ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
Σκληρά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αρκετά ενωτικός, βέβαιος για την παράταξη του, αλλά και για εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, καθώς και άκρως επιθετικός προς τον πρωθυπουργό, εμφανίστηκε από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη προλόγισε ο πρόεδρος του συνεδρίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Το συνέδριό μας είναι ιστορικό γιατί είναι το τελευταίο πριν αναλάβουμε το χρέος να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά και να τη βγάλουμε από την παρακμή» τόνισε αρχίζοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία με όλα τα στελέχη της είναι πιο ενωμένη από ποτέ και έτοιμη να ξανακάνει την Ελλάδα υπερήφανη, βγάζοντάς τη από τη μιζέρια που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι όλοι στην παράταξη έχουν εργαστεί πάρα πολύ για να διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μιλώντας για το παρελθόν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε όλα τα ιστορικά στελέχη, αλλά και τους προηγούμενους προέδρους και πρωθυπουργούς.

Ειδικότερη αναφορά, για λόγους συμβολισμού περισσότερο, έγινε στον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως κατάφερε να κρατήσει τη χώρα μέσα στον σύγχρονο πολιτισμό, σε πείσμα του Αλέξη Τσίπρα και της «παρέας του» οι οποίοι είχαν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας, όπως ανέφερε.

Έντονες αναφορές έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στα έργα και ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως αυτή η κυβέρνηση «σκεπάζει σκάνδαλα», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, στην προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης, καθώς και στην προσπάθεια τοποθέτησης της Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους σύνεδρους να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν, όχι μόνο γιατί ψεύδεται και εξαπατά τον ελληνικό λαό, αλλά για όλα εκείνα που πολιτικά πρεσβεύει.

«Δεν θέλουν να υπάρχει όραμα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει:

«Θέλουν ένα φτωχό κράτος που να μοιράζει επιδόματα και ψεύτικες θέσεις για το Δημόσιο. Θέλω να τελειώσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που πιστεύει».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης και στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει για το Μακεδονικό την ημέρα έναρξης του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στήνοντας «μια φθηνή φιέστα εντυπωσιασμού» όπως υποστήριξε.

«Ας με ακούσει καλά πριν απολογηθεί στους Μακεδόνες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας:

«Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν δημιούργησε προϋποθέσεις συναινετικής επίλυσης του ζητήματος. Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα γιατί είπε “ναι” εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν “όχι” για την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας. Ο κ. Τσίπρας προσβάλλει τον πατριωτισμό του ελληνικού λαού και χαρακτηρίζει ανθρώπους ακροδεξιούς κι εθνικιστές. Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μια μείζονα πολιτική υποχώρηση.

Ο διεθνής παράγοντας θέλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος».