Βρέθηκαν 26 νεκροί σφιχταγκαλιασμένοι

Αντιμέτωποι με εικόνες αποκάλυψης ήρθαν οι διασώστες στην περιοχή της Αργυρής Ακτής, στο Μάτι. Σε ένα χωράφι, κοντά σε ταβέρνα της περιοχής και στη θάλασσα, εντόπισαν νεκρούς  26 ανθρώπους. Οικογένειες ολόκληρες, μανάδες νεκρές με τα νεκρά παιδιά στην αγκαλιά τους εντοπίσθηκαν στο χωράφι.

Οι άνθρωποι αναζητούσαν σωτηρία προς τη  θάλασσα, αλλά ο πύρινος όλεθρος τούς εγκλώβισε.  Καθώς αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν οι συνθήκες, όλα δείχνουν ότι οι απελπισμένοι άνθρωποι αρχικά κινήθηκαν προς τα αυτοκίνητά τους, τα οποία όμως παραδόθηκαν στις φλόγες. Όταν είδαν ότι δεν υπήρχε οδός σωτηρίας από εκεί, στράφηκαν προς τη θάλασσα. Ωστόσο, στο σημείο η στεριά καταλήγει σε γκρεμό…

Αυτό που οδήγησε τους διασώστες να επικεντρώσουν τις έρευνές τους στο συγκεκριμένο σημείο ήταν τα δεκάδες καμένα αυτοκίνητα που είχαν βρει νωρίτερα κοντά στην ταβέρνα.

Την είδηση για τον εντοπισμό πολλών νεκρών μετέφερε στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – πικερμίου Γιάννης Κοκόλης κάνοντας λόγο «για πάνω από είκοσι».

Στη συνέχεια, ο διασώστης Βασίλης Ανδριόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων, που κατά τη μαρτυρία του, ανέρχονται σε 26.  Σύμφωνα με τη μαρτυρία του διασώστη, οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί σε ένα οικόπεδο. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και αρκετά παιδιά, που βρέθηκαν νεκρά στις αγκαλιές των γονιών τους.

Εδώ έχασαν  τη ζωή τους  οι 26  συμπολίτες μας
Εδώ έχασαν τη ζωή τους οι 26 συμπολίτες μας

Έτσι κάηκαν στο χωράφι

Μια σημαντική μαρτυρία ρίχνει φως στο τι πραγματικά συνέβη στο χωράφι όπου βρέθηκαν νεκροί 26 άνθρωποι, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Ιδιοκτήτης οικήματος μιλώντας σε δημοσιογράφους εξιστόρησε τι πραγματικά συνέβη.

Μεταξύ άλλων είπε ότι ο ίδιος και οι δύο του γιοι ευρισκόμενοι στο οίκημα είδαν ομάδα 20 -25 ατόμων να προσπαθούν να βρουν τρόπο για να διαφύγουν τον κίνδυνο, ενώ οι φλόγες πλησίαζαν. Ο ιδιοκτήτης και οι γιοι του τούς έδειξαν τον τρόπο διαφυγής έτσι ώστε να πέσουν στη θάλασσα και από εκεί να τους παραλάβουν τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Όλοι κατάφεραν να διασωθούν, ωστόσο ένας εξ αυτών έσπασε το πόδι του. Βλέποντας την ομάδα που καθοδηγούνταν από τον ιδιοκτήτη και τα παιδιά του, έτερη ομάδα ατόμων, 26 συνολικά, τους ακολούθησε, ωστόσο έχασαν τον προσανατολισμό τους και δεν κατάφεραν να τους προλάβουν. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον ίδιο, εγκλωβίστηκαν στο σπίτι του οικήματος και εκεί πέθαναν.

«Άλλοι βρέθηκαν κοντά στο τζάκι, μέσα στο σπίτι και άλλοι στη βεράντα» είπε ο ιδιοκτήτης που περιέγραψε την τραγωδία. Πρόσθεσε επίσης ότι «κανείς δεν γνωρίζει εάν επρόκειτο για οικογένειες, αν και πολλοί από αυτούς βρέθηκαν να κρατιούνται χέρι – χέρι».

Αποκαλυπτική μαρτυρία του διασώστη  στο χωράφι της φρίκης: «Βρήκαμε τουςνεκρούς στα 30 μέτρα από τη θάλασσα»

Στην κάμερα του protothema.gr μίλησε ο διασώστης του ελληνικού Ερυθρού Σταύρου Πάτρας και επιχειρησιακός επικεφαλής της ομάδας που εντόπισε στο χωράφι τους 26 νεκρούς. Ο Βασίλης Ανδριανόπουλος είπε πως όταν η ομάδα του έφτασε στην περιοχή Αργυρή Ακτή στο Μάτι ήρθε αντιμέτωπη με 26 ανθρώπους οι οποίοι είχαν καεί ζωντανοί: «Τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρώντας στο σημείο αντικρίσαμε σε έκταση 300 – 400 τετραγωνικών μέτρων τους 26 ανθρώπους.

Δεν ήταν λουόμενοι γιατί φορούν ρούχα, ενδεχομένως να είναι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ή να είχαν έρθει για εκδρομή. Οι άνθρωποι ήταν 30 μέτρα από τη θάλασσα. Με τις συνθήκες που επικρατούσαν στον τόπο και στην ευρύτερη περιοχή πιστέψτε με δεν σου επιτρέπουν να κάνεις το επόμενο βήμα».

Ο κ. Ανδριανόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλους τέσσερις νεκρούς που βρέθηκαν στην περιοχή πριν τον εντοπισμό των 26 άτυχων ανθρώπων. Τρεις στην ταβέρνα και μια κυρία πιο πάνω.

Η τραγωδία χτύπησε και την ΕΛΑΣ – Ανθυπαστυνόμος με τα δύο ανήλικα  παιδιά της μεταξύ των θυμάτων

Η τραγωδία με την εκατόμβη των νεκρών στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής χτύπησε και την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται μία ανθυπαστυνόμος με τα δύο ανήλικα παιδιά της. Ήταν από τους πρώτους νεκρούς που βρέθηκαν χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.