οχήματα ΕΛ.ΑΣ.

Σε λίγες ημέρες, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα, η τοπική ΕΛΑΣ θα παραλάβει και επίσημα τα 30 οχήματα  που αγοράστηκαν από τα χρήματα της δωρεάς της οικογένειας Λεμπιδάκη. Η οικογένεια το είπε και το έκανε. Νιώθει ευγνωμοσύνη και ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει για να το εκφράσει έμπρακτα.

Καθυστέρηση ωστόσο παρατηρείται από πλευράς Αρχηγείου της ΕΛΑΣ σε σχέση με την ΕΔΕ που βρίσκεται ήδη στη διάθεσή του και αφορά στην απόδοση τιμών σε αστυνομικούς που διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση.

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι στην αναλυτική έκθεση που έχει διαβιβαστεί στο Αρχηγείο αξιολογείται  ποιοι και γιατί πρέπει να τιμηθούν κατά διαβάθμιση με το ύψιστο αριστείο ανδραγαθίας, σε ποιους πρέπει να αποδοθεί εύφημος μνεία και ποιοι θα πρέπει να τιμηθούν με έπαινο.

Ο συνολικός αριθμός των προτεινόμενων αστυνομικών, αξιωματικών και μη, ξεπερνά τους 25 και προέρχονται από διαφορετικές υπηρεσίες της Κρήτης και της Αθήνας. Αυτό είναι ένα κομμάτι που ενδεχομένως  προκαλέσει παρασκηνιακά τριβές καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν προσωπικές πικρίες.

Όσοι είναι μέσα στα πράγματα ξέρουν καλά ποιοι είναι αυτοί που «σήκωσαν» μεγάλο βάρος στις πλάτες τους. Όπως έχουμε γράψει είναι άνθρωποι που επί έξι μήνες πάλευαν αγόγγυστα να βρουν την άκρη στο θρίλερ που συγκλόνισε την Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.

Πάλευαν ως ένα βαθμό σε αχαρτογράφητα νερά, υπό σφοδρές αμφισβητήσεις και ειρωνείες, όμως δεν το έβαλαν κάτω παρά τις απογοητεύσεις. Και δικαιώθηκαν!