Εντυπωσιακός ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ

Ένας μοναδικός σταθμός – κόσμημα που έρχεται να αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή γύρω από το πρώην Αθηνά, αλλά και την πόλη γενικότερα, είναι ο νέος σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο.

Πρακτικά ο σταθμός έχει ολοκληρωθεί κι αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να εκκινήσει τη λειτουργία του. Από τις πρώτες εικόνες και μόνο μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς την ποιότητα κατασκευής, αλλά και τη λειτουργικότητα του έργου, καθώς και να γίνει πλήρως κατανοητό πως δημιουργείται πλέον στο Ηράκλειο ένας χώρος ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί για πλήθος δράσεων.

Στόχος του υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι μέσα από το νέο επιβατικό σταθμό να προβάλλονται και να αναδεικνύονται τα τοπικά προϊόντα, καθώς και να παρέχεται η δυνατότητα δράσεων πολιτισμού και όχι μόνο στις νέες εγκαταστάσεις.

 Συνολικά 15 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων στον νέο σταθμό

«Πρόκειται για το μοναδικό διατηρητέο κτίσμα ΚΤΕΛ στην Ελλάδα, το οποίο δημιουργήθηκε με βάση τις υποδείξεις της Εφορίας Νεότερων Μνημείων» αναφέρει ο διευθυντής του ΚΤΕΛ κ. Γιώργος Χαλεπάκης που προσθέτει ότι ο σταθμός έχει ως στόχο να παρέχει σημαντικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο επιβατηγό κοινό, αλλά και να γίνει ένα σημείο αναφοράς για το Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο έχει έκταση εννέα στρεμμάτων, με το 1/3 της έκτασης του συγκροτήματος να κατασκευάζεται για τις ανάγκες του υπερσύγχρονου επιβατικού σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Στην έκταση υπάρχουν 15 τέρμιναλ άφιξης – αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και διάφορα καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών.

ο Πολιτικός Μηχανικός Μάξιμος Σενετάκης

Για τα υπόλοιπα ακίνητα υπάρχει σειρά προτάσεων που αναμένεται να επεξεργαστεί η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ, οι οποίες και βρίσκονται υπό εξέταση.

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος Πολιτικός Μηχανικός της αναδόχου εταιρείας Μάξιμος Σενετάκης, ο σταθμός είναι μοναδικός στο είδος του σε όλη την Ελλάδα, ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει πλήθος παράλληλων δράσεων, αλλά και δράσεων πολιτισμού στις εγκαταστάσεις του.

Συμφωνα με τον κ. Σενετάκη, οι δυνατότητες του νέου σταθμού είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με τις δυνατότητες του υφιστάμενου, ενώ αναμένεται να αναβαθμίσει όλη την περιοχή.

 

Στις 22 Ιουνίου τα εγκαίνια του σταθμού
Στις 22 Ιουνίου τα εγκαίνια του σταθμού

Εγκαίνια

Ο Γιώργος Χαλεπάκης

Με ένα μεγάλο πανελλήνιο συνέδριο αναμένεται να συνδεθούν τα εγκαίνια του νέου επιβατικού σταθμού των υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις 22 Ιουνίου, όπως αναφέρει ο διευθυντής του ΚΤΕΛ κ. Γιώργος Χαλεπάκης για να προσθέσει ότι μία ημέρα αργότερα στον σταθμό θα φιλοξενηθεί ένα πανελλήνιου χαρακτήρα συνέδριο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν ο σταθμός εκκινήσει τη λειτουργία του νωρίτερα από τις 22 Ιουνίου, όμως εκτιμάται πως εγκαίνια και έναρξη λειτουργίας θα συμπέσουν.

Δράσεις

Μια σειρά από παράλληλες δραστηριότητες εντός του νέου σταθμού ΚΤΕΛ επεξεργάζεται ήδη η Διοίκηση. Σύμφωνα με τον διευθυντή κ. Γιώργο Χαλεπάκη, η Διοίκηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις κι έχει στο μυαλό της κάποια βασικά σχέδια, ανάμεσα στα οποία συνεδριακές αίθουσες κι εκθεσιακοί χώροι. Σε πρώτη φάση ωστόσο, μετά την μετεγκατάσταση του σταθμού στα νέα κτίρια, θα εξεταστούν τα δεδομένα αξιοποίησης του υφιστάμενου επιβατηγού σταθμού.