Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου

«Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας». Με αυτή τη σπαρακτική φράση αποχαιρέτησαν το Σάββατο τα δύο του παιδιά τον σμηναγό ιπτάμενο Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα 9 ναυτικά μίλια ανατολικά της Σκύρου.

Όλο το χωριό του ήρωα ιπτάμενου βρισκόταν στην εξόδιο ακολουθία, με τις σκηνές σε κάθε γωνιά του Μορφοβουνίου να είναι σπαρακτικές.

«Αητέ μου, αητέ μου» φώναζε η μάνα του Γιώργου Μπαλταδώρου, η οποία αναρωτιόνταν «γιατί πέταξε τόσο ψηλά».

«Γιατί ψυχή μου, γιατί; Παλικάρι μου, ήρωα μου. Ήρωα μου γιατί; Θέλω να πάω πίσω του. Γιατί; Θέλω να πάω πίσω του… Παιδί μου σε χάσαμε, σε χάσαμε, παλικάρι μου» σπάραζε η μάνα του.

«Αθάνατος είσαι παιδί μου… παλικάρι μου να είσαι ο τελευταίος. Σε πόλεμο έπεσες» έκλαιγε ο πατέρας του.

Η σορός του σμηναγού, σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη, έφτασε με χειροκροτήματα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 12:00 το μεσημέρι, προκειμένου να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η μπάντα του Πολεμικής Αεροπορίας παιανίζει πένθιμο εμβατήριο.

Κατά τη διάρκεια της πομπής, από την εκκλησία ως το κοιμητήριο, όλοι χειροκροτούσαν. Η γιαγιά και ο παππούς του άτυχου σμηναγού, λόγω κινητικών προβλημάτων στέκονται στο πεζοδρόμιο και περιμένουν να περάσει η πομπή με τον ήρωα εγγονό τους.

«Να βγει η αλήθεια στο φως κύριοι πολιτικοί. Να βγει η αλήθεια. Όχι άλλο άδικο αίμα στο Αιγαίο. Όχι άλλο. Όχι άλλο άδικο αίμα. Μην σιωπάτε! 140 πιλότοι. Όλοι βέρτιγκο ήτανε; Ντροπή σας» φώναζε φίλος του αδικοχαμένου σμηναγού.