κτηνοτρόφοι
Σε στρατόπεδα έχουν χωριστεί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή Αρκαλοχωρίου και Καστελίου, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο με ορατό τον κίνδυνο ακόμη και να θρηνήσουμε θύματα.

Ζωοκλοπές, ζωοκτονίες, εμπρησμοί και κλοπές οχημάτων συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό, στο οποίο προστίθεται και μια σοβαρή πληροφορία που διερευνά η Αστυνομία και αφορά στην απαγωγή νεαρού κτηνοτρόφου. Η αρπαγή του και ο ξυλοδαρμός του σε μετόχι της περιοχής, δεν έχει καταγγελθεί επισήμως στην Αστυνομία.

Ωστόσο, στελέχη της ΕΛΑΣ που ρωτήθηκαν, είπαν στην «Π» ότι «το συγκεκριμένο περιστατικό μας έχει γίνει γνωστό σε προφορικό επίπεδο, δεν υπάρχει καταγγελία, όμως η υπόθεση θα διερευνηθεί για να διαπιστωθεί εάν ισχύει ή όχι»

Την Αστυνομία της περιοχής, η οποία δείχνει ανήμπορη, λόγω ελλιπούς δύναμης, να ανταποκριθεί στα προβλήματα εγκληματικότητας που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες, προβληματίζουν όχι τόσο οι ζωοκλοπές που γίνονται και δεν καταγγέλλονται τις περισσότερες φορές. Αυτό που ανησυχεί τις Αρχές είναι οι ζωοκτονίες που έχουν σημειωθεί και για τις οποίες φαίνεται πως ορισμένοι κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν χωριστεί σε ομάδες, που η μία επιδιώκει να βλάψει την άλλη.

σφαγές προβάτων
(φωτο αρχείου)

Στο πλαίσιο αυτό, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στην «Π» ότι συγκεκριμένα άτομα απήγαγαν και κράτησαν  για δύο ημέρες ένα νεαρό, καθώς τον θεώρησαν υπεύθυνο για μεγάλη ζωοκτονία που έγινε. Οι ιδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος νεαρός κτηνοτρόφος, ο οποίος έχει απασχολήσει για κλοπές, ξυλοκοπήθηκε και κρατήθηκε, ωστόσο φαίνεται πως δεν είχε σχέση με τη ζωοκτονία για την οποία θεωρήθηκε υπεύθυνος.

«Βρισκόμαστε λίγο πριν τη μεγάλη έκρηξη» σχολίασε ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ορισμένοι κτηνοτρόφοι έχουν αντιληφθεί το έλλειμα αστυνόμευσης και δρουν ανεξέλεγκτοι. Εκτός από καταπατήσεις και ζωοκλοπές, σημειώνονται και ζωοκτονίες, που είτε μας γίνονται γνωστές είτε όχι. Το σίγουρο είναι ότι εάν δεν ληφθούν γρήγορα μέτρα, θα υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα μελλοντικά».

Τα περιστατικά που έγιναν γνωστά, αλλά παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, είναι δύο ζωοκτονίες που σημειώθηκαν με διάστημα τριών ημερών η μία από την άλλη. Η πρώτη ζωοκτονία σε χωριό της περιοχής αφορούσε στο σφαγιασμό 150 προβάτων.

Τρεις ημέρες μετά, ακολούθησε άλλη μία ζωοκτονία, περίπου 50 προβάτων. «Εξετάζουμε εάν συνδέονται οι δύο αυτές περιπτώσεις. Είμαστε ακόμα στο στάδιο της προανάκρισης και προσπαθούμε να καταλάβουμε τις διαφορές και τα προβλήματα των ιδιοκτητών με τους δράστες» σχολίασε αστυνομική πηγή.

Πέρα όμως από τις σφαγές των προβάτων, στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται, συγκαταλέγεται ο πρόσφατος εμπρησμός ενός Ι.Χ. αλλά και οι πολλές κλοπές αγροτικών οχημάτων, τις οποίες οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έγιναν για κλοπή ελαιόκαρπου αλλά και ζώων.

«Αν δεν υπάρξουν μέτρα είναι σίγουρο ότι θα έχουμε άγρια επεισόδια» τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας.