πυροτεχνουργός

Έκπληκτος… εμφανίστηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής από το γεγονός ότι από το 2008 το Λιμενικό Σώμα στην Κρήτη δεν διαθέτει ούτε ένα πυροτεχνουργό ούτε καν σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών όταν μικρότερα λιμάνια της χώρας διαθέτουν έως και δύο.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε, ότι δηλαδή δεν είχε ιδέα,  όταν ενημερώθηκε σχετικά από τη διοίκηση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης. Είναι ένα θέμα στο οποίο έχει αναφερθεί αναλυτικά η «Π», ενώ και συνδικαλιστικά το ζήτημα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη αρμοδίως, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι προς την κατεύθυνση αυτή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, κατά τη  συνάντηση που είχαν με τον κ. Κουρουμπλή, «αναφερθήκαμε στην ανακατανομή των οργανικών θέσεων για την οποία δημιουργήθηκε  ομάδα εργασίας με βούληση του ιδίου του  κ. Υπουργού, προκειμένου επανεξεταστούν οι οργανικές θέσεις στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και αποκατασταθούν τυχόν αδικίες.

Ζητήσαμε την αύξηση των οργανικών θέσεων στη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου με τη σύσταση ενός Λιμενικού Τμήματος εντός λιμένα, την αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου Ελούντας σε Λιμενικό Τμήμα, την επανίδρυση του Λ/Σ Καστρίου Βιάννου, την ενίσχυση με  πυροτεχνουργό, τη διάθεση ενός σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών  Ιεράπετρας και Σητείας με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και την αποκατάσταση των ελλείψεων που υφίστανται σε διπλωματούχους ανάλογων προσόντων στα ΠΛΣ όλων των Λιμενικών Αρχών .

Ο κ. υπουργός μας  υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει όλα τα παραπάνω θέματα που του τέθηκαν, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και ότι θα είναι αρωγός στην υλοποίησή τους.

Η Ένωση μας θα συνεχίσει να προασπίζεται και να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματά μας».