Ο κ. Κουρουμπλής στο Ηράκλειο: Από τη σύσκεψη στην Περιφέρεια

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην συμβολή του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη για την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό της Σχολής Ναυτικής Εκπαίδευσης με τη διάθεση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να δώσουν πνοή σε μία Σχολή που είχε αφεθεί στην τύχη της.

Ο κ. Αρναουτάκης από την πλευρά του τόνισε ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να δημοπρατηθεί το έργο για τη σχολή, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που είχαν με τον υπουργό για την απομάκρυνση των εκρηκτικών ενώ τόνισε ότι όλες οι ενέργειες για να αξιοποιηθούν λιμενικά ταμεία και «ορφανά» λιμάνια ξεκινούν από την Κρήτη.

Αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ηρακλείου με την Σαντορίνη και τους χειμερινούς μήνες έθεσε στον υπουργό ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τη δρομολόγηση τους ενός εκ των δύο πλοίων.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η απόφαση θα είναι θετική και υπογράμμισε ότι η σύνδεση αυτή θα έχει ουσιώδη αποτελέσματα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς η Σαντορίνη δέχεται και τους χειμερινούς μήνες μεγάλο αριθμό Αμερικανών και Ασιατών τουριστών. Στο ίδιο μήκος κύματος ο δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει και αλλαγή στην ώρα αναχώρησης του πλοίου από Ηράκλειο-Σαντορίνη. Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να εξετάσει τα αιτήματα.

Ο κ. Κουρουμπλής βρέθηκε στο Ηράκλειο στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας για θέματα λιμενικής πολιτικής, λιμενικών υποδομών και θαλασσίου τουρισμού και είχε σειρά επαφών με φορείς. Μαζί του ήταν και ο  Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε λιμάνια του νομού Λασιθίου.