η λίστα των αγνοουμένων

Ηλεκτρονική βάση στην οποία οι συγγενείς αγνοουμένων μπορούν να μπουν για να ανεβάσουν φωτογραφίες των ανθρώπων τους, των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί μετά την τραγική πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, τέθηκε σε λειτουργία από χθες.

Ήδη στον συγκεκριμένο ιστότοπο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες αγνοουμένων από τις πληγείσες περιοχές, κάθε ηλικίας και φύλου και πολύ εύκολα όποιος γνωρίζει το οτιδήποτε μπορεί πατώντας πάνω στη φωτογραφία να συμπληρώσει όσα στοιχεία έχει σχετικά με τα πρόσωπα αυτά. Πολλοί είναι κρητικής καταγωγής.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της βάσης είναι https://missingpeople.audax.gr/ και μπορείτε να μπείτε κάνοντας ένα απλό κλικ.

Η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ έχουν τη λίστα με τους τραυματίες

Πάντως, όσοι ενδιαφέρονται να ψάξουν για τους δικούς τους ανθρώπους, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική ή με το ΕΚΑΒ, που έχουν τις τελικές λίστες με τους τραυματισμένους που έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία. Οι λίστες αναφέρουν πού νοσηλεύεται κάθε τραυματίας, ενώ η επιλογή του νοσοκομείου που νοσηλεύονται γίνεται ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις των αγνοουμένων γίνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 199 της Πυροσβεστικής.

 

Ειδική ομάδα ιατροδικαστών για την αναγνώριση

Ειδική ομάδα ιατροδικαστών για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Αττική συγκρότησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει ήδη έχει συγκροτήσει ειδική ομάδα από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να εξασφαλίσει «με πλήρη αξιοπιστία την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς, να πιστοποιήσει τις αιτίες θανάτου ενός εκάστου και να υποστηρίξει τους συγγενείς των θυμάτων».

Τέλος, το Υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο «ελπίζεται στον συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθούν οι σοροί στους συγγενείς των θυμάτων για να ταφούν μαζί με αξιόπιστη αναφορά των αιτιών θανάτου».

 

Και η γνωστή ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη.

Αγνοούμενη μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική είναι και η γνωστή ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη.

Η φωτογραφία και το όνομα της ηθοποιού βρίσκεται στην ηλεκτρονική βάση στην οποία οι συγγενείς αγνοουμένων μπορούν να μπουν για να ανεβάσουν φωτογραφίες των ανθρώπων τους των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί μετά την τραγική πυρκαγιά.