποψη ότι το σκηνικό ειδικά για τον Δήμο Ηρακλείου είναι πολύ ρευστό και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και οι όροι, ώστε με ψυχραιμία να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

 

Βολεύει

Μα, τι γίνεται στο Ποτάμι και… δεν πιέζει ο Θεοδωράκης τον Σπ. Δανέλλη να μην ψηφίσει υπέρ του Τσίπρα; Ρώτησα συνομιλητή μου που ξέρει καλά τα κοινοβουλευτικά. «Εντάξει, ξέρεις, το να μην πέσει ο Τσίπρας και να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών βολεύει πολύ κόσμο. Σκέψου και τον… Μητσοτάκη ακόμη»! Βρε, βρε, λες… να έχει γίνει σε τέτοιο επίπεδο η συνεννόηση;

 

Το σενάριο

Κι εδώ και δυο μέρες διακινείται ένα ενδιαφέρον σενάριο για τον Σπ. Δανέλλη. Που έχει παραδεχτεί ότι πιέζεται συναισθηματικά και από τη συνείδησή του για το τι θα πράξει. Υπάρχει και η πίεση στα μέσα δικτύωσης, οι απειλές, όλα αυτά που γίνονται. Τι θα κάνει λοιπόν; Θα ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης και μετά θα παραδώσει την έδρα του στο κόμμα λέγοντας πως είναι ήσυχος που έπραξε το καθήκον του. Αυτό σημαίνει ασφαλώς μελλοντική αξιοποίηση με ένταξη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε κι άλλο σενάριο; Ότι ο Τσίπρας θα αλλάξει μέχρι και τον νόμο ώστε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου να ορίζεται και όχι να εκλέγεται, για να είναι ο Δανέλλης. Ε, λίγα είναι αυτά τα… σενάρια;

 

Η βουλευτής

Κι αν φύγει ο Δανέλλης, ποιος παίρνει τη θέση του στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στο Ηράκλειο τους επόμενους μήνες; Το έψαξα και βρήκα το όνομα της Ελένης Μπρεδάκη! Ε, καλορίζικη λοιπόν!

 

Η κηδεία

Όλοι οι πολιτικοί και οι παρατάξεις θα τιμήσουν τον εκλιπόντα πρόεδρο της Βουλής. Σήμερα θα γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Δημήτρη Σιούφα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κηδεία του Δημήτρη Σιούφα δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, όπως θα άρμοζε στην περίσταση, καθώς γίνεται σεβαστή σχετική επιθυμία, κατόπιν επικοινωνίας του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση με την οικογένεια του εκλιπόντος.