η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στα Χανιά
Σε εξέλιξη και η μεγάλη φωτιά κοντά στις Βρύσες Χανίων

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά χθες η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στα Χανιά όπου καίγονταν εκατοντάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα αλλά και δασική έκταση.

Οι φλόγες σύμφωνα με τη μέχρι χθες ενημέρωση που υπήρχε από την περιοχή, κάποια σπίτια κάηκαν, ενώ δινόταν μάχη για να μην καούν κι άλλες οικίες.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο τον διατρέχουν τα χωριά Άγιος Φανούριος μέχρι και τις Βρύσες, όπου να σημειωθεί ότι το εκεί πευκοδάσος έχει γίνει στάχτη.

Ελικόπτερα έκαναν ρίψεις νερού στην περιοχή που καιγόταν
Ελικόπτερα έκαναν ρίψεις νερού στην περιοχή που καιγόταν

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν δυνάμεις της πυροσβεστικής από τα Χανιά, το Ηράκλειο  και το Ρέθυμνο, ενώ ρίψεις από αέρος έκαναν και τα δύο ελικόπτερα που σταθμεύουν στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Συνολικά επιχειρούν 20 πυροσβεστικά οχήματα από τα Χανιά,  το πυροσβεστικό κλιμάκιο Βρυσών, το Ναύσταθμο Κρήτης αλλά και πυροσβεστική δύναμη από Ρέθυμνο και Ηράκλειο με 44 πυροσβέστες.

Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία, η οποία έκανε εκτροπή της κυκλοφορίας ενώ ο δρόμος της γέφυρας προς το Φρε είχε κλείσει γι αρκετές ώρες

Εντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων των γύρω χωριών, αλλά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Λιμαντζάκη, γίνεται προσπάθεια να μην υπάρξουν κι άλλες καταστροφές.