ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Υπόθεση απάτης με εικονική εκτέλεση παραπεμπτικών, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται φυσικοθεραπευτές και γιατροί του ΠΕΔΥ στο Ηράκλειο αλλά και ιδιώτες φυσικοθεραπευτές, ερευνά ο ΕΟΠΥΥ.

H κλήση του ΕΟΠΥΥ για να δοθούν εξηγήσεις
Στην κλήση του ΕΟΠΥΥ για να δοθούν εξηγήσεις, περιλαμβάνονται πλήθος καταγγελιών από ασθενείς

Ο Εθνικός Οργανισμός Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό καταγγελιών ασθενών εν αγνοία των οποίων οι εμπλεκόμενοι φέρονται να κερδίζουν χρήματα.

Όπως λένε οι πληροφορίες, φυσικοθεραπευτής που εργάζεται στο ΠΕΔΥ, έπαιρνε τα παραπεμπτικά ασθενών που είχαν κάνει τις θεραπείες τους στο ΠΕΔΥ και τα έδινε σε ιδιώτες φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι στη συνέχεια τα κατέθεταν και πληρώνονταν από τον ΕΟΠΥΥ για θεραπείες που ουδέποτε είχαν κάνει, αφού οι ασθενείς τις έκαναν στη δημόσια δομή υγείας.

Το χρονικό διάστημα της δράσης τους δεν έχει προσδιοριστεί αλλά ούτε και τα ποσά που εισέπραξαν.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει στείλει κλήση για παροχή εξηγήσεων στους γιατρούς και τους φυσικοθεραπευτές που φέρονται να εμπλέκονται, επισυνάπτοντας πλήρθος καταθέσεων ασφαλισμένων.

Για την υπόθεση που αφορά “έρευνα για υπερχρέωση φυσικοθεραπευτικών δαπανών από δύο φυσικοθεραπευτικά κέντρα του Ηρακλείου, σε συνεργασία με φυσικοθεραπευτή από το ΙΚΑ/ΠΕΔΥ”.

Έχει ενημερωθεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, καθώς στην ιστορία φέρονται να εμπλέκονται και γιατροί-ορθοπεδικοί.