με τον μεγαλομέτοχο του Mega Βαγγέλη Μαρνάκη

«Το ματς δεν έχει τελειώσει»!

Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη ήταν η συνάντηση που είχαν με τον μεγαλομέτοχο του Mega Βαγγέλη Μαρνάκη εκπρόσωποι των εργαζομένων του στθμού, μετά το ραντεβού τους με τον άλλο μεγαλομέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ήταν η πρώτη φορά που ο εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είδε τους απλήρωτους εργαζομένους μετά την εξαγορά του ΔΟΛ και του 22,1% του καναλιού.

«Το ματς δεν έχει τελειώσει ακόμη, υπάρχει χρόνος»! Αυτήν την απάντηση έδωσε στο ερώτημα «ο διαιτητής έχει σφυρίξει τη λήξη του αγώνα ή παίζονται καθυστερήσεις;».

Διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το κανάλι τον ενδιαφέρει και εμφανίστηκε έτοιμος να συμβάλει στην αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων του, σημειώνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, ενώ  διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι έχει συμφωνήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο του Σκάι.

Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εξαρχής στόχο να κλείσει το Μega, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση, ότι και ο νέος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν ξεκαθάρισε, πάντως, αν πρόκειται να διεκδικήσει μαζί με τον κ. Βαρδινογιάννη την έβδομη (αδιάθετη) άδεια για λογαριασμό του Mega.

 

@patris
Ταλιμπάν  στο Σεληνάρι
Με τον Κώστα  το Ζουράρι!
Papatzanis

Κι άλλη μεταγραφή

Ήταν επόμενο… Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη προσχώρησε ως συνεργαζόμενος ο ανεξάρτητος βουλευτής της Β’ Αθηνών και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς.  Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε μαζί του και συμφώνησαν να ενταχθεί ο Γ. Καρράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗ.ΣΥ, ενώ θα συμμετέχει και στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τον Μάρτιο. Ο βουλευτής έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2016 από την Ενωση Κεντρώων. Το «φλερτ», θυμίζω, με το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Γ. Καρράς είχε εκφραστεί δημόσια υπέρ της Φώφης Γεννηματά για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

 

Ποιος θα πληρώσει;

Πολιτικάντικα παιγνίδια με το καράβι που είχε τα εκρητικά. Μόνο και μόνο για να έρθει…άνετα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και μην του την… πέσουν. Και δεν στέκομαι στα όσα τραγελαφικά έγιναν στη φόρτωση, αφού το καράβι ήταν για…φορτηγά και όχι για κοντέινερ, αλλά και στον λογαριασμό! Ποιος άραγε πλήρωσε τα 55 χιλιάρικα που στοίχισε αυτή η επείγουσα μεταφφορά; Το ΥΕΝ ή ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου; Μην μου πείτε ότι από… κερατάς (που έμαθε τελευταίος ότι του φέρνουν εδώ το καράβι με τα εκρηκτικά) είναι και… δαρμένος!

 

Τι θα γίνει με τον κόμβο

Δεν είναι και πολύ αισιόδοξα τα μέλη της  συντονιστικής επιτροπής για τη δημιουργία του νότιου κλάδου εξόδου του ανισόπεδου κόμβου Καρτερού, που πήγαν χθες στο γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρδάκη και συνάντησαν για το θέμα την κ. Ελένη Ινιωτάκη.

«Όπως φάνηκε, το θέμα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε υπηρεσιακό αδιέξοδο.

Κλείνοντας τα 3 χρόνια από την πρώτη ανάθεση μόνο αισιόδοξοι για τις εξελίξεις δεν μπορούμε να νιώθουμε. Η γνώμη της επιτροπής είναι να ασκηθεί πίεση για πολιτική λύση» ανέφεραν μέλη της επιτροπής.

