Από την επίσκεψη στην Εσθονία για το 5ο Δημοτικό Σχολείο
Από την επίσκεψη στην Εσθονία

Με δύο προγράμματα συμμετέχει πρώτη φορά στο προγράμμα  Erasmus+ το 5ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, που πραγματοποίησε με επιτυχία δύο επισκέψεις (mobilities). Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στο Παρνού της Εσθονίας από 12 ως 16 Νοεμβρίου με θεμα: “Read and write together to travel through the 21st-Century Europe”.

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Διαβαδιανάκη Ελίνα,υπευθυνη της αποστολής που έκανε και την παρουσίαση, Αμαργιανιτάκη Μαρία, Καμπάνη Μαρία, Μαζωνάκη Ελένη, Πενταράκη Ελένη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η χρήση των υπολογιστών για τη βελτίωση της γραφής και της ανάγνωσης των παιδιών που φοιτούν από την πρώτη έως την έκτη τάξη. Μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν είναι: KAHOOT, GOOGLEDOCS, PADLET, PLICKERS.

Εκτός από την Ελλάδα συμμετέχουν η Γαλλία, η Εσθονία και η Ισπανία. Το δεύτερο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Εσπίνιο της Πορτογαλίας από 19 ως 23 Νοεμβρίου με θεμα “On the Edge”.

Από την επίσκεψη στην Πορτογαλία για το 5ο Δημοτικό Σχολείο
Από την επίσκεψη στην Πορτογαλία

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Χαλεπάκη Γεωργία, υπεύθυνη της αποστολής, Καρυωτάκη Κατερίνα, Τζανάκης Πέτρος, καθώς και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης: Παπαδάκη Εύα, Πλαγιωτάκη Εμμανουέλα και Σπινθάκης Τάσος.

Το θέμα της επίσκεψης αφορούσε στη μουσική και τα εικαστικά με τα οποία ασχολήθηκαν τα παιδιά. Όλα αυτά μέσα από το γενικό πλαίσιο του προγράμματος που αφορά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, συνεργασίας, κριτικής σκέψης και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των παιδιών. Εκτός από την Ελλάδα στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Γερμανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Φιλανδία.