ανεργία

Πτώση από το 26,5 % που ήταν τον Ιούνιο του 2014 στο 19% τον Ιούνιο του 2018 εμφάνισαν τα ποσοστά ανεργίας στην Κρήτη, όπως είπε χθες η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κάνοντας λόγο αποκλιμάκωση της ανεργίας που ήταν γύρω στις 7 μονάδες.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά τα στοιχεία  που αφορούν στο νησί, «είχαμε μια αποκλιμάκωση της ανεργίας για το δεύτερο εξάμηνο του 2018 από το 22% στο 11%.

Δηλαδή είχαμε μεγαλύτερη αποκλιμάκωση συγκριτικά με τον εθνικό μέσο όρο». Βέβαια, παρότι η ανεργία έπεσε στο μισό, η κ. Καραμεσίνη παραδέχθηκε ότι το δεύτερο εξάμηνο είναι ένα διάστημα όπου «γίνονται προσλήψεις ιδίως στον κλάδο του τουρισμού. Ευελπιστώ όμως ότι η δυναμική της Κρήτης δεν εξαντλείται μόνο στον τουρισμό.

Είναι μια ευλογημένη περιοχή η οποία συνδυάζει δυναμική αγροτική ανάπτυξη με τον τουρισμό και ευελπιστώ ότι και το τοπικό παραγωγικό σύστημα και οι κατασκευές που τώρα παίρνουν μπροστά, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας, δεν θα έχουν μόνο δραστηριότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά θα αυτή θα επεκταθεί και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, ούτως ώστε το ποσοστό ανεργίας να μην έχει την εποχική διακύμανση που έχει συνήθως».