Σε μερικές μέρες θα βρεθεί στο Ηράκλειο ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ. Δέδε. Η επιτροπή έχει ζητήσει να υπάρξει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων Δ.Υ. σε τοπικό επίπεδο, των βουλευτών και της επιτροπής με τον υπουργό και τον γ.γ., ώστε να τους τεθεί υπόψιν το πρόβλημα. Θυμίζω  ότι στην προηγούμενη κινητοποίηση στην Περιφέρεια Κρήτης ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε μετά την πίεση που δέχτηκε από τον κόσμο να ανοίξει τις μπάρες και το έκανε.

«Άσχετα ότι οι μπάρες έκλεισαν με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής, εξαιτίας της επικινδυνότητας που παρουσίαζε αυτή η λύση, αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι, όταν πλήθος κόσμου απαιτεί κάτι που είναι δίκαιο, αυτό γίνεται» λένε τα μέλη της επιτροπής.

 

Η ισχύς εν τη ενώσει

Οι δέκα συνεργαζόμενοι συνεταιρισμοί του Ηρακλείου, που σε λίγες ημέρες θ’ αποτελέσουν και με τη “βούλα” την πρώτη Ανώνυμη Εταιρική Σύμπραξη σε επίπεδο Κρήτης, κάνουν ήδη τις πρώτες κινήσεις τους, και μάλιστα με επιτυχία. Μια εξ αυτών, και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, η πώληση δεκάδων τόνων ελαιολάδου με σχετική δημοπρασία στην τιμή των 3,65 ευρώ το κιλό. Εντάξει, το Σητειακό έχει πουληθεί και 3,85, αλλά πρόκειται για ξεχωριστή περίπτωση. Το 3,65 που πέτυχαν οι συνεργαζόμενοι συνεταιρισμοί (Επισκοπής, Βιάννου, Αρκαλοχωρίου, Τυλίσσου, Αγίου Μύρωνα, Κρουσώνα, Νιπιδιτού, Βόννης και Ελιάς) θεωρείται για την εποχή και την περιοχή πολύ καλή τιμή, που κατά τους ίδιους θ’ ανέβει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Η κίνηση των δέκα συνεταιρισμών ανοίγει τον δρόμο στον συνεργατισμό και τις συνεργασίες προς όφελος των αγροτών.

Με τη “βούλα” πρόεδρος

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε ο διορισμός του Ηρακλειώτη μουσικοσυνθέτη Χρήστου Λεοντή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, που χήρευσε μετά την παραίτηση του Διονύση Τσακνή. Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του Πάνου Καμμένου για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Ο  Βενιζέλος αλλά και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεσαν ζήτημα πολιτικής δεοντολογίας για την τοποθέτηση της Κατερίνας Τσατσαρώνη στη Δημόσια Τηλεόραση, καθώς ασκεί καθήκοντα διευθύντριας Επικοινωνίας του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Τη συρροή τόσων αρμοδιοτήτων τη βρίσκετε σωστή;» ήταν το ερώτημα που της απηύθυνε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που στελέχη της ΕΡΤ έχουν τόσο στενούς κομματικούς δεσμούς. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τη ρώτησε ακόμη αν θα συνεχίσει να ασκεί την κομματική της δραστηριότητα δίπλα στον Πάνο Καμμένο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου από τη ΝΔ, με την ίδια την κ. Τσατσαρώνη να απαντά πως δεν ντρέπεται που εργάζεται για τον Πάνο Καμμένο. «Είμαι τεχνοκράτης. Δεν είμαι σε κανένα κομματικό όργανο. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πώς θα μπορούσα από τη θέση μου στην ΕΡΤ να ωφελήσω τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ» σημείωσε. «Βρίσκετε πως θα ήταν σωστή επιλογή αν η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διόριζε στη συγκεκριμένη θέση τη Ράνια Σβίγκου ή τον μακαρίτη Θοδωρή Μιχόπουλο;» συνέχισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρώτη στα 91 της χρόνια!

Πόσο χρειάστηκε να μιλήσει; Στα 65 χρόνια από τη στέψη της Ελισάβετ Β’ στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρεται ειδικό αφιέρωμα του BBC, το οποίο περιλαμβάνει μια ιστορικής σημασίας συζήτηση με την ίδια τη βασίλισσα. Είναι η πρώτη φορά στα 91 χρόνια της που η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης! Η συζήτηση έγινε με τον βετεράνο παρουσιαστή Άλαστερ Μπρους, που θεωρείται κορυφή στα θέματα της μοναρχίας. Από τις πληροφορίες που δόθηκαν εκ των προτέρων στον Τύπο, η Ελισάβετ αναφέρεται στο νεαρό της ηλικίας της, μόλις 25 ετών, όταν διαδέχθηκε τον πατέρα της Γεώργιο τον 6ο, ο οποίος πέθανε από καρκίνο στα 57 του χρόνια, στις τεράστιες ευθύνες που ανέλαβε ως ηγέτης μιας αυτοκρατορίας και σε αυτή καθαυτή την τελετή. Δείχνει στον συνομιλητή της το στέμμα της ενθρόνισης, το οποίο ούτε είδε ή άγγιξε έκτοτε. Ζυγίζει πάνω από 2 κιλά κι, όπως λέει η βασίλισσα έπρεπε να κρατά ακίνητο το κεφάλι της επειδή υπήρχε κίνδυνος να σπάσει τον λαιμό της. Όσο για τη χρυσή άμαξα που τη μετέφερε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Γουέστμινστερ Άμπει, ήταν μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. «Ήταν απαίσια η σύντομη διαδρομή με τη βασιλική άμαξα» λέει.

Πίτα και ευχές στον Σύνδεσμο

Σε εορταστικό κλίμα έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους χθες τα στελέχη του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) ανταλλάσσοντας ευχές για καλή χρονιά. Τυχερή της χρονιάς αναδείχτηκε η μηχανολόγος μηχανικός  Ιωάννα Γιακουμάκη, η οποία κέρδισε το φλουρί. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χ. Μαμουλάκης αντάλλαξε ευχές με τους συνεργάτες του, για να αντιμετωπίσουν τις πολλές προκλήσεις που τους περιμένουν και να έχουν επιτυχία στην εφαρμογή των σημαντικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Το γκάλοπ

Είδα με ενδιαφέρον, ομολογώ, μια… δημοσκόπηση που έγινε σχετικά πρόσφατα για το δήμο Ηρακλείου. Έχει κυρίως σημασία να δεις πώς κινούνται τα κόμματα σε επίπεδο δήμου και πώς οι (φερόμενοι) υποψήφιοι δήμαρχοι. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά! Μαθαίνω ότι μια αντίστοιχη θα γίνει και σε επίπεδο νομού Ηρακλείου –στην περιφέρεια θυμίζω έγινε και παρουσιάστηκε από άλλη εταιρεία.

 

Πλήρωσαν

Να λέμε και τα καλά! Θυμάστε την ιστορία με την αγωγή κατά της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου που δεν είχε δώσει τα ενοίκια του κτιρίου; Μαθαίνω λοιπόν ότι την προηγούμενη βδομάδα, πριν γίνει το δικαστήριο, το κόμμα κατέθεσε μια πρώτη δόση και συμφωνήθηκε ένας διακανονισμός της υπόλοιπης οφειλής και υποσχέθηκαν ότι θα αφήσουν το κτίριο.

 

«Έφυγε»

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Κεδίκογλου, πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πατέρας του βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια Σίμου Κεδίκογλου. Ο επί σειρά ετών βουλευτής Ευβοίας, εκλεγμένος με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος όταν αυτό δημιουργήθηκε μεταπολιτευτικά το 1974, διετέλεσε υπουργός σε δύο κυβερνήσεις του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Το έργο

Έγραφα χθες για την…ασυνέπεια του Λαφαζάνη ως υπουργού και ως αρχηγού της ΛΑΕ σε σχέση με το αεροδρόμιο Καστελλίου. Λαύρος ο Παν. Λαφαζάνης όταν πήγε στο Καστέλλι, αλλά ακόμη στον Δήμο έχουν έγγραφα – μπορεί και… 4! – από το υπουργείο του, στις δικές του μέρες, που έλεγε πως θα προχωρήσει το έργο.