Η αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το εμπορικό κέντρο TALOS PLAZA, συνεχίζεται, διατηρώντας και ενισχύοντας κάθε φορά, την αμιγώς εκπαιδευτική της δομή.
Η δεδομένη εξωστρέφεια του ΜΦΙΚ συναντά τη στόχευση του TALOS PLAZA στο να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα εκπαίδευσης μέσα από βιωματικό τρόπο, αλλά πάντα με το αναγνωρισμένο κύρος του συγκεκριμένου φορέα.
Η άνοιξη εμπνέει λοιπόν, εξού και οι δύο προγραμματισμένες δράσεις που έρχονται να δημιουργήσουν στον αίθριο χώρο του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κρήτης ένα υπέροχο σκηνικό διάδρασης αλλά και ουσιαστικής ψυχαγωγίας.
Το ραντεβού δίνεται για την Κυριακή 13 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου, αντιστοίχως.
Οι υπεύθυνοι για τις δύο δράσεις από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης δηλώνουν σχετικά:
«Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης καλεί τους μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους του, την Κυριακή 13 Μαΐου από τις 12:00 έως και τις 14:00, στο Talos Plaza σε μία ακόμα δράση εκτός των τειχών του Μουσείου.
Η Ημέρα της Μητέρας εμπνέει την ομάδα του Μουσείου, η οποία σας περιμένει στο Talos Plaza για να κατασκευάσουμε όλοι μαζί μοναδικές ευχετήριες κάρτες με θέμα την αγάπη για όλες τις μητέρες του κόσμου. Επίσης, θα σας αφηγηθούμε ένα παραμύθι – έκπληξη για την ανιδιοτελή αγάπη της μητέρας.
Επίσης, την Κυριακή 27 Μαΐου από τις 12:00 έως και τις 14:00, μικροί και μεγάλοι μπορούν να αγγίξουν τα άγρια ζώα της Κρήτης που φιλοξενούμε στον Ερευνότοπο του Μουσείου και να μάθουν παίζοντας το ειδικά σχεδιασμένο επιδαπέδιο παιχνίδι «Ισορροπώντας με τα άγρια ζώα της Κρήτης».
Από την πλευρά της, η διοίκηση του Talos Plaza ευχαριστεί το ΜΦΙΚ που «για μία ακόμη φορά ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας και συντάσσεται στον κοινό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα περιβάλλοντος αλλά και κοινωνικής ζωής.
Η προβολή της πολύτιμης και τόσο σημαντικής κρητικής φύσης σε παράλληλη πορεία με την προστασία και την διάσωσή της, αφορά όλους μας.
Μέσα από την επιστημονική καθοδήγηση και την τόσο ενεργή δράση του ΜΦΙΚ οφείλουμε όλοι να γίνουμε κοινωνοί αυτού του τόσο αξιόλογου έργου που παράγεται εντός και εκτός των τειχών του».