ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Βασίλης Πλεύρης.

Κατά της δημιουργίας αεροδρομίου στο Καστέλλι και υπέρ της περαιτέρω επέκτασης και εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” τάσσεται ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Βασίλης Πλεύρης.

Σε επικοινωνία του με την “Π”, ο κ. Πλεύρης είπε ότι πρόκειται για ολέθρια απόφαση, που θα καταστρέψει μια ολόκληρη περιοχή.

Ο ίδιος ανέφερε: “Έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι και είναι απαράδεκτο να δρομολογούνται τέτοιες λύσεις”.

Δεν μας συμφέρει

“Θα καταστρέψουμε έναν τόπο, τις καλλιέργειες που από αυτές ζούμε, τα χωριά. Γιατί; Για να φτιαχτεί ένα καινούργιο αεροδρόμιο που θα το εκμεταλλεύονται οι ξένοι και θα παίρνουν τα λεφτά;

Σας το λέω όσο πιο απλά γίνεται, κι ακούστε έναν άνθρωπο που είναι δεκαετίες στον τουρισμό: Δεν είναι προς το συμφέρον του όπου αυτή η λύση.

Αντίθετα, αυτό που μας συμφέρει είναι να αξιοποιηθεί τμήμα της 126 Σ.Μ., για να επεκταθούν οι χώροι πάρκινγκ, να εκσυγχρονιστούν κι άλλα τμήματα του “Νίκος Καζαντζάκης” όπως έγινε με τις αναχωρήσεις κι αυτό είναι αρκετό.

Δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο.

Τόσο δύσκολο είναι ορισμένοι να καταλάβουν ότι με τα σχέδια του Καστελλίου κάνουν κακό και όχι καλό στην Κρήτη;” κατέληξε.