Οι κ.κ. Μαρέβα και Βαρδινογιάννη
Οι κ.κ. Μαρέβα και Βαρδινογιάννη
η παρουσία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και της Μάρεβα Μητσοτάκη στην επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου
Οι κ.κ. Μαρέβα και Βαρδινογιάννη

Ξεχωριστή σημασία είχε η παρουσία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και της Μάρεβα Μητσοτάκη στην επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου στη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή της Κρήτης.

Τόσο η κ. Βαρδινογιάννη όσο και η κ. Μητσοτάκη απέδειξαν μέσω της επίσκεψής τους τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν με τον βρετανικό θρόνο, αλλά και την πρόθεση τους να ενισχύσουν το ρόλο και το έργο της Σχολής στον χώρο της Κρήτης.

Στη συνάντηση στη βίλα “Αριάδνη” συμμετείχε και η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη, επιχειρηματίες όπως η Χριστίνα Χαλκιαδάκη, η κ. Δοματζάκη κ.ά.

Η κ. Βαρδινογιάννη, η οποία έχει σπουδάσει Αρχαιολογία με ειδίκευση στον μινωικό πολιτισμό, ανέλαβε και ρόλο ξεναγού στη βίλα όπου ζούσε ο αρχαιολόγος Άρθρουρ Έβανς κατά τη διάρκεια των ανασκαφών του στην Κνωσό, ενώ του πρόσφερε το βιβλίο της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», το οποίο είναι αποτέλεσμα της διατριβής της στην αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Sheffield.

Στη βίλα “Αριάδνη” με τον Κάρολο

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του «Ερωτόκριτου» στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το βιβλίο της δώρισε στον Κάρολο η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Στη βίλα Αριάδνη παράλληλα παρασκευάστηκαν γεύματα μινωικής Κρήτης σε πιθάρια, από παραδοσιακά κρητικά προϊόντα με βάση τις μινωικές συνταγές.

Σε ειδικά πιθάρια παρασκευάστηκαν φακές με σκόρδο, κόλιανδρο και μέλι, ενώ επίσης παρασκευάστηκαν κοτόπουλο με σησάμι, σύκα και μέλι, κοτόπουλο με αμπελόφυλλα και σύκα, χοιρινό με πετιμέζι και αχλάδια, χοιρινό με χοντρό και φασκόμηλο και αρνί με ξινόχοντρο